Βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε σωστά τις ηβικές τρίχες

Για ν' αφαιρέσετε σωστά τις ηβικές τρίχες, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον τύπο της τρίχας που έχετε. Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι οι οποίες λειτουργούν καλύτερα για κάποιους τύπους τρίχας.
Βεβαιωθείτε ότι αφαιρείτε σωστά τις ηβικές τρίχες

Έχει γραφτεί από Francisco María García

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022

Ηβικές τρίχες, η αφαίρεσή τους έχει να κάνει με την αισθητική και τις κοινωνικές νόρμες. Σχετίζεται επίσης με την υγιεινή και την υγεία.

Δυστυχώς, η απαλλαγή από τις τρίχες του σώματος είναι μια συνήθεια η οποία μπορεί να γίνει συχνά άβολη και πραγματικά ενοχλητική.

Απ’ όλα τα μέρη του σώματος, η βουβωνική χώρα είναι μια από τις πιο ευαίσθητες και οι τρίχες που αναπτύσσονται εκεί είναι πρόβλημα. Γνωρίζετε πώς να τις αφαιρείτε σωστά;

Ψάχνοντας τον καλύτερο τρόπο για ν’ αφαιρέσετε σωστά τις ηβικές τρίχες

Όλοι θέλουμε να είναι όμορφο το σώμα μας και άνετο ταυτόχρονα. Συχνά, αυτό έχει να κάνει με την αποτρίχωση του σώματος.

Δεν μπορούμε ν’ αγνοήσουμε το γεγονός πως πρόκειται για ένα κοινωνικό έθιμο. Αν δεν το πιστεύετε, μπορούμε να πάμε πίσω σε παλαιότερες εποχές και να δούμε την αγάπη για τις τρίχες του σώματος ανάλογα με τις τάσεις της μόδας, τις χρήσεις και τα έθιμα.

Αυτές τις μέρες, υπάρχει κάτι παραπάνω από μια τάση ν’ αφήνουμε τις τρίχες του σώματος στην ησυχία τους και να τις επιτρέπουμε ν’ αναπτύσσονται φυσικά, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες. Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι υπέρ του ξυρίσματος ή της αποτρίχωσης.

Αυτή η συνήθεια έχει περάσει και στους άνδρες, κάτι που δείχνει πως η αποτρίχωση δεν έχει να κάνει πλέον με το φύλο.

Είναι συχνό φαινόμενο ν’ αφαιρούνται οι ηβικές τρίχες. Είτε ως πρακτική για τα μαγιό, είτε, για πολλούς, γίνεται για οφέλη στις σεξουαλικές σχέσεις.

Πώς να τις ξεφορτωθείτε όμως; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος;

Γιατί βρίσκονται εκεί;

Κάθε φορά που κάνουμε αποτρίχωση διερωτόμαστε, “Γιατί έχω τρίχες στο σώμα;” Ίσως αν γνωρίζουμε το γιατί, μπορεί να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τι συμβαίνει. Επιπλέον, αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε μια καλύτερη απόφαση.

Παρακάτω βρίσκονται κάποιες από τις λειτουργίες που έχουν οι ηβικές τρίχες:

 • Είναι ένα προστατευτικό τείχος ενάντια σε ιούς και βακτήρια.
 • Διατηρούν μια ζεστή θερμοκρασία για τη σωστή λειτουργία της ζώνης των γεννητικών οργάνων.
 • Προλαμβάνουν τον ερεθισμό κατά τη διάρκεια του σεξκαθώς δρουν ως αμυντικός μηχανισμός.

Τώρα που είπαμε και τα παραπάνω, η διατήρηση των τριχών αυτής της περιοχής είναι ζήτημα άνεσης.

Αφαιρώντας τις ηβικές τρίχες: η ιδανική μέθοδος

Ξύρισμα

Γυναίκα κάνει αποτρίχωση με λέιζερ

Το ξύρισμα για την αφαίρεση τριχών είμαι μια γρήγορη και άνετη μέθοδος.

 • Πλεονεκτήματα: δεν χρειάζεται προετοιμασία και είναι γρήγορο.
 • Μειονεκτήματα: οι τρίχες μεγαλώνουν λίγο κάθε μέρα και μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό ή να δημιουργήσουν μικρές αμυχές αν δεν γίνει σωστά και προσεκτικά.

Σας προτείνουμε να ξυρίζεστε στο ντους με βρεγμένο δέρμα και ζεστό νερό το οποίο κάνει απαλούς τους θύλακες της τρίχας. Έτσι αποφεύγονται η εσωτερική ανάπτυξη τριχών και οι κύστες.

Πιθανόν να σας αρέσει: Πείτε αντίο στην είσφρυση τριχών

Αποτρίχωση με κερί

Πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό παραδοσιακό τρόπο αφαίρεσης τριχών, ειδικά με καυτό κερί, καθώς κολλάει καλά στις τρίχες. Φυσικά, είναι λίγο επώδυνο την πρώτη φορά.

 • Πλεονεκτήματα: λείο και απαλό δέρμα και χωρίς ηβικές τρίχες για περίπου τρεις εβδομάδες.
 • Μειονεκτήματα: Μπορεί να είναι λίγο άβολο και προκαλεί κοκκινίλα στην περιοχή, η οποία φεύγει μέσα σε λίγες ώρες.

Δεν συνιστάται σε ανθρώπους με φλεβικές παθήσεις ή προβλήματα θρόμβωσης.

Αποτρίχωση με κρέμες για τις ηβικές τρίχες

