Λόγοι για τους οποίους παρουσιάζετε το αίσθημα παλμών

Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, όπως και η υπερβολική σωματική δραστηριότητα, μπορεί να προκαλέσει καρδιοπαλμία. Έτσι, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν συμβιβασμό για να φροντίσετε την υγεία σας.
Λόγοι για τους οποίους παρουσιάζετε το αίσθημα παλμών

Τελευταία ενημέρωση: 28 Δεκεμβρίου, 2018

Παρουσιάζετε το αίσθημα παλμών, αλλά δεν ξέρετε τι το προκαλεί; Παρόλο που μπορεί να μην το πιστέψετε, οι αιτίες αυτών των παλμών ποικίλλουν σημαντικά και δεν είναι πάντα προφανείς.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να παρουσιάζετε το αίσθημα παλμών. Σήμερα,  σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιες από τις βασικές αιτίες. Προσέξτε τες, αλλά μην ανησυχείτε για αυτά περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο.

Τι πραγματικά είναι το αίσθημα παλμών;

καρδιά, υγεία - το αίσθημα παλμών

Πριν μιλήσουμε για τους λόγους που προκαλούν το αίσθημα παλμών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι μια κατάσταση στην οποία αισθάνεστε βάρος  στην καρδιά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ρυθμός με τον οποίον χτυπά είναι πολύ πιο γρήγορος από τον κανονικό.

Μερικοί άνθρωποι περιγράφουν αυτήν την αίσθηση ως αίσθημα φτερουγισμού.

Το αίσθημα παλμών τείνει να συνοδεύεται από:

 • Ζάλαδα
 • Ναυτία
 • Κρίσεις πανικού
 • Πόνο στον λαιμό

Οι λόγοι για τους οποίους παρουσιάζετε αίσθημα παλμών

Αν αντιμετωπίζετε ασυνήθεις παλμούς, είναι σημαντικό να αναλύσετε τον τρόπο ζωής σας. Γενικά, οι μικρές αλλαγές πρέπει να είναι αρκετές για να λύσουν αυτό το ζήτημα.

1.Άγχος

αγχωμένη γυναίκα- το αίσθημα παλμών

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να ελέγχετε τα συναισθήματά σας όταν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κρίση πανικού.

Το αίσθημα παλμών που προκαλείται από το άγχος δεν σας θέτει σε σημαντικό κίνδυνο, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε και να ελέγξετε τα συναισθήματά σας έτσι ώστε το πρόβλημα να εξαφανιστεί γρήγορα.

Μια από τις επιλογές για να το ξεπεράσετε είναι να ξαπλώσετε και να σκεφτείτε κάτι χαρούμενο ή χαλαρό. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε τον καρδιακό σας ρυθμό.

Σιγά σιγά, θα αισθανθείτε την καρδιά σας να χτυπά με την κανονική της ταχύτητα.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να αποφύγετε την καφεΐνη όταν βιώνετε μια περίοδο με πολύ άγχος. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ένα φλιτζάνι χαμομήλι ή τσάι μέντας.

2.Στρες

Εάν βιώνετε συχνά το στρες, η καρδιά σας μπορεί να υποφέρει. Έτσι, ο δεύτερος λόγος για τον οποίον μπορεί να παρουσιάζεται το αίσθημα παλμών είναι ένας πολύ απασχολημένος τρόπος ζωής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ροή του αίματος επιβραδύνεται και αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την πίεση του αίματος και την καρδιά σας.

Αν έχετε παρουσιάσει συνεχείς παλμούς τις τελευταίες ημέρες, δοκιμάστε να:

 • Κάνετε περισσότερη άσκηση για την απελευθέρωση της ενέργειας και του άγχους
 • Ακολουθείτε έναν πιο ήρεμο τρόπο ζωής
 • Φτιάξετε ένα καθορισμένο πρόγραμμα για την εργασία σας

3.Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας

παχυσαρκία, υπέρβαρος άντρας- το αίσθημα παλμών

Είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που τείνουν να αποφεύγουν τον αθλητισμό με κάθε τρόπο; Ίσως θα πρέπει να αποκαταστήσετε αυτή τη συνήθεια, ώστε να μπορέσετε να κάνετε μια πιο υγιεινή ζωή.

Παρόλο που δεν το πιστεύετε, λίγη ή καθόλου σωματική δραστηριότητα είναι ένας ακόμη λόγος που μπορεί να παρουσιάζετε αίσθημα παλμών. Είναι σημαντικό να ασκείστε τουλάχιστον 30 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα.

