Μάθετε τις 8 πιο περίεργες χρήσεις της Coca-Cola στο σπίτι

Ξέρατε πως η Coca Cola μπορεί να αποδειχθεί ένας από τους καλύτερους συμμάχους σας απέναντι στους επίμονους λεκέδες; Επιπλέον, όχι μόνο αφαιρεί τη βρομιά, αλλά είναι και λιγότερο επιθετική με τα υφάσματα σε σχέση με τα σκληρά χημικά καθαριστικά του εμπορίου!
Μάθετε τις 8 πιο περίεργες χρήσεις της Coca-Cola στο σπίτι

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η Coca-Cola είναι το πιο δημοφιλές αναψυκτικό παγκοσμίως, παρά τις συχνές προειδοποιήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία μας. Το εν λόγω αναψυκτικό συνεχίζει να είναι το αγαπημένο εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Είναι πιθανόν πως οι αμέτρητες περίεργες χρήσεις της Coca-Cola και στις δουλειές του σπιτιού έχουν αυξήσει τη συγκεκριμένη δημοτικότητά της.

Το θέμα με την κατανάλωση της Coca-Cola είναι πως η υπερβολική της κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Αυτό οφείλεται κυρίως στα υψηλά ποσοστά σακχάρων που περιέχει, όπως και στα άλλα πρόσθετα που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του μεταβολισμού μας.

Αν, όμως, αφήσουμε κατά μέρος τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στον οργανισμό μας, κάποιες περίεργες χρήσεις της Coca-Cola έχουν λιγότερο γνωστά αλλά θεαματικά χαρακτηριστικά. Αν αποφασίσει κανείς να μην την πιει, ίσως θα εκπλαγεί αν μάθει πως είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τις δουλειές του σπιτιού.
Παρόλο, λοιπόν, που δεν σας συστήνουμε να πίνετε Coca-Cola, πολλά από τα συστατικά της βοηθούν στην διεκπεραίωση πολλών διαφορετικών οικιακών εργασιών.

Είστε έτοιμοι να μάθετε περισσότερα για τις περίεργες χρήσεις της Coca-Cola;

Περίεργες χρήσεις της Coca-Cola

1. Καθάρισμα σκουριάς

Το φωσφορικό οξύ που περιέχεται στην Coca-Cola καθιστά το εν λόγω διάλυμα εξαιρετικό για το καθάρισμα της σκουριάς που τείνει να μαζεύεται γύρω από τις βίδες, τα παξιμάδια και τις μπαταρίες.

Για την ακρίβεια, το φωσφορικό οξύ είναι συστατικό πολλών καθαριστικών που χρησιμοποιούνται για αυτή τη δουλειά.

Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, να έχετε στο μυαλό σας πως, εφόσον το αναψυκτικό περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, είναι πιθανόν να αφήσει κολλώδη υπολείμματα μετά το καθάρισμα.

Οδηγίες χρήσης

 • Βυθίστε τα σκουριασμένα μέρη σε ένα δοχείο γεμάτο Coca-Cola και αφήστε τα όλο το βράδυ.
 • Το επόμενο πρωί, βγάλτε τα και σκουπίστε με ένα απαλό πανί. Έπειτα γυαλίστε τα.

2. Αφαίρεση λεκέδων

Πλούσια σε πρόσθετα, η Coca-Cola σίγουρα δεν είναι ένα 100% οικολογικό προϊόν. Παρ’ όλα αυτά, είναι πολύ πιο φιλική από πολλά χημικά προϊόντα αφαίρεσης λεκέδων που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο.

Αν συνδυάσετε την Coca-Cola με απορρυπαντικό, θα δείτε πως οι λεκέδες υποχωρούν αισθητά, ακόμα και αυτοί που έχουν διαποτίσει το ύφασμα.

Οδηγίες χρήσης

 • Ρίξτε λίγη Coca-Cola στη θήκη του απορρυπαντικού στο πλυντήριο και ξεκινήστε μια κανονική πλύση.
 • Το ανθρακικό και φωσφορικό οξύ που περιέχονται στο ποτό θα ενεργήσουν πάνω στο λεκέ και θα προσδώσουν επίσης μια απαλότητα στο ύφασμα.

3. Καθαριστικό τζαμιών

τζαμια περίεργες χρήσεις της Coca-Cola
Η Coca-Cola περιέχει μικρές ποσότητες κιτρικού οξέος, καθιστώντας τη εξαιρετικό ”όπλο” όταν έχετε να καθαρίσετε γυάλινες επιφάνειες και καθρέφτες.

Οδηγίες χρήσης

 • Βάλτε ικανοποιητική ποσότητα Coca-Cola σε ένα καθαρό πανί και σκουπίστε τη γυάλινη επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε.

4. Αφαίρεση λιπαρών λεκέδων

Τα υπολείμματα λίπους που συσσωρεύονται στις επιφάνειες της κουζίνας συχνά αποδεικνύονται “πολύ σκληρά για να πεθάνουν”, ακόμα κι αν επιστρατεύετε σκληρά απορρυπαντικά του εμπορίου.

