Κρεμμύδι και λευκό ξίδι: Η καλύτερη θεραπεία για τους κάλους στα πόδια

Χάρη στα συμπλέγματα αυτών των δύο συστατικών, η θεραπεία με κρεμμύδι και λευκό ξίδι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές για τους κάλους στα πόδια, αλλά και για την καταπολέμηση των μυκήτων.
Κρεμμύδι και λευκό ξίδι: Η καλύτερη θεραπεία για τους κάλους στα πόδια
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Κρεμμύδι και λευκό ξίδι. Εσείς γνωρίζατε πως αυτός ο συνδυασμός αποτελεί μία από τις καλύτερες θεραπείες για τους κάλους στα πόδια;

Οι άνθρωποι αποκτούν κάλους εξαιτίας της τριβής, της χρήσης ακατάλληλων παπουτσιών, ή της πολύωρης ορθοστασίας.

Ορισμένοι κάλοι μπορεί να είναι επώδυνοι. Για να τους αποφύγετε θα χρειαστεί να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τα πόδια σας όσο πιο δροσερά μπορείτε. Παραδείγματος χάρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνινα παπούτσια το καλοκαίρι. Επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει το να περπατάτε ξυπόλυτοι στην παραλία.

Αν και κάποιους κάλους είναι δύσκολο να τους ξεφορτωθείτε, υπάρχουν φυσικές θεραπείες οι οποίες θα σας βοηθήσουν να τους εξαφανίσετε. Χρειάζεστε μόνο δύο υλικά για να παρασκευάσετε τη φυσική θεραπεία που θα μοιραστούμε μαζί σας: κρεμμύδι και λευκό ξίδι.

Κρεμμύδι και λευκό ξίδι: Φυσική θεραπεία για τους κάλους στα πόδια

Πολύ πιθανόν να έχετε ήδη κρεμμύδι και ξίδι στη κουζίνα σας. Όμως, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λευκό ξίδι για καλύτερα αποτελέσματα. Θα χρειαστείτε επίσης ορισμένες προμήθειες γι’ αυτή τη θεραπεία.

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • ½ κούπα λευκό ξίδι (100 ml)
Κρεμμύδι και λευκό ξίδι

Προμήθειες

  • Μεμβράνη
  • Βαμβάκι
  • Ελαφρόπετρα
  • Παλιές κάλτσες
Ελαφρόπετρα

Όπως βλέπετε, δεν είναι δύσκολο να βρείτε τα συστατικά και τις προμήθειες που χρειάζεστε. Εδώ είναι τα βήμα τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε για να απαλλαγείτε από τους επίμονους κάλους στα πόδια:

Πώς να φτιάξετε τη θεραπεία με κρεμμύδι και λευκό ξίδι

Πρώτα θα πρέπει να βάλετε το λευκό ξίδι σε ένα καθαρό δοχείο. Έπειτα, πλύντε το κρεμμύδι για να αφαιρέσετε τυχόν μικρόβια ή βακτήρια. Μετά από αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Κόψτε το κρεμμύδι σε φέτες και βουτήξτε τις στο δοχείο με το λευκό ξίδι. Αφήστε τις να μουλιάσουν όλο το πρωί ή το απόγευμα.
  • Στη συνέχεια, βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο μείγμα και εφαρμόστε το στους κάλους.
  • Τέλος καλύψτε τα πόδια σας με τη μεμβράνη. Φορέστε τις κάλτσες για να κρατήσετε τη μεμβράνη στη θέση της.

Το ιδανικότερο είναι να εφαρμόσετε το μείγμα το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Όσο περισσότερο έρχονται σε επαφή με τη θεραπεία οι κάλοι, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Καθαρισμένα κρεμμύδια

Τι να κάνετε μετά

Όταν ξυπνήσετε το επόμενο πρωί πλύντε τα πόδια σας με σαπούνι και νερό. Μετά, χρησιμοποιήστε την ελαφρόπετρα για να τρίψετε, απαλά, τους κάλους. Μόλις τελειώσετε θα δείτε ότι τα πόδια σας θα είναι πιο λεία.

Αν οι κάλοι είναι ιδιαίτερα παχείς ή σκληροί το πιο πιθανό είναι να δυσκολευτείτε λίγο παραπάνω να τους αφαιρέσετε. Γι’ αυτό, θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να λάβετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Για νέους κάλους θα πρέπει να εφαρμόζετε τη θεραπεία τουλάχιστον μία με δύο φορές τον μήνα. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι δε θα σκληρύνουν.

Πόδια με κάλους

Μια θεραπεία για να προλάβετε τους μύκητες

Πέραν του ό,τι αποτρέπουν νέους κάλους ή τους υπάρχοντες να μη χειροτερεύσουν, το κρεμμύδι και το λευκό ξίδι προστατεύουν και από τους μύκητες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν πηγαίνετε σε πισίνες ή στο γυμναστήριο αρκετά και ξεχνάτε τις παντόφλες όταν χρησιμοποιείτε τα ντουζ εκεί.

Από το να επιλέξετε κάποιο εμπορικό προϊόν μπορείτε καλύτερα να εκμεταλλευτείτε τα δύο συστατικά, τα οποία μάλλον έχετε ήδη στο σπίτι.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι πως, όπως είδατε, αυτή η θεραπεία για την πρόληψη των μυκήτων, φτιάχνεται εύκολα.

Εσείς τι κάνετε για ν’ αντιμετωπίσετε τους κάλους στα πόδια; Σας συμβουλεύουμε να δοκιμάσετε αυτή τη φυσική θεραπεία, αλλά θα πρέπει να είστε συνεπείς για να δείτε αποτελέσματα.

Εξαρτώμενοι από την κατάσταση των ποδιών σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη θεραπεία όσο συχνά κρίνετε απαραίτητο για τουλάχιστον ένα μήνα. Θα δείτε ότι θα αποκτήσετε λεία πόδια χωρίς κάλους!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Stefania Jabłońska, Majewski Sławomir Choroby skóry i choroby przenoszone drogą płciową PZWL 2005, ​ISBN 83-200-3367-5​.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.