Η αποτοξίνωση του ήπατος και εξάλειψη των μαύρων κύκλων

Το ελαιόλαδο καταπολεμά τη φθορά που προκαλεί η οξείδωση και προωθεί τη φυσική αποτοξίνωση του σώματός σας. Είναι παρόμοιο με το χυμό λεμονιού που καταπολεμά τις λομώξεις και επαναφέρει την ισορροπία του pH.
Η αποτοξίνωση του ήπατος και εξάλειψη των μαύρων κύκλων
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Η αποτοξίνωση του ήπατος αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για την υποστήριξη της λειτουργίας του και για την πρόληψη ασθενειών που οφείλονται στη συσσώρευση τοξινών.

Αυτό το όργανο είναι κυρίως υπεύθυνο για την αποβολή άχρηστων ουσιών που παραμένουν στο αίμα και για να γίνει αυτό χρειάζονται ορισμένα θρεπτικά συστατικά που θα ωφελήσουν τη συνολική σας υγεία.

Εκτός από το ότι παίζει καίριο ρόλο στην αποτοξίνωση, το συκώτι εκτελεί και άλλες σημαντικές λειτουργίες. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν: τη σύνθεση πρωτεϊνών, την έκκριση ορμονών και τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού.

Ευτυχώς, αν υιοθετήσετε μερικές καλές συνήθειες και επικεντρωθείτε σε μερικές φυσικές θεραπείες θα μπορέσετε να προωθήσετε την αποτοξίνωση του ήπατός σας έτσι ώστε να λειτουργεί σωστά και μάλιστα σε βέλτιστο επίπεδο.

Στο σημερινό άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας μια καταπληκτική θεραπεία που αποτελείται από δυο υλικά τα οποία θα προωθήσουν την αποτοξίνωση και θα σας προσφέρουν επιπλέον οφέλη καθώς συμβάλλουν στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Συνεχίστε το διάβασμα για να μάθετε ποια είναι αυτή η θεραπεία!

Φυσική θεραπεία για την αποτοξίνωση του ήπατος και την εξάλειψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια

Αυτό το καθαριστικό τονωτικό αποτελείται από ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Αυτά τα δυο συστατικά είναι γνωστά για τη θετική τους επίδραση σε όλες τις λειτουργίες του σώματος.

Καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλες ουσίες – ιδανικές για την καταπολέμηση των τοξινών – αυτή η θεραπεία θα απομακρύνει τις άχρηστες ουσίες και θα βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματός σας, εξαλείφοντας τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια που μπορεί να σας κάνουν να μοιάζετε πολλά χρόνια μεγαλύτεροι.

Για να καταλάβετε καλύτερα γιατί αυτός ο συνδυασμός αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τον καθαρισμό του ήπατος, θα αναφερθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες στα οφέλη που προσφέρουν αυτά τα δυο υλικά.

Η αποτοξίνωση του ήπατος

Τα οφέλη του ελαιόλαδου στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων και η αποτοξίνωση του ήπατος

Η αποτοξίνωση του ήπατος με ελαιολαδο

Αυτό το υγιεινό λιπαρό δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τη μεσογειακή διατροφή. Συνεπώς, θεωρείται μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και συστατικά που διαθέτει το ελαιόλαδο είναι ιδανικά για την καταπολέμηση των φλεγμονών, συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής μας υγείας και ειδικότερα της καρδιάς και του ήπατος.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Αυτά καταπολεμούν τις καταστροφικές δράσεις των ελεύθερων ριζών και προωθούν την εξάλειψη άχρηστων ουσιών από το σώμα προλαμβάνοντας την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Τα οφέλη του χυμού λεμόνι στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια και η αποτοξίνωση του ήπατος

Η αποτοξίνωση του ήπατος με λεμονι

Οι αποτοξινωτικές ιδιότητες των λεμονιών είναι γνωστές εδώ και αιώνες. Γι’ αυτό το λόγο τα εσπεριδοειδή φρούτα χρησιμοποιούνταν ως συμπλήρωμα διατροφής για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας.

