Lip Blushing: Μια μοντέρνα τεχνική για τα χείλη

Το lip blushing είναι μια λιγότερο επεμβατική μέθοδος για να δώσετε όγκο στο στόμα. Μάθετε τι περιλαμβάνει αυτή η διαδικασία σε αυτό το άρθρο.
Lip Blushing: Μια μοντέρνα τεχνική για τα χείλη
Leidy Mora Molina

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: νοσοκόμα Leidy Mora Molina.

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου, 2022

Η πάχυνση των χειλιών και η μείωση του μακιγιάζ είναι δυνατή με το lip blushing. Πρόκειται για μια καλλυντική εναλλακτική λύση για το περίγραμμα και το χρώμα του στόματος χωρίς να καταφύγετε σε σκληρές διαδικασίες.

Το lip blushing έχει γίνει δημοφιλές για το φυσικό του αποτέλεσμα και τα μακράς διάρκειας αποτελέσματά του. Συγκεκριμένα, η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί οργανικές χρωστικές ουσίες και σύγχρονα εργαλεία που δεν δημιουργούν έντονο πόνο.

Αν και ορισμένοι κατηγοριοποιούν τη μέθοδο ως ένα είδος τατουάζ, στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μορφή ημιμόνιμου μακιγιάζ που πρέπει να εφαρμόζεται από διαπιστευμένο επαγγελματία. Θέλετε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό; Αν ναι, συνεχίστε να διαβάζετε!

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του lip blushing;

Το lip blushing είναι μια αισθητική διαδικασία που ενισχύει τον φυσικό τόνο των χειλιών, βελτιώνει το σχήμα τους και προσφέρει την ψευδαίσθηση του όγκου. Αυτό το επιτυγχάνει δημιουργώντας στρώματα χρώματος χωρίς να είναι επεμβατική όπως οι ενέσεις με πληρωτικό υλικό. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιεί συνθετικές ουσίες, ούτε διεισδύει βαθιά στο χόριο.

Η εφαρμογή του είναι τοπική και λειτουργεί με χρώματα που, με την πάροδο του χρόνου, δεν καταλήγουν να ξεθωριάζουν ή να σκουραίνουν. Ορισμένες από τις λειτουργίες του είναι να εξομαλύνει και να βοηθά με την ασυμμετρία του στόματος. Στην πραγματικότητα, έχει και άλλα ενδιαφέροντα πλεονεκτήματα, όπως τα ακόλουθα:

  • Διαρκεί περισσότερο από άλλες αισθητικές θεραπείες για το στόμα.
  • Δεν τροποποιεί την ανατομία των χειλιών, αλλά προσθέτει μόνο χρώμα και δημιουργεί την ψευδαίσθηση του πάχους.
  • Επίσης, μειώνει την ανάγκη για κραγιόν, εάν είναι επιθυμητό.
¿Cuáles son las ventajas del lip blushing?
Το lip blushing ενισχύει το χρώμα των χειλιών με ένα φυσικό φινίρισμα. Επιπλέον, μειώνει την ανάγκη για κραγιόν.

Πώς γίνεται το lip blushing

Η διαδικασία είναι απλή. Αρκεί να διαθέσετε τουλάχιστον δύο ώρες από τη ρουτίνα σας, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ειδικός πραγματοποιεί την πρώτη συνεδρία μέσα από μια σειρά φάσεων.

1. Σχεδιασμός

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συμφωνήσετε για το σχέδιο. Η/Ο αισθητικός και η πελάτισσα συζητούν για το σχήμα των χειλιών και τον στόχο. Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη ο τόνος του δέρματος, τα μαλλιά και το συνηθισμένο στυλ μακιγιάζ, ώστε το αποτέλεσμα να είναι εναρμονισμένο και να μην υπάρχει υπερμελάγχρωση.

2. Σημάδεμα των χειλιών

Αυτό το βήμα είναι το σημάδεμα της περιοχής που πρόκειται να χρωματιστεί. Με ένα λευκό μολύβι, ο/η ειδικός σημειώνει το περίγραμμα και προσδιορίζει την περιοχή.

3. Αναισθησία

Το εύρος του πόνου σε αυτόν τον τύπο θεραπείας είναι χαμηλό, ωστόσο, συνήθως εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα, για παν ενδεχόμενο. Στη συνέχεια, η ασθενής πρέπει να περιμένει 20 λεπτά με το στόμα κλειστό, ενώ γίνεται η αναισθητοποίηση. Μόλις επιτευχθεί το αποτέλεσμα, ο/η αισθητικός αφαιρεί τη λοσιόν και προχωρά στη διαδικασία.