Αν, ωστόσο, συνδυάσουμε το απορρυπαντικό με λίγη Coca-Cola, έχουμε ένα πολυχρηστικό προϊόν που θα κάνει παιχνιδάκι τη δουλειά της αφαίρεσης των λιπαρών λεκέδων.

Οδηγίες χρήσης

 • Συνδυάστε μια μικρή ποσότητα Coca-Cola μαζί με απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων και τρίψτε τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε.
 • Αφήστε να δράσει για 5 λεπτά και μετά απλώς αφαιρέστε ό,τι περισσεύει με ένα υγρό σφουγγάρι.

5. Αφαίρεση τσίχλας από τα μαλλιά

τζιχλα περίεργες χρήσεις της Coca-Cola
Το να προσπαθεί κανείς να βγάλει μια κολλημένη μασημένη τσίχλα από τα μαλλιά του είναι πραγματικός εφιάλτης! Ακόμα, ωστόσο, κι αν αισθάνεστε απελπισία, υπάρχει τρόπος να αποφύγετε το κούρεμα. Πριν αποφασίσετε να κόψετε ολόκληρη την τούφα μαλλιών, δοκιμάστε αυτό το δελεαστικό κολπάκι με την Coca-Cola!

Οδηγίες χρήσης

 • Απλώστε Coca-Cola σε όλη την προβληματική περιοχή των μαλλιών και αφήστε τη να δράσει για αρκετά λεπτά.
 • Έπειτα, απλώς περάστε τα δάχτυλά σας και αφαιρέστε την τσίχλα από τις τρίχες.

6. Καθάρισμα τηγανιών και κατσαρολικών

Τα υπολείμματα λίπους και τροφών που κολλάνε στα τοιχώματα των κατσαρολικών και των τηγανιών συχνά καταλήγουν να τους δίνουν μια παλιά και φθαρμένη εικόνα.

Για να δώσετε στα κατσαρολικά σας την παλιά τους λάμψη και να αφαιρέσετε την κολλώδη αίσθηση που αποκτούν με τα χρόνια, χρησιμοποιήστε λιγάκι από αυτό το διάλυμα πριν τα καθαρίσετε.

Οδηγίες χρήσης

 • Πριν το καθάρισμα των προβληματικών κατσαρολικών και τηγανιών, βάλτε μια μικρή ποσότητα Coca-Cola στον πάτο τους και βάλτε τα στη φωτιά για να ζεσταθούν.
 • Έπειτα, ξεπλύνετέ τα με το συνηθισμένο σας υγρό πιάτων και τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι μέχρι να εξαφανιστεί η βρομιά.

7. Παρασιτοκτόνο για τον κήπο σας

οι περίεργες χρήσεις της Coca Cola
Σε πολλά μέρη του κόσμου, το δημοφιλές αναψυκτικό χρησιμοποιείται ως αγαπημένη εναλλακτική λύση αντί των χημικών παρασιτοκτόνων που πολλοί αγρότες συνηθίζουν να βάζουν για να κρατούν τις σοδειές τους μακριά από τα έντομα και τα ζιζάνια.

Αν και δεν πρόκειται για 100% φυσική λύση, ακόμα κι έτσι αποτελεί μια μακράν πιο ασφαλή λύση από τα υπόλοιπα χημικά -και ευκολότερη στην εφαρμογή της!

Οδηγίες χρήσης

 • Ψεκάστε λίγη Coca-Cola στις περιοχές του κήπου σας που θέλετε και τείνουν να συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό εντόμων.
 • Μπορείτε επίσης να χύσετε το υγρό σε μερικά πιατάκια γλάστρας και να τα διασκορπίσετε στα κατάλληλα σημεία του κήπου σας.

8. Καθάρισμα τουαλέτας

Οι επίμονοι και αντιαισθητικοί λεκέδες που συσσωρεύονται από το χρόνο στη λεκάνη του μπάνιου σας μπορούν να φύγουν μεμιάς αν χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα από Coca-Cola.

Το οξύ της βοηθά στην αποτελεσματική απομάκρυνση των στοιχείων που προκαλούν τους λεκέδες, δίνοντας στη λεκάνη σας μια πιο λευκή και πιο υγιεινή εικόνα.

Οδηγίες χρήσης

 • Χύστε το υγρό πάνω στους λεκέδες και αφήστε το να δράσεις για τουλάχιστον μία ώρα.
 • Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, τρίψτε τους λεκέδες με τη βούρτσα του πιγκάλ και ξεβγάλτε όπως συνήθως.

Είστε, λοιπόν, έτοιμοι να δοκιμάσετε αυτές τις περίεργες χρήσεις της Coca-Cola; Παρόλο που η κατανάλωση αυτού του αναψυκτικού είναι επιβλαβής για την υγεία μας, το να έχουμε πρόχειρο ένα μπουκάλι μέσα στο σπίτι μπορεί να μας βοηθήσει με μια σημαντική σειρά οικιακών εργασιών.

Δοκιμάστε, λοιπόν, και εσείς αυτές τις περίεργες χρήσεις της Coca-Cola, οποτεδήποτε αντιμετωπίσετε κάποιο από τα προηγούμενα προβλήματα. Θα διαπιστώσετε και μόνοι σας τα καταπληκτικά αποτελέσματα!

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.