Πώς να καθαρίσετε το φούρνο σας με φυσικά προϊόντα

Παρακάτω, θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για να καθαρίσετε το φούρνο σας με φυσικά προϊόντα.
Πώς να καθαρίσετε το φούρνο σας με φυσικά προϊόντα

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Πώς να καθαρίσετε το φούρνο σας με φυσικά προϊόντα; Ο φούρνος είναι συνήθως μια από τις πιο βρώμικες ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού αφού σχεδόν κάθε φαγητό που μαγειρεύουμε καλύπτει στο τέλος το εσωτερικό του με ένα στρώμα λίπους. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουν το φούρνο τους καθώς γνωρίζουν ότι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσουν αυτήν τη συσκευή από το να μετατραπεί σε  πηγή ανάπτυξης μικροοργανισμών είναι να ξεφορτωθούν όλα αυτά τα περιττά λίπη και τα υπολείμματα.

Στην αγορά σήμερα κυκλοφορούν άφθονα προϊόντα καθαρισμού φούρνων αλλά δεν αποτελούν πάντα την καλύτερη επιλογή. Αυτά τα προϊόντα είναι γεμάτα με τοξικά χημικά και συνήθως δεν είναι τόσο αποτελεσματικά όσο άλλες μέθοδοι καθαρισμού. Μια εξαιρετική επιλογή για τον καθαρισμό του φούρνου σας και για να ξεφορτωθείτε αυτά τα περιττά λίπη είναι να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα.

Τα φυσικά προϊόντα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική καθαρισμού. Εκτός από αυτό είναι πολύ αποτελεσματικά στην απομάκρυνση του λίπους και άλλων υπολειμμάτων, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν προκαλούν κανένα είδος μόλυνσης. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για να καθαρίσετε το φούρνο σας με φυσικά προϊόντα.

Αλάτι για να καθαρίσετε το φούρνο σας

αλατι για να καθαρίσετε το φούρνο σας

Το αλάτι μπορεί να το προσθέτετε στα φαγητά σας για περισσότερη γεύση αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική χρήση του. Αυτό το οικονομικό και προσιτό προϊόν μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε να απολυμάνετε και να καθαρίσετε το φούρνο σας με φυσικά προϊόντα.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το αλάτι για να καθαρίσω το φούρνο μου;

Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε 1/2 λίτρο νερό και 250 γραμμάρια αλάτι. Στη συνέχεια, απλώνετε το μείγμα στα τοιχώματα του φούρνου και κυρίως στα σημεία που έχουν περισσότερους λεκέδες και πιτσιλιές από λιπαρά φαγητά. Αφήστε το προϊόν να δράσει για 15 με 20 λεπτά και ξεπλύντε με βρεγμένο σφουγγάρι.

Αν επιλέξετε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα αφήσει μια δυσάρεστη μυρωδιά στο φούρνο σας. Για να απαλλαγείτε από αυτήν τη μυρωδιά ανακατέψτε 1/2 λίτρο λευκό ξύδι με 250 γραμμάρια αλάτι. Ανακατέψτε αυτά τα υλικά καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι και αδειάστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Τέλος, απομακρύνετε τα υπολείμματα με βρεγμένο σφουγγάρι.

λεμονια για να καθαρίσετε το φούρνο σας

Λεμόνι για να καθαρίσετε το φούρνο σας

Το λεμόνι αποτελεί ένα εξαιρετικό αντιβακτηριακό και αντισηπτικό προϊόν, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των μικροοργανισμών που συσσωρεύονται στο φούρνο σας όταν είναι βρώμικος. Επιπλέον, το άρωμα φρεσκάδας του λεμονιού θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε όλες τις δυσάρεστες οσμές. Το λεμόνι είναι επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην εξάλειψη του λίπους.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το λεμόνι για να καθαρίσω το φούρνο μου;

Αν ψάχνετε για έναν εύκολο τρόπο να καθαρίσετε το φούρνο σας απλά κόψτε δυο λεμόνια στη μέση και στύψτε τα. Στη συνέχεια, ρίξτε το χυμό σε μια κατσαρόλα και βάλτε την κατσαρόλα στο φούρνο. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 250ºC και το χρονοδιακόπτη στα 30 λεπτά. Εφόσον περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, αφήστε το φούρνο σας να κρυώσει, βγάλτε την κατσαρόλα από το φούρνο και καθαρίστε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα πανάκι καθαρισμού.

Ξύδι

μηλοξυδο για να καθαρίσετε το φούρνο σας

Το ξύδι είναι ακόμη ένα προϊόν που είναι πασίγνωστο για τις φυσικές καθαριστικές ιδιότητες που διαθέτει. Μπορείτε να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο αυτές τις ιδιότητες, ανακατεύοντας λίγο ξύδι με μαγειρική σόδα.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το ξύδι για να καθαρίσω το φούρνο μου;

Αναμειγνύετε αρκετή ποσότητα μηλόξυδου με μαγειρική σόδα και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, ψεκάζετε με αυτό το υγρό τα τοιχώματα του φούρνου και τον αφήνετε στους 120ºC για δέκα λεπτά. Αφού κρυώσει, σκουπίζετε τα περιττά λίπη και υπολείμματα με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.

Μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το φούρνο

μαγειρική σόδα να καθαρίσετε το φούρνο σας

Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό προϊόν με άπειρες χρήσεις τόσο στην κουζίνα όσο και σε φυσικές θεραπείες. Είναι εξαιρετική για τον καθαρισμό του σπιτιού και σίγουρα θα κάνει το φούρνο σας αστραφτερό και καθαρό σαν καινούργιο.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τη μαγειρική σόδα για να καθαρίσω το φούρνο μου;

Ανακατεύετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με μια κούπα νερό. Ρίχνετε αυτό το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάζετε τα τοιχώματα του φούρνου σας. Αφήνετε το μείγμα καθαρισμού να δράσει όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα το σκουπίζετε με ένα σφουγγάρι.

Άλλη μια εναλλακτική είναι να ανακατέψετε μια κούπα μαγειρική σόδα με λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Απλώνετε αυτή την πάστα στα τοιχώματα του φούρνου με ένα πανάκι και την αφήνετε να δράσει για δυο ώρες περίπου. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, αφαιρείτε την πάστα με ένα σφουγγάρι.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.