Η καλύτερη κόμμωση για κάθε σχήμα προσώπου

Μια καλή κόμμωση είναι μια αλλαγή που μπορούμε να κάνουμε στην εμφάνισή μας για να αποκτήσουμε ένα διαφορετικό και φρέσκο στυλ.
Η καλύτερη κόμμωση για κάθε σχήμα προσώπου

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η καλύτερη κόμμωση για κάθε σχήμα προσώπου. Ωστόσο κάτι που λίγοι άνθρωποι λαμβάνουν υπόψη είναι ότι το σχήμα του προσώπου τους είναι ένα από τα κλειδιά για μια εντυπωσιακή νέα κόμμωση.

Ενώ αρκετοί κομμωτές ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, μερικές φορές εμείς κάνουμε κακές επιλογές. Για το λόγο αυτό μπορεί να μην είμαστε ευχαριστημένοι με την καινούργια μας κόμμωση, ακόμα κι αν ο κομμωτής έκανε καλή δουλειά.

Ευτυχώς υπάρχουν μερικά απλά κόλπα, με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, που μας βοηθούν να αποφασίσουμε ποια κόμμωση θα μας ταίριαζε καλύτερα.

Με επαγγελματικούς όρους αυτό είναι γνωστό ως visagisme (μελέτη της μορφολογίας του προσώπου), μια τεχνική που αναπτύχθηκε από το Γάλλο Claude Juillard για την πλήρη ανάλυση των σχημάτων και των γραμμών του προσώπου προκειμένου να βρεθεί η κόμμωση που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε άτομο.

Η καλύτερη κόμμωση για στρογγυλό πρόσωπο

Η καλύτερη κόμμωση για στρογγυλο προσωπο

Το στρογγυλό πρόσωπο χαρακτηρίζεται από μικρό σαγόνι, στρογγυλή περίμετρο και στρογγυλά μάγουλα.

Λόγω των παραπάνω, η τέλεια κόμμωση στοχεύει στο να κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο λεπτό και πιο μακρύ.

Για να το πετύχετε αυτό μπορείτε να προσθέσετε όγκο στην κορυφή του κεφαλιού και να κοντύνετε τα μαλλιά στο πλάι ή να επιλέξετε φράντζες χτενισμένες πλάγια.

Μην κόβετε τα μαλλιά σας στο ύψος της γνάθου, επειδή αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο στρογγυλό.

Αν επιλέξετε κοντό κούρεμα, είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να αυξήσετε το μήκος των μαλλιών κοντά στα αφτιά σας.

Όταν πιάνετε τα μαλλιά σας ψηλά, θα πρέπει να αφήνετε πάντα κάτω μερικές τούφες στο πλάι για να κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο μακρύ.

Η καλύτερη κόμμωση για οβάλ πρόσωπο

Η καλύτερη κόμμωση για οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ πρόσωπο, που θεωρείται ως πρότυπο ομορφιάς λόγω των αναλογιών που το χαρακτηρίζουν, έχει το πλεονέκτημα ότι του ταιριάζουν οι περισσότερες κομμώσεις.

Αν έχετε οβάλ πρόσωπο, τότε το μέτωπό σας είναι κάπως πιο πλατύ από το σαγόνι σας και, μαζί με τη γνάθο και τα ζυγωματικά, σχηματίζει σχεδόν έναν κύκλο.

Ένας παράγοντας-κλειδί που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αν έχετε οβάλ πρόσωπο είναι το ότι η φράντζα σας δεν θα πρέπει να είναι πολύ μακριά και ίσια, επειδή αυτό κονταίνει το μήκος του προσώπου σας.

Η χωρίστρα στη μέση και λίγος όγκος στα μαλλιά είναι τέλειες λύσεις για ένα φυσικό, μινιμαλιστικό και καθημερινό στυλ.

Τα πιο τολμηρά άτομα επιλέγουν μια κόμμωση τύπου Μοϊκάνα.

Η καλύτερη κόμμωση για τετράγωνο πρόσωπο

Η καλύτερη κόμμωση για τετραγωνο προσωπο

Εκτός του ότι χαρακτηρίζεται από τετράγωνο περίγραμμα και τετράγωνη γνάθο, αυτό το σχήμα προσώπου είναι πιο πλατύ και δείχνει κάπως σκληρό.