Για πολλούς ανθρώπους, αρκεί να περπατάνε από το σπίτι τους μέχρι τη δουλειά τους ή μέχρι το παντοπωλείο. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί της φυσικής αγωγής λένε ότι πρέπει να κάνετε σωματικές δραστηριότητες όπου ο μόνος στόχος είναι η άσκηση.

Βασικά, αν δεν αφιερώσετε χρόνο για να φορέσετε τα αθλητικά ρούχα και για να σχεδιάσετε τη δραστηριότητά σας, το σώμα και το μυαλό σας δεν θα καταγράψουν τη δραστηριότητα ως άσκηση.

4.Υπερβολική σωματική δραστηριότητα

Γνωρίζουμε ήδη ότι κάτι που γίνεται σε υπερβολικό βαθμό δεν είναι ποτέ καλό. Έτσι, η υπερβολική άσκηση είναι το ίδιο κακό όσο και η έλλειψή της.

Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι ακόμη πιο αισθητές αν είστε 40 ετών ή μεγαλύτεροι, ή αν επιλέξετε να κάνετε αθλήματα μεγάλης έντασης.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που μπορεί να παρουσιάζετε το αίσθημα παλμών ακόμα κι αν το υπόλοιπο σώμα σας αισθάνεται ωραία. Για να βεβαιωθείτε ότι οι σωματικές σας δραστηριότητες δεν προκαλούν αίσθημα παλμών, θυμηθείτε να:

 • Κάνετε τη δραστηριότητα σε ένα ρυθμό που ταιριάζει με τις προσωπικές σας ικανότητες.
 • Ξεκινάτε τις δραστηριότητες ελαφρώς και στη συνέχεια να αυξάνετε τον ρυθμό τους καθώς αυξάνεται η ικανότητά σας.
 • Ζητήσετε βοήθεια από εκπαιδευτή γυμναστικής.
 • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας προτού ξεκινήσετε νέες ασκήσεις.
 • Κάνετε διατάσεις πριν ξεκινήσετε την άσκηση σας.

5.Χαμηλή αρτηριακή πίεση

αρτηριακή πίεση- το αίσθημα παλμών

Η χαμηλή αρτηριακή πίεση είναι μια κατάσταση που τείνει να είναι πολύ επικίνδυνη. Προσβάλλει άμεσα την καρδιά και μπορεί να προκαλέσει αίσθημα παλμών και αίσθημα βάρους στην καρδιά.

Εάν ο γιατρός σας έχει διαγνωστεί με χαμηλή αρτηριακή πίεση, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ό, τι σας λέει για να βοηθήσετε την κατάσταση. Το πιο σημαντικό είναι να μην το αφήνετε να χειροτερέψει και ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε τα φάρμακά σας.

Για να μην βάζετε σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς σας, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας με μια απλή βόλτα κάθε μέρα.

6.Προηγούμενες καρδιακές παθήσεις

καρδιακές παθήσεις- το αίσθημα παλμών

Είχατε ποτέ κάποια καρδιακή πάθηση; Μερικοί άνθρωποι έχουν καρδιακά προβλήματα κατά τη βρεφική ηλικία ή ως παιδί που με την πάροδο του χρόνου εξαφανίζονται.

Το πρόβλημα είναι ότι ο χρόνος, το στρες και οι κακές συνήθειες μπορεί να είναι μερικοί από τους πιθανούς λόγους για τους παρουσιάζετε αίσθημα παλμών.

Εάν έχετε κάποια προηγούμενη πάθηση, είναι σημαντικό να θυμάστε να:

 • Αποφεύγετε τις υπερβολικές ποσότητες καφεΐνης και αλκοόλ.
 • Ασκείστε τακτικά, αλλά όχι υπερβολικά.
 • Επιβεβαιώνετε συνεχώς τις αλλαγές στις φαρμακευτικές αγωγές με το γιατρό σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι σπάνιοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε αίσθημα παλμών είναι ποικίλοι. Σας συνιστούμε να προσέχετε πάντα αυτούς τους παλμούς.

Σε περίπτωση που είναι απομονωμένοι και σπάνιοι, δεν πρέπει να ανησυχείτε. Ωστόσο, θα πρέπει να το λάβετε ως σημάδι ότι θα πρέπει να αρχίσετε να ακολουθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Σε περίπτωση που οι παλμοί εμφανίζονται συχνά, θα πρέπει να δείτε τον καρδιολόγο σας το συντομότερο δυνατό.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.