Καθημερινό αδυνάτισμα με φλούδα ανανά. Δοκιμάστε τον

Η φλούδα ανανά βοηθά να κάψουμε το λίπος με υγιεινό τρόπο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό καθαρτικό και εξολοθρεύει τις πέτρες στα νεφρά.
Καθημερινό αδυνάτισμα με φλούδα ανανά. Δοκιμάστε τον
Elisa Morales Lupayante

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από παιδαγωγο και διατροφολόγο Elisa Morales Lupayante.

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να πάρουμε βάρος χωρίς να το καταλάβουμε. Το άγχος από τη δουλειά, ο καθιστικός τρόπος ζωής και οι φτωχές διατροφικές συνήθειες, είναι οι κύριες αιτίες παχυσαρκίαςΠώς μπορεί να βοηθήσει η φλούδα ανανά σε όλα αυτά;

Υπάρχει κάποια φυσική μέθοδος, η οποία δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια, που θα μας βοηθήσει ν’ αδυνατίσουμε;

Κάτι σαν αυτό πραγματικά υπάρχει και πολλοί το αφήνουν να πάει χαμένο. Αυτή είναι η φλούδα του ανανά, ένα μέρος του φρούτου που δεν χρησιμοποιούμε συνήθως και κατέχει μοναδικά και πολύ υγιεινά χαρακτηριστικά.

Η φλούδα ανανά μπορεί να είναι η λύση για τη φυσική απώλεια βάρους σε πολλούς ανθρώπους, πέραν από το ό,τι είναι μια αρκετά απλή και πολύ υγιεινή μέθοδος.

Γενικά ο ανανάς, θα πρέπει ν’ αναφέρουμε, πως έχει καθαρτικές και διουρητικές ιδιότητες. Επίσης, ο ανανάς έχει χαμηλή θερμιδική αξία, η κατανάλωση 100 γραμμαρίων ανανά θα σας προμηθεύσει με πολλές ίνες και μόνο με 70 θερμίδες. Περισσότερες πληροφορίες για τον ανανά, διαβάστε το άρθρο των Δρ. Pavan εδώ.

Έτσι, εφόσον γνωρίζετε όλα τα οφέλη του ανανά, είναι εύκολο να φανταστείτε τις επιδράσεις του στο σώμα σας, αν τον καταναλώνετε περιοδικά. Για την ακρίβεια, μπορείτε ν’ αδυνατίσετε γρήγορα και φυσικά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Τι οφέλη παίρνουμε όταν καταναλώνουμε φλούδα ανανά;

φλούδα ανανά σε νερό

Αν πετάτε στα σκουπίδια τη φλούδα του ανανά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χάνετε ένα από τα ισχυρότερα φυσικά καθαρτικά και διουρητικά μέρη του. Οι απολυμαντικές του ιδιότητες διατηρούν το σώμα σας ελεύθερο από ακαθαρσίες και ουσίες τοξικές ή βλαβερές.

Επίσης, εφόσον είναι διουρητική, μπορείτε να εξολοθρεύσετε τις ακαθαρσίες ή τις τοξίνες μέσω των ούρων ή των κοπράνων σας. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ανανά ακόμη και για την εξουδετέρωση των πετρών στα νεφρά.

Συνδυάζοντας αυτές τις δύο ιδιότητες που έχει η φλούδα ανανά, το φρούτο αυτό θα σας βοηθήσει να κάψετε το λίπος αποτελεσματικά και υγιεινά.

Άλλα οφέλη της φλούδας ανανά

Επιπλέον, οι γιατροί προτείνουν τον ανανά σε ασθενείς με συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, υπέρταση και κίρρωση του ήπατος. Επιπροσθέτως, είναι εκπληκτικός για όσους πρέπει να εξουδετερώσουν τα υγρά από τους πνεύμονες ή άλλα μέρη του σώματος.

Καταπολεμήστε τη χοληστερίνη με τη φλούδα ανανά

χυμός και ανανάς

Γενικά, η κατανάλωση φλούδας ανανά σας βοηθά να κάψετε λίπος. Όμως, μπορεί και να ρυθμίσει τη χοληστερίνη LDL, γνωστή και ως “κακή χοληστερίνη.”