4. Σκιαγράφηση και γέμισμα

Η μηχανή σχεδίασης αποτελείται από μια μικροσκοπική μηχανοποιημένη βελόνα που σκιαγραφεί τα άνω και κάτω χείλη. Σε αυτό το σημείο, το στόμα καθαρίζεται και εφαρμόζεται και πάλι αναισθησία. Στη συνέχεια, αρχίζει η διαδικασία του lip blushing σε στρώματα.

Ιδανικά, το ένα χείλος πρέπει να τελειώσει πρώτα πριν προχωρήσετε στο άλλο. Σε αυτό το στάδιο, είναι δυνατή η αλλαγή βελόνων και σκιάσεων. Συνολικά γίνονται τρεις στρώσεις με το επιλεγμένο χρώμα.

Τα ρετουσάρισμα γίνεται μετά από δύο μήνες, όταν τα χείλη έχουν επουλωθεί καλά.

Αποκατάσταση μετά το lip blushing

Αν και δεν πρόκειται για αισθητική χειρουργική επέμβαση, το lip blushing περιλαμβάνει μια φάση αποκατάστασης και έναν ορισμένο βαθμό φροντίδας. Μόλις τελειώσει η συνεδρία, θα παρατηρήσετε ελαφρούς λεκέδες στα χείλη και πρήξιμο, τα οποία θα διαρκέσουν έως και μία εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι πιθανό να σχηματιστούν κρούστες- μην τις αφαιρείτε καθόλου.

Αν σκαλίζετε τις κρούστες, κινδυνεύετε να χάσετε τη μελάγχρωση ή να δημιουργηθούν ουλές. Αντ’ αυτού, αφήστε τις να πέσουν μόνες τους. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα, καθώς μπορεί να τραυματίσετε τις ουλές και να νιώσετε πόνο.

Μην εκτίθεστε στον ήλιο για τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς το πρήξιμο μπορεί να εξαπλωθεί περαιτέρω. Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις ή ακόμη και σε κρυολογήματα.

Επισκεφθείτε έναν γιατρό εάν παρατηρήσετε συμπτώματα λοίμωξης, όπως πυρετό, πύον ή έντονο πόνο.

Πόσο διαρκεί;

Το lip blushing μπορεί να διαρκέσει μεταξύ δύο και τριών ετών. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής του ατόμου.

Για παράδειγμα, το κάπνισμα επιταχύνει το ξεθώριασμα, καθώς οι τοξίνες του τσιγάρου εκφυλίζουν το δέρμα και επιτίθενται στα χείλη. Το ξεθώριασμα επιταχύνεται επίσης από τη συχνή χρήση απολεπιστικών στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Το σωστό είναι να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να μάθετε τι είδους προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσετε, ώστε να μην επηρεάσετε την περιποίηση του δέρματός σας ή τα νέα σας χείλη.

Duración del lip blushing
Η φροντίδα και οι συνήθειες είναι το κλειδί για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας του lip blushing για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι πιθανοί κίνδυνοι του lip blushing

Το μελάνι για το lip blushing είναι βιολογικό, αλλά καλό είναι πάντα ο/η αισθητικός να κάνει πρώτα μια δοκιμή για να αποφευχθούν αλλεργικές αντιδράσεις. Ομοίως, το άτομο πρέπει να βεβαιωθεί ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο κέντρο αισθητικής συμμορφώνονται με τα μέτρα αποστείρωσης.

Υπάρχουν ορισμένοι επαγγελματίες που προτείνουν τη λήψη ενός αναλγητικού πριν από τη διαδικασία, εν όψει της δυσφορίας. Ωστόσο, μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να δώσει την άδεια για κάτι τέτοιο, και θα πρέπει επίσης να φροντίσετε να τον ενημερώσετε για τυχόν άλλα φάρμακα ή θεραπείες που μπορεί να λαμβάνετε.

Η μεγαλύτερη δυσφορία τείνει να εμφανίζεται κατά τις πρώτες 48 ώρες μετά την τεχνική. Μετά από αυτό, η δυσφορία, η φλεγμονή και η ανάπλαση μπορούν να ανακουφιστούν με τη χρήση ενός καλού βάλσαμου για τα χείλη.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.