Κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο που το παιδί σας θα λατρέψει

Να είναι καλά εκείνοι που επινόησαν τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο! Ξέρετε πόσο χρήσιμα μπορούν να φανούν τα παιδικά κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο και ποια είναι τα είδη τους;
Κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο που το παιδί σας θα λατρέψει

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαρτίου, 2019

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο θέαμα στα δωμάτια των παιδιών: ρούχα πεταμένα παντού, σχολικά είδη σκορπισμένα τριγύρω, παιχνίδια, βιβλία, βιντεοπαιχνίδια, ακαταστασία… Είναι αδύνατον να βρει κανείς κάτι μέσα σε αυτό το χάος. Τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο έρχονται να μας σώσουν! Τα κρεβάτια αυτά είναι ιδανικά για την οργάνωση ακατάστατων δωματίων.

Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν σήμερα μετατρεπόμενα κρεβάτια για τα παιδιά τους, ειδικά αν το δωμάτιό τους είναι μικρό. Το μεγάλο πλεονέκτημα των κρεβατιών αυτών είναι ότι έχουν συρτάρια και αποθηκευτικούς χώρους.

Αν σας αρέσει η ιδέα και ενδιαφέρεστε να επενδύσετε σε κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο (ή να φτιάξετε ένα), το παρακάτω άρθρο είναι για σας. Ρίξτε μια ματιά στις επιλογές που υπάρχουν έτσι ώστε να επιλέξετε το ιδανικό κρεβάτι για το παιδί σας. Υπάρχει ένα κρεβάτι για όλους, για αγόρια και για κορίτσια. Υπάρχουν επίσης ωραίες επιλογές για εφήβους, έτσι η ηλικία δεν αποτελεί πρόβλημα.

 

 

Γιατί να επιλέξετε κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους;

Όπως είπαμε, τα δωμάτια των παιδιών τείνουν να είναι ακατάστατα – το λιγότερο. Έτσι, οτιδήποτε θα βοηθούσε τα παιδιά να τακτοποιήσουν και να απελευθερώσουν χώρο είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο

Όπως όλα τα είδη επίπλων με αποθηκευτικό χώρο, τα κρεβάτια αυτά συχνά είναι μετατρεπόμενα, κάτι που σημαίνει ότι τα μέρη τους μπορούν να αναδιαρθρωθούν ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής. Έτσι, αν δεν έχετε πλέον χώρο για το κρεβάτι όπως είναι, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούργιο. Απλώς το αποσυναρμολογείτε και το συναρμολογείτε διαφορετικά.

Κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο για παιδιά και για εφήβους

1. Κουκέτες με πρόσθετα συρτάρια

Καταρχάς προτείνουμε ένα από τα είδη κρεβατιών που είναι το πιο κατάλληλο για τα δωμάτια των παιδιών: οι κουκέτες. Αν έχετε περισσότερα από ένα παιδί, αξίζει να τις λάβετε υπόψη. Οι κουκέτες εξοικονομούν πολύ χώρο.

Τα συγκεκριμένα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο είναι κουκέτες αλλά όχι η μία απευθείας πάνω από την άλλη. Στο κάτω μέρος τους περιλαμβάνουν συρτάρια, καθώς και ένα μέρος του άλλου κρεβατιού. Η συρταριέρα έχει συνήθως ύψος 38 με 50 εκατοστά. Στη μέση υπάρχει μια σκάλα που εξασφαλίζει πρόσβαση στην πάνω κουκέτα.

Τα πρόσθετα συρτάρια δεν υποστηρίζουν απλώς το πάνω κρεβάτι αλλά και εξασφαλίζουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο για ρούχα. Τα συρτάρια μπορούν να βαφτούν σε διαφορετικά χρώματα για δοθεί μια ξεχωριστή πινελιά. Συνοπτικά θα λέγαμε ότι η επιλογή αυτή σάς δίνει δύο κρεβάτια και αρκετά συρτάρια σε μια επιφάνεια μονάχα μερικών τετραγωνικών μέτρων.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: 13 κόλπα για καθαρό και τακτοποιημένο μπάνιο.

 

2. Γωνιακά κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο

Το κλειδί για αυτά τα κρεβάτια είναι η θέση τους. Επειδή τοποθετούνται σε γωνία, έχουν αρκετά πλεονεκτήματα: καταρχάς, κάτω από κάθε κρεβάτι μπορείτε να βάλετε συρτάρια ή ακόμα και ένα επιπλέον στρώμα για φιλοξενούμενους. Μια άλλη επιλογή είναι η αποθήκευση των παπουτσιών των παιδιών κάτω από αυτά, μέσα σε κουτιά ή χρησιμοποιώντας κάποιο είδος μηχανισμού για συρτάρια.

Στον χώρο της γωνίας ανάμεσα στα κεφαλάρια του κάθε κρεβατιού μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κομοδίνο ή ακόμα ένα σετ συρταριών, για την αποθήκευση εποχικών ρούχων ή ρούχων για ειδικές περιστάσεις, για παράδειγμα. Αν ο στόχος σας είναι η εξοικονόμηση χώρου, πιθανώς η καλύτερη λύση είναι τα γωνιακά κρεβάτια. Και πάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα χρώματα για να τα ομορφύνετε.

Κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο

3. Κεφαλάρια με αποθηκευτικό χώρο

Ακολουθεί ένας θαυμάσιος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο έναν μικρό χώρο. Περιλαμβάνει τη χρήση ενός κεφαλαριού με αποθηκευτικό χώρο, ή την τοποθέτηση ενός μεγάλου και στενού ραφιού πίσω από το κρεβάτι. Αν επιλέξετε τη δεύτερη λύση, κάτω από το συρτάρι θα υπάρχει επιπλέον αποθηκευτικός χώρος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έπιπλο με ροδάκια ώστε να έχετε πιο εύκολα πρόσβαση στα αποθηκευμένα αντικείμενα.

4. Πτυσσόμενα κρεβάτια

Τέλος, υπάρχουν κρεβάτια που κλείνουν και αποθηκεύονται με τάξη. Η λύση αυτή εξοικονομεί πάρα πολύ χώρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον επιπλέον χώρο για κάποιο άλλο έπιπλο ή απλώς για ευκολότερη μετακίνηση μέσα στο δωμάτιο. Μια άλλη μεγάλη ωφέλεια είναι ότι τα πτυσσόμενα κρεβάτια είναι συνήθως πιο οικονομικά.

Αν αναζητάτε τρόπους να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τα μικρά δωμάτια των παιδιών σας, τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σας. Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν, αφού είναι τόσο μοναδικά και όμορφα. Επιπλέον θα είστε και εσείς ευχαριστημένοι, αφού τα δωμάτιά τους θα είναι πιο τακτοποιημένα!

 

 

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • マイケル I.ノートン. (2009). IKEA効果:努力と執着の関係. Harvard Business Review.
  • Salas, K., & Cortabarría, L. (2014). Análisis competitivo del sector madera y muebles de la región Caribe de Colombia. Prospect. https://doi.org/10.1016/j.spinee.2014.04.022
  • Toledo, R. C. (2009). muebles de madera , Guatemala. Revista Iberoamericana.
  • Martinez Del Rio De Redo, M. (1984). Muebles TT – Furniture. In Franz Mayer: una colección.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.