5 συμβουλές για να είστε πάντα χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι

9 Σεπτεμβρίου 2015
Στόχος της ζωής είναι να ζείτε ευτυχισμένοι. Αρκετές φορές αισθάνεστε ότι δεν αξίζετε μια καλή ζωή ή την ευτυχία. Ωστόσο, το αν θα ζούμε ευτυχισμένοι ή όχι, είναι δική μας επιλογή. Δεν είναι θέμα τύχης, αλλά ούτε κάτι που δεν μπορείτε να καθορίσετε ή να αποφασίσετε για αυτό.

Μια από τις καλύτερες συμβουλές για να είστε πάντα χαρούμενοι, είναι να κατανοήσετε ότι οι σκέψεις και οι πράξεις σας μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την διάθεσή σας καθώς και τις απόψεις σας για την ζωή. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποιες είναι οι πέντε συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι.

είστε πάντα χαρούμενοι

Συμβουλές για να είστε πάντα χαρούμενοι

1. Ζήστε ευχάριστες στιγμές

Απολαύστε την κάθε σας στιγμή, όπου και αν είστε. Ανεξάρτητα από το αν οι καταστάσεις είναι θετικές ή αρνητικές εσείς δημιουργήστε τις δικές σας ευχάριστες στιγμές. Αρχίστε και ολοκληρώστε την ημέρα σας με στιγμές που σας ευχαριστούν. Αδράξτε την ευκαιρία και απολαύστε κάθε όμορφη στιγμή που σας προσφέρει η ζωή.

2. Παίξτε

Σκεφτείτε για λίγο τα γέλια και τα τραγούδια που έρχονται από τον προαύλιο χώρο ενός σχολείου. Προσπαθήστε να ζήσετε στιγμές ευτυχίας μαζί με άλλους ανθρώπους. Ζητήστε τους να συμμετέχουν στο δικό σας παιχνίδι. Ακόμη και αν χρειαστεί να τους κλείσετε το μάτι, να τους κάνετε ένα φιλικό κομπλιμέντο ή να αφήσετε τα παιδιά σας να λερωθούν στην λάσπη… Παίξτε: για να είστε πάντα χαρούμενοι, πρέπει να αφήσετε ένα μέρος του εαυτού σας να μείνει παιδί!

 

Διαβάστε ακόμη:
10 τροφές για τη βελτίωση της διάθεσης και την καταπολέμηση της κατάθλιψης

 

3. Βγάλτε το δράμα από την ζωή σας

Σταματήστε να δραματοποιείτε οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή σας. Σταματήστε να δίνετε όλη σας την προσοχή σε άσχημα γεγονότα, που θα προκαλέσουν την συμπάθεια και τον οίκτο των άλλων. Σταματήστε να δίνετε τόσα πολλά στους άλλους, και αντ’ αυτού, αρχίστε να δίνετε στον εαυτό σας. Πριν από οτιδήποτε άλλο, καλύψτε τις δικές σας ανάγκες. Καθώς εκπληρώνετε τα παραπάνω, σταματήστε να διαβάζετε όλα τα δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν στα ΜΜΕ. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο με αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα, εκτός από το να σταματήσετε να τα παρακολουθείτε και να τους δίνετε αξία. Το δράμα βασίζεται στον φόβο του να μην είστε ευτυχισμένοι.

4. Βρείτε την γαλήνη

είστε πάντα χαρούμενοι

Καθίστε κάτω και απολαύστε την ηρεμία. Μπορεί να αισθάνεστε λίγο άβολα στην αρχή, αλλά όσο περισσότερες φορές το κάνετε, τόσο περισσότερο θα συνδέεστε με τον εαυτό σας. Και όσο περισσότερο είστε συνδεδεμένοι με τον εαυτό σας, τόσο λιγότερη ανάγκη θα αισθάνεστε και αυτό επειδή η γαλήνη που προέρχεται από την επιθυμητή ηρεμία είναι ζωτικής σημασίας για την ευτυχία.

 

Διαβάστε και αυτό το άρθρο: 5 στάσεις της γιόγκα για μείωση του άγχους και της έντασης

 

5. Αποδεχτείτε τον εαυτό σας

Το κλειδί για την ευτυχία είναι να αποδεχτείτε τον εαυτό σας. Όταν πραγματικά κατανοήσετε ότι τα ελαττώματά σας είναι ένα δώρο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να είστε ευτυχισμένοι. Η αυτοαποδοχή οδηγεί στην ευτυχία που δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να καταφέρουν ποτέ. Η αποδοχή του εαυτού σας, αποτελεί ένα πολύ βασικό βήμα για να καταφέρετε να αγαπήσετε και τους άλλους. Αν δεν αγαπάτε ακόμη και τον ίδιο σας τον εαυτό, θα είναι αδύνατο να μπορείτε να αγαπήσετε τους άλλους.