Καθημερινό αδυνάτισμα με φλούδα ανανά. Δοκιμάστε τον

Η φλούδα ανανά βοηθά να κάψουμε το λίπος με υγιεινό τρόπο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό καθαρτικό και εξολοθρεύει τις πέτρες στα νεφρά.
Καθημερινό αδυνάτισμα με φλούδα ανανά. Δοκιμάστε τον

Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιανουάριος, 2019

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να πάρουμε βάρος χωρίς να το καταλάβουμε. Το άγχος από τη δουλειά, ο καθιστικός τρόπος ζωής και οι φτωχές διατροφικές συνήθειες, είναι οι κύριες αιτίες παχυσαρκίαςΠώς μπορεί να βοηθήσει η φλούδα ανανά σε όλα αυτά;

Υπάρχει κάποια φυσική μέθοδος, η οποία δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια, που θα μας βοηθήσει ν’ αδυνατίσουμε;

Κάτι σαν αυτό πραγματικά υπάρχει και πολλοί το αφήνουν να πάει χαμένο. Αυτή είναι η φλούδα του ανανά, ένα μέρος του φρούτου που δεν χρησιμοποιούμε συνήθως και κατέχει μοναδικά και πολύ υγιεινά χαρακτηριστικά.

Η φλούδα ανανά μπορεί να είναι η λύση για τη φυσική απώλεια βάρους σε πολλούς ανθρώπους, πέραν από το ό,τι είναι μια αρκετά απλή και πολύ υγιεινή μέθοδος.

Γενικά ο ανανάς, θα πρέπει ν’ αναφέρουμε, πως έχει καθαρτικές και διουρητικές ιδιότητες. Επίσης, ο ανανάς έχει χαμηλή θερμιδική αξία, η κατανάλωση 100 γραμμαρίων ανανά θα σας προμηθεύσει με πολλές ίνες και μόνο με 70 θερμίδες. Περισσότερες πληροφορίες για τον ανανά, διαβάστε το άρθρο των Δρ. Pavan εδώ.

Έτσι, εφόσον γνωρίζετε όλα τα οφέλη του ανανά, είναι εύκολο να φανταστείτε τις επιδράσεις του στο σώμα σας, αν τον καταναλώνετε περιοδικά. Για την ακρίβεια, μπορείτε ν’ αδυνατίσετε γρήγορα και φυσικά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Τι οφέλη παίρνουμε όταν καταναλώνουμε φλούδα ανανά;

φλούδα ανανά σε νερό

Αν πετάτε στα σκουπίδια τη φλούδα του ανανά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χάνετε ένα από τα ισχυρότερα φυσικά καθαρτικά και διουρητικά μέρη του. Οι απολυμαντικές του ιδιότητες διατηρούν το σώμα σας ελεύθερο από ακαθαρσίες και ουσίες τοξικές ή βλαβερές.

Επίσης, εφόσον είναι διουρητική, μπορείτε να εξολοθρεύσετε τις ακαθαρσίες ή τις τοξίνες μέσω των ούρων ή των κοπράνων σας. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ανανά ακόμη και για την εξουδετέρωση των πετρών στα νεφρά.

Συνδυάζοντας αυτές τις δύο ιδιότητες που έχει η φλούδα ανανά, το φρούτο αυτό θα σας βοηθήσει να κάψετε το λίπος αποτελεσματικά και υγιεινά.

Άλλα οφέλη της φλούδας ανανά

Επιπλέον, οι γιατροί προτείνουν τον ανανά σε ασθενείς με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση και κίρρωση του ήπατος. Επιπροσθέτως, είναι εκπληκτικός για όσους πρέπει να εξουδετερώσουν τα υγρά από τους πνεύμονες ή άλλα μέρη του σώματος.

Καταπολεμήστε τη χοληστερίνη με τη φλούδα ανανά

χυμός και ανανάς

Γενικά, η κατανάλωση φλούδας ανανά σας βοηθά να κάψετε λίπος. Όμως, μπορεί και να ρυθμίσει τη χοληστερίνη LDL, γνωστή και ως “κακή χοληστερίνη.”