Είναι σημαντικό να διατηρείτε σε χαμηλά επίπεδα τη χοληστερίνη LDL. Αυτό βοηθά τη διατήρηση της κυκλοφορίας του αίματος σε ιδανικά επίπεδα, ενώ σας βοηθά ν’ αποφύγετε καρδιακές προσβολές ή καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πώς να παρασκευάσετε έγχυμα με φλούδα ανανά για καθημερινό αδυνάτισμα

Η κατανάλωση του φρούτου βοηθά το αδυνάτισμα με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε καλύτερα αποτελέσματα με τη φλούδα ανανά. Πώς να την καταναλώσετε όμως;

Ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτείτε τη φλούδα ανανά είναι παρασκευάζοντας εγχύματα. Αυτό βοηθά το σώμα σας να παραμένει ενυδατωμένο ενώ θα πάρετε όλα τα οφέλη από το φυτό ή το φρούτο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για να παρασκευάσετε σωστά ένα έγχυμα ανανά, θα πρέπει ν’ ακολουθήσετε τη συνταγή που ακολουθεί:

Συστατικά

 • Φλούδα από ένα μεσαίο ανανά (μπορείτε να βγάλετε τα φύλλα). Προσπαθήστε να πάρετε οργανικό ανανά.
 • 1 λίτρο νερό

Παρασκευή

 • Θα πρέπει να μουλιάσετε τη φλούδα στο νερό και έπειτα να το βάλετε στη φωτιά για να βράσει.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε κανέλα ή άλλα μπαχαρικά για να έχει καλύτερη γεύση.
 • Μπορείτε να πιείτε μια κούπα με το έγχυμα, με άδειο στομάχι, ώστε να καθαρίζετε το σώμα σαςκάθε πρωί. Με αυτόν τον τρόπο, θα σιγουρευτείτε πως τα όργανά σας λειτουργούν κανονικά.

Προβλήματα με την κατανάλωση εγχύματος από φλούδα ανανά

γυναίκα με χυμό ανανά

Όπως όλοι γνωρίζουν, η υπερβολική κατανάλωση οποιασδήποτε σπιτικής θεραπείας ή φαρμάκου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Για το έγχυμα από φλούδα ανανά συγκεκριμένα, αν το πίνετε υπερβολικά μπορεί να προκληθούν τα παρακάτω προβλήματα:

 • Αφυδάτωση
 • Υπέρταση
 • Αλκάλωση της υποκαλιαιμίας

Γι’ αυτό, σας συνιστούμε να πίνετε μόνο όσο χρειάζεστε. Είναι απαραίτητο να θυμάστε ότι η ανεξέλεγκτη απώλεια βάρους, μπορεί και αυτή να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Να διατηρείτε μια ισορροπία μεταξύ της χρήσης φλούδας ανανά και των διατροφικών σας συνηθειών. Μόνο έτσι θα μπορέσετε ν’ αδυνατίσετε με φυσικό τρόπο, πέραν του να διατηρείστε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Barbieri R., Coppo E., Marchese A., Daglia M., et al., Phytochemicals for human disease: an update on plant derived compounds antibacterial activity. Microbiol Res, 2017. 196: 44-68.
 • Buford TW., Cooke MB., Redd LL., Hudson GM., et al., Protease supplementation improves muscle function after eccentric exercise. Med Sci Sports Exerc, 2009. 41(10): 1908-14.
 • El-Shazly S. A, Ahmed M. M, et al. Physiological and molecular study on the pant-obesity effects of pineapple (Ananas comosus)juice in male Wistar rats. Food Science and Biotechnology. Octubre 2018. 27 (5): 1429-1438.
 • Food Data Central. Pineapple, raw, all varieties. Agricultural Research Service. U. S. Department of Agriculture. Abril 2019.
 • Maleki S. J, Crespo J. F, et al. Anti-inflammatory effects of flavonoids. Food Chemistry. Noviembre 2019. 299: 125124.
 • Muhammad Z. A, Ahmad T. Therapeutic uses of pineapple-extracted bromelain in surgical care. A review. The Journal of the Pakistan Medical Association. Enero 2107. 67 (1): 121-125.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.