Σημάδια ότι πρέπει να φροντίζετε τα νεφρά σας καλύτερα

Διάφορες θεωρίες συνδέουν τα προβλήματα ακοής με την υγεία των νεφρών.
Σημάδια ότι πρέπει να φροντίζετε τα νεφρά σας καλύτερα
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Έχει γραφτεί από Elena Martínez Blasco

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Τα νεφρά είναι ζωτικά όργανα, τα οποία,  μεταξύ των άλλων λειτουργιών που εκτελούν, διατηρούν το αίμα καθαρό. Είναι σημαντικό επαγρυπνείτε για σημάδια ότι πρέπει να φροντίζετε τα νεφρά σας καλύτερα.

Σημάδια ότι πρέπει να ελέγξετε την υγεία των νεφρών σας

Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε μερικά από τα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν ότι πρέπει να φροντίζετε καλύτερα τα νεφρά σας. Μερικά από αυτά μπορεί να σας ξαφνιάσουν!

Εφίδρωση

Τα νεφρά και το ουροποιητικό σύστημα είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο και την εξισορρόπηση της ποσότητας νερού στο σώμα. Αν ιδρώνετε υπερβολικά ή ελάχιστα, αυτό είναι ένα από τα σημάδια ότι πρέπει να φροντίσετε την υγεία των νεφρών σας.

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι, οι οποίοι συνειδητοποιούν αυτό το πρόβλημα είναι εκείνοι που ιδρώνουν πολύ, κυρίως επειδή τους φέρνει σε δύσκολη θέση. Εκτός από αρκετές φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος, θα πρέπει να δίνουμε περισσότερη προσοχή στη λειτουργία των νεφρών μας.

Έλλειψη ενέργειας

Είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε κουρασμένοι μετά από έντονη σωματική ή πνευματική άσκηση. Ωστόσο, δεν είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε κουρασμένοι ή εξαντλημένοι χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος.

Η κόπωση συνδέεται με την κακή λειτουργία των νεφρών και του ήπατος. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι ιδανικές εποχές για να κάνουμε αποτοξίνωση σώματος.

Σημάδια ότι πρέπει να φροντίζετε τα νεφρά σας καλύτερα

 

 

Κατακράτηση υγρών

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, τα νεφρά μας είναι υπεύθυνα για την εξισορρόπηση των επιπέδων νερού στο σώμα μας. Αν δεν λειτουργούν σωστά μπορεί να εμφανίσετε έλλειψη υγρών σε ορισμένα σημεία (ξηρότητα, αφυδάτωση) και περιττά υγρά σε άλλα σημεία. Αυτό είναι εμφανές στα σημεία του σώματος όπου γίνεται κατακράτηση υγρών όπως στα πόδια, στο στομάχι και στα μάτια.

Αυτή η ανισορροπία αποτελεί ένα αλάνθαστο σημάδι ότι τα νεφρά μας χρειάζονται επιπλέον προσοχή.

Προβλήματα ακοής

Μπορεί να σας ξαφνιάσει αλλά διάφορες θεωρίες συνδέουν τα προβλήματα ακοής, ακόμη και μερικά είδη κώφωσης με την κακή λειτουργία των νεφρών.

Αυτό το γεγονός είναι πραγματικά ενδιαφέρον για εκείνους που έχουν χάσει προσωρινά την ακοή τους και στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνουν φυσικά συμπληρώματα για τη στήριξη της λειτουργίας των νεφρών τους.

Πόνος στην πλάτη

Αν απλώσετε τα χέρια σας κατά μήκος της μέσης σας, τα νεφρά σας βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους αντίχειρές σας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα νεφρά βρίσκονται πολύ χαμηλότερα στην περιοχή της κοιλιάς αλλά στην πραγματικότητα βρίσκονται πολύ πιο πάνω και σχεδόν αγγίζουν την περιοχή της ράχης.

Αν αισθάνεστε πόνο ή δυσφορία σε αυτή την περιοχή τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα νεφρά σας έχουν κάποια φλεγμονή. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε θερμότητα σε αυτή την περιοχή και να επωφεληθείτε από φυσικές θεραπείες.

Σημάδια ότι πρέπει να φροντίζετε τα νεφρά σας καλύτερα

Πόνος στα γόνατα

Τα νεφρά γενικά συνδέονται με την υγεία των αρθρώσεων και κυρίως των γονάτων. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα και πόνους στα γόνατα, μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε εφαρμόζοντας θεραπείες τοπικά και θα πρέπει να εξισορροπήσετε και τη λειτουργία των νεφρών σας με φυσικές θεραπείες. Αυτό θα επιλύσει την αιτία του προβλήματος και θα συμβάλλει στην ανάρρωσή σας.

 

 

Λιγούρα για αλμυρά

Όταν έχετε λιγούρες για ορισμένα φαγητά ή γεύσεις, αυτό μπορεί να υποδεικνύει κάποια έλλειψη στο σώμα σας.

Αν παρατηρήσετε ότι το σώμα σας αρχίζει να ζητά αλμυρές τροφές τότε μάλλον τα νεφρά σας χρειάζονται λίγη παραπάνω βοήθεια. Αυτό το σύμπτωμα, συχνά σχετίζεται με την έλλειψη ενέργειας που το σώμα μας προσπαθεί να αναπληρώσει γρήγορα. Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές αν δεν γνωρίζετε την αιτία.

Σημάδια ότι πρέπει να φροντίζετε τα νεφρά σας καλύτερα, αλάτι

Πώς μπορείτε να φροντίσετε καλύτερα τα νεφρά σας;

Για να θεραπεύσετε αυτό το πρόβλημα με φυσικό τρόπο, το καλύτερο είναι να επισκεφτείτε κάποιον επαγγελματία ο οποίος θα μπορέσει να αναπτύξει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για την περίπτωσή σας.

Αν τα συμπτώματά σας δεν είναι τόσο έντονα και δεν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή ή δεν πάσχετε από κάποια ασθένεια τότε θα πρέπει να εκτελείτε ένα θεραπευτικό καθαρισμό τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Μπορείτε να τον εκτελείτε στο σπίτι σας ακολουθώντας μια από τις ακόλουθες προτάσεις:

  • Τσάι για την προώθηση της λειτουργίας των νεφρών.
  • Ζωμός κρεμμυδιού για τη μείωση των φλεγμονών στα νεφρά.
  • Χυμούς λαχανικών για την αποβολή των τοξινών.
  • Εφαρμογή θερμότητας στην πληγείσα περιοχή.
  • Να χρησιμοποιείτε έμπλαστρα στα σημεία του σώματος που αντιστοιχούν σε αυτά τα όργανα.

Αν τα συμπτώματα είναι έντονα, μπορεί να αναπτυχθεί χρόνια νεφρική νόσος. Τα συμπτώματα είναι ίδια , με την προσθήκη μερικών πιο σοβαρών, όπως νευροπάθειες και επιληπτικές κρίσεις. Διαβάστε για την χρόνια νεφρική νόσο και τα συμπτώματά της στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet εδώ.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.