Πώς να ξεβουλώσετε την τουαλέτα χωρίς βεντούζα

Μπορείτε να ξεβουλώσετε την τουαλέτα χωρίς βεντούζα; Φυσικά, είναι εφικτό και θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε!
Πώς να ξεβουλώσετε την τουαλέτα χωρίς βεντούζα

Τελευταία ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου, 2024

Εσείς ξέρετε πώς να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα; Είναι πάντα καλή ιδέα να γνωρίζετε πώς να λύσετε αυτό το κοινό πρόβλημα με εύκολο και πολύ γρήγορο τρόπο – ακόμη και αν δεν έχετε βεντούζα.

Γνωρίζοντας αυτά τα κόλπα, θα λύσετε το πρόβλημα και δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για υδραυλικό. Διαβάστε παρακάτω, λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να υποφέρετε όταν βρεθείτε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση!

Σπιτικά κόλπα για να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα χωρίς βεντούζα

Οι τουαλέτες μπορεί να βουλώσουν για διαφορετικούς λόγους και έχουν διαφορετικά επίπεδα απόφραξης. Ανεξάρτητα από το ποια είναι η περίπτωσή σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολύ απλές σπιτικές επιλογές για να λύσετε αυτό το πρόβλημα χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα και χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε βεντούζα.

1. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό

Το πρώτο από τα κόλπα για να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα χωρίς βεντούζα είναι το πιο απλό στον κόσμο: απαιτεί μόνο λίγο ζεστό νερό. Αυτή η συμβουλή είναι πολύ χρήσιμη όταν η απόφραξη δημιουργείται από χαρτί υγείας ή κάτι που μπορεί εύκολα να αραιωθεί.

Ακολουθεί τι πρέπει να κάνετε:

 1. Βράστε δύο λίτρα νερό.
 2. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε το υγρό με δύναμη πάνω από την τουαλέτα. Να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην καείτε.
 3. Αφήστε το νερό να δράσει για λίγα λεπτά και τραβήξτε το καζανάκι για να βεβαιωθείτε ότι τα εμπόδια έχουν διαλυθεί.
 4. Εάν εξακολουθεί να μη λειτουργεί καλά, προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα απευθείας στην τουαλέτα και επαναλάβετε τη διαδικασία με το ζεστό νερό.
Πώς να ξεβουλώσετε την τουαλέτα χωρίς βεντούζα
Μπορείτε να βράσετε 2 λίτρα νερό και να το ρίξετε απευθείας στην τουαλέτα για να ξεβουλώσει εύκολα.

2. Μείγμα μαγειρικής σόδας με ξύδι

Συνεχίζοντας με τις σπιτικές επιλογές για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα χωρίς βεντούζα, σας προτείνουμε τον τέλειο συνδυασμό: μαγειρική σόδα και ξύδι.

Σε αυτή την περίπτωση, το μείγμα θα χρησιμεύσει για την επίλυση αποφράξεων που δεν προκαλούνται από στερεά αντικείμενα. Να τι πρέπει να κάνετε:

 1. Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπολ.
 2. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 φλιτζάνια ξύδι και περιμένετε μέχρι να πραγματοποιηθεί η αντίδραση.
 3. Ρίξτε αυτό το νέο προϊόν στην τουαλέτα και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά.
 4. Ξεπλύνετε το δοχείο και ελέγξτε ότι η απόφραξη έχει εξαφανιστεί.

3. Υγρό σαπούνι πιάτων

Το υγρό σαπούνι πιάτων είναι πολύ χρήσιμο για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας, επειδή λιπαίνει το σωλήνα, κάνοντας το μπλοκάρισμα να φύγει μια για πάντα.

 1. Ρίξτε μισό φλιτζάνι υγρό σαπούνι για τα πιάτα στην τουαλέτα.
 2. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και βεβαιωθείτε ότι το κόλπο έχει δουλέψει.

Αν δεν έχετε υγρό σαπούνι πιάτων, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια στερεού σαπουνιού για τα χέρια. Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Ψιλοκόψτε το στερεό σαπούνι.
 2. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κομμάτια σε δύο φλιτζάνια νερό και αφήστε τα να διαλυθούν.
 3. Φορώντας γάντια, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να βοηθήσετε το σαπούνι να διαλυθεί καλά.
 4. Τοποθετήστε το αποτέλεσμα στην τουαλέτα και αφήστε το να δράσει.