Τα λεμόνια αποτελούν φυσική πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών, όπως:

Όλα τα παραπάνω το καθιστούν έναν πανίσχυρο σύμμαχο για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, συμβάλλοντας στην πρόληψη των λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς και βακτήρια.

Εκτός αυτού, τα λεμόνια όπως και το ελαιόλαδο, περιέχουν βασικά αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν τις δράσεις των ελεύθερων ριζών και μειώνουν τη φθορά των κυττάρων, προωθώντας την αναγέννησή τους σε ολόκληρο το σώμα.

Τέλος, χάρη στην υψηλή τους οξύτητα, τα λεμόνια μπορούν να βελτιώσουν την πέψη σας και να προωθήσουν την αποβολή περιττών υγρών και άχρηστων προϊόντων.

Ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι και η αποτοξίνωση του ήπατος

ελαιολαδο και λεμονι Η αποτοξίνωση του ήπατος

Ένα από τα καλύτερα πράγματα με αυτό τον καθαρισμό είναι ότι μάλλον έχετε ήδη αυτά τα δυο υλικά στην κουζίνα σας!

Ακολουθείτε αυτή τη θεραπεία για ένα μήνα, μέχρι και τρεις φορές το χρόνο. Όταν πραγματοποιείτε αυτό τον καθαρισμό θα πρέπει τα γεύματά σας να περιέχουν πολλά φρούτα, λαχανικά και σιτηρά ολικής άλεσης.

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα; Διαβάστε: Το αγγούρι και οι υγιεινές του ιδιότητες

Υλικά

 • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (30 γραμμάρια)
 • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (10 ml)

Προετοιμασία

 • Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το πίνετε με άδειο στομάχι.
 • Στη συνέχεια, πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό και περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν φάτε πρωινό.

Να θυμάστε!

Καθώς πλέον γνωρίζετε πόσο βασικό ρόλο παίζει το συκώτι σας στη συνολική σας υγεία, είναι σημαντικό να προσέχετε ορισμένες συνήθειες που κάνουν κακό στο συκώτι σας.

Φυσικά, η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση προϊόντων καπνού μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία του ήπατος.

Εκτός από αυτό, η διατροφή που είναι υψηλή σε λιπαρά, οι περιβαλλοντικοί ρύποι και η χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορούν να βλάψουν σοβαρά το συκώτι σας.

Για να συνοψίσουμε, όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε να αντιμετωπίσουμε παράγοντες που προκαλούν τη συσσώρευση τοξινών στο σώμα μας. Γι’ αυτό το λόγο στις μέρες μας, ο καθαρισμός αυτού του είδους και ο υγιεινός τρόπος ζωής θεωρούνται ζωτικής σημασίας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Alarcón de la Lastra, C., Barranco, M. D., Motilva, V., & Herrerías, J. M. (2001). Mediterranean diet and health: biological importance of olive oil. 1. https://doi.org/10.2174/1381612013397654.
 • Fundación Española del Corazón. Antioxidantes: ¿qué son y para qué sirven? Febrero 2018.
 • Fundación Española de la Nutrición. Limón.
 • Mahmoud A. M, Hernández Bautista R. J, et al. Beneficial effects of citrus flavonoids on cardiovascular and metabolic health. Oxidative Medicine and Cellular Longevity. 2019: 5484138.
 • Shefalee K. Bhavsar, Paulomi Joshi, Mamta B. Shah & D.D. Santani (2007) Investigation into Hepatoprotective Activity of Citrus limon., Pharmaceutical Biology, 45:4, 303-311, DOI: 10.1080/13880200701214995.
 • Soto-Alarcon A, Valenzuela R, et al. Liver protective effects of extravirgin olive oil: interaction between it’s chemical composition and the cell-signaling pathways involved in protection. Endocrine, Metabolic & Inmune Disorders Drug Targets. 2018. 18 (1): 75-84.
 • Zhou, T., Zhang, Y. J., Xu, D. P., Wang, F., Zhou, Y., Zheng, J., … Li, H. Bin. (2017). Protective effects of lemon juice on alcohol-induced liver injury in mice. BioMed Research International. https://doi.org/10.1155/2017/7463571

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.