Για να δημιουργήσετε ένα οβάλ σχήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στρογγυλές φράντζες και τσιμπιδάκια που απαλύνουν το πρόσωπό σας και δίνουν όγκο στα μαλλιά.

Οι γυναίκες με μακριά μαλλιά μπορεί να επιλέξουν να έχουν τούφες ή μπούκλες μαλλιών στο πλάι για να καλύψουν τις γωνίες.

Σας προτείνουμε να κόβετε τα μαλλιά σας στο ύψος των ώμων ή λίγο πιο κοντά, αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο. Δεν συνιστούμε κομμώσεις που τελειώνουν στη γραμμή της γνάθου, επειδή αυτό θα κάνει το πρόσωπό σας να δείχνει πιο πλατύ.

Η καταλληλότερη κόμμωση είναι αυτή που έχει ασύμμετρο στυλ. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κόψετε τα μαλλιά σας έτσι ώστε στη μια πλευρά να είναι πιο μακριά και να ολοκληρώσετε το λουκ με πλατιές φράντζες.

Μακρύ πρόσωπο

Η καλύτερη κόμμωση για μακρυ προσωπο

Οι γυναίκες με μακρύ πρόσωπο μπορούν να επιλέξουν ένα φυσικό λουκ που κάνει το πρόσωπό τους να μοιάζει πιο πλατύ.

Αυτό το είδος προσώπου είναι συνήθως λεπτό και δεν έχει πολλές γωνίες. Επομένως μπορείτε να το εξισορροπήσετε χρησιμοποιώντας μια κόμμωση μ ε φράντζα και με τα μαλλιά να μην ξεπερνούν σε μάκρος το επίπεδο των ώμων.

Σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να κολλάτε τα μαλλιά σας στο πρόσωπό σας, επειδή έτσι το πρόσωπο θα δείχνει πιο λεπτό και πιο μακρύ. Αντί αυτού συνιστούμε μαλλιά κομμένα φιλαριστά, με μπούκλες ή σπαστά.

Μια κόμμωση με μακριές φιλαριστές τούφες θα μειώσει το μήκος του προσώπου και θα του δώσει όγκο και στις δύο πλευρές.

Αν τα μαλλιά σας δεν είναι σγουρά, μια καλή επιλογή είναι μια κόμμωση που δεν είναι ποτέ πιο κοντή από τη γραμμή της γνάθου σας.

Η καλύτερη κόμμωση για πρόσωπο με σχήμα καρδιάς

Η καλύτερη κόμμωση για με σχημα καρδιας

Το σχήμα καρδιάς ή διαμαντιού είναι τριγωνικό. Οι άνθρωποι που έχουν πρόσωπο με σχήμα καρδιάς έχουν πλατύ μέτωπο και ένα πρόσωπο που γίνεται πιο λεπτό προς το σαγόνι.

Θα πρέπει να επιλέξετε μια κόμμωση με φράντζες χτενισμένες πλάγια, αν έχετε αυτό το σχήμα προσώπου, αφού ο κύριος στόχος σας είναι να κρύψετε το πλάτος του μετώπου.

Μια κόμμωση με μακριές φιλαριστές τούφες που ξεκινούν κάτω από τα ζυγωματικά και μια χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι επίσης ταιριάζουν σε αυτό το σχήμα προσώπου.

Επιπλέον, αν το πρόσωπό σας έχει σχήμα καρδιάς, τότε θα πρέπει να αποφεύγετε τα κοντά κουρέματα με τα μαλλιά να ξεπερνούν τη γραμμή της γνάθου σας. Ο λόγος είναι ότι θα κάνουν το πάνω μέρος του προσώπου σας να μοιάζει πλατύ.

Φυσικά αυτές είναι απλώς μερικές συστάσεις για κάθε σχήμα προσώπου από τις πολλές κομμώσεις που υπάρχουν.

Ζητήστε τη συμβουλή του κομμωτή σας σχετικά με την κόμμωση που ταιριάζει καλύτερα στο σχήμα του προσώπου, του μετώπου και του σαγονιού σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.