Είναι σημαντικό να διατηρείτε σε χαμηλά επίπεδα τη χοληστερίνη LDL. Αυτό βοηθά τη διατήρηση της κυκλοφορίας του αίματος σε ιδανικά επίπεδα, ενώ σας βοηθά ν’ αποφύγετε καρδιακές προσβολές ή καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πώς να παρασκευάσετε έγχυμα με φλούδα ανανά για καθημερινό αδυνάτισμα

Η κατανάλωση του φρούτου βοηθά το αδυνάτισμα με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε καλύτερα αποτελέσματα με τη φλούδα ανανά. Πώς να την καταναλώσετε όμως;

Ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε τη φλούδα ανανά είναι παρασκευάζοντας εγχύματα. Αυτό βοηθά το σώμα σας να παραμένει ενυδατωμένο ενώ θα πάρετε όλα τα οφέλη από το φυτό ή το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για να παρασκευάσετε σωστά ένα έγχυμα ανανά, θα πρέπει ν’ ακολουθήσετε τη συνταγή που ακολουθεί:

Συστατικά

  • Φλούδα από ένα μεσαίο ανανά (μπορείτε να βγάλετε τα φύλλα). Προσπαθήστε να πάρετε οργανικό ανανά.
  • 1 λίτρο νερό

Παρασκευή

  • Θα πρέπει να μουλιάσετε τη φλούδα στο νερό και έπειτα να το βάλετε στη φωτιά για να βράσει.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε κανέλα ή άλλα μπαχαρικά για να έχει καλύτερη γεύση.
  • Μπορείτε να πιείτε μια κούπα με το έγχυμα, με άδειο στομάχι, ώστε να καθαρίζετε το σώμα σαςκάθε πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, θα σιγουρευτείτε πως τα όργανά σας λειτουργούν κανονικά.

Προβλήματα με την κατανάλωση εγχύματος από φλούδα ανανά

γυναίκα με χυμό ανανά

Όπως όλοι γνωρίζουν, η υπερβολική κατανάλωση οποιασδήποτε σπιτικής θεραπείας ή φαρμάκου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Για το έγχυμα από φλούδα ανανά συγκεκριμένα, αν το πίνετε υπερβολικά μπορεί να προκληθούν τα παρακάτω προβλήματα:

  • Αφυδάτωση
  • Υπέρταση
  • Αλκάλωση της υποκαλιαιμίας

Γι’ αυτό, σας συνιστούμε να πίνετε μόνο όσο χρειάζεστε. Είναι απαραίτητο να θυμάστε ότι η ανεξέλεγκτη απώλεια βάρους, μπορεί και αυτή να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Να διατηρείτε μια ισορροπία μεταξύ της χρήσης φλούδας ανανά και των διατροφικών σας συνηθειών. Μόνο έτσι θα μπορέσετε ν’ αδυνατίσετε με φυσικό τρόπο, πέραν του να διατηρείστε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Πείτε αντίο στα πλαδαρά πόδια με 6 ασκήσεις
Με ΥγείαΔιαβάστε το Με Υγεία
Πείτε αντίο στα πλαδαρά πόδια με 6 ασκήσεις

Απαλλαχθείτε από τα πλαδαρά πόδια! Για καλά αποτελέσματα, καλό είναι να είστε συνεπείς όταν κάνετε αυτές τις ασκήσεις ποδιών καθώς αυτός είναι ο μο...  • Buford TW., Cooke MB., Redd LL., Hudson GM., et al., Protease supplementation improves muscle function after eccentric exercise. Med Sci Sports Exerc, 2009. 41(10): 1908-14.
  • Barbieri R., Coppo E., Marchese A., Daglia M., et al., Phytochemicals for human disease: an update on plant derived compounds antibacterial activity. Microbiol Res, 2017. 196: 44-68.