4. Χρησιμοποιήστε ένα συρμάτινο γάντζο-συρμάτινη κρεμάστρα.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα χωρίς βεντούζα, όταν έχετε να κάνετε με ένα στερεό αντικείμενο που έχει πέσει στην τουαλέτα, είναι με ένα συρμάτινο γάντζο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα εξής:

 1. Αποσυναρμολογήστε και ισιώστε τον συρμάτινο γάντζο.
 2. Πάρτε ένα πανί για να πιάσετε το γάντζο πιο σταθερά και να το στερεώσετε.
 3. Με το γάντζο σας έτοιμο, θα πιέσετε δυνατά το αντικείμενο που δημιουργεί το πρόβλημα. Κάντε το με κυκλική κίνηση.
 4. Τραβήξτε και ελέγξτε αν το κόλπο δούλεψε.
Πώς να ξεβουλώσετε την τουαλέτα χωρίς βεντούζα
Αν έχετε ένα συρμάτινο γάντζο που δεν χρησιμοποιείτε για τα ρούχα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αυτή την εργασία.

5. Η κόκα κόλα μπορεί επίσης να είναι ένας σπουδαίος σύμμαχος για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα

Το τελευταίο από τα σπιτικά tips για να ξεβουλώσετε την τουαλέτα χωρίς βεντούζα περιλαμβάνει ένα γνωστό ποτό που έχει απίστευτη δράση όταν πρόκειται για τον καθαρισμό των σωλήνων – και όχι μόνο αυτών του μπάνιου. Η κόκα κόλα έχει ανθρακικό οξύ και φωσφορικό οξύ, τα οποία θα διαλύσουν οτιδήποτε εμπόδιζε την τουαλέτα σας να λειτουργήσει σωστά.

Η προσθήκη αυτού του υγρού στην τουαλέτα σας θα βοηθήσει επίσης στην εξάλειψη της σκουριάς που συνηθίζεται στους σωλήνες. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι το βενζοϊκό νάτριο στην κόκα κόλα λειτουργεί ως αναστολέας της διάβρωσης.

Δείτε πώς να τη χρησιμοποιήσετε:

 1. Μετρήστε 2 φλιτζάνια αυτού του προϊόντος και ρίξτε το στην τουαλέτα.
 2. Αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά και ελέγξτε ότι όλα είναι εντάξει.
κοκα κόλα για τη λεκάνη
Η κόκα κόλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεβουλώσει μια τουαλέτα χωρίς τη χρήση βεντούζας.

Πώς να αποφύγετε να βουλώσει η τουαλέτα

Τώρα που ξέρετε πώς να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα χωρίς βεντούζα, ήρθε η ώρα να μάθετε πώς να αποφύγετε να την κάνετε να βουλώσει. Για να το κάνετε αυτό, να θυμάστε τα εξής:

 • Φροντίστε ώστε να μην πέφτουν στην τουαλέτα αντικείμενα που θα μπορούσαν να την αποφράξουν. Είναι προτιμότερο να μην έχετε προϊόντα πάνω στην τουαλέτα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο απόφραξης.
 • Κάθε φορά που καθαρίζετε την τουαλέτα σας, επαναλάβετε το κόλπο του ζεστού νερού με μαγειρική σόδα για να απομακρύνετε τα υπολείμματα που κολλάνε στους σωλήνες.
 • Κρατήστε το καπάκι της τουαλέτας κατεβασμένο, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά, για να βεβαιωθείτε ότι δεν πέφτει τίποτα ξένο μέσα.
 • Να έχετε καλά λαστιχένια γάντια κοντά στην τουαλέτα σας, ώστε να μπορείτε να απομακρύνετε οτιδήποτε πέφτει μέσα σε αυτήν στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Γνωρίζατε πώς να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα χωρίς να χρησιμοποιήσετε βεντούζα;

Το ξεβούλωμα μιας τουαλέτας χωρίς βεντούζα είναι εφικτό, απλό και πολύ φθηνό. Σίγουρα έχετε ήδη πολλά από τα προϊόντα για τα οποία μιλήσαμε εδώ στο σπίτι σας. Θα σας εξοικονομήσουν τόσο χρόνο όσο και χρήματα.

Πριν καλέσετε τον υδραυλικό, δοκιμάστε μερικά από τα κόλπα που μοιραστήκαμε μαζί σας εδώ. Ωστόσο, αν η απόφραξη είναι ακραία και τίποτα άλλο δε λειτουργεί, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Saavedra Navarrete, L. Tecnología electroquímica y sus aplicaciones: Inhibidores de corrosión a partir de residuos agroindustriales. ITESO Universidad Jesuita de Guadalajara. 2017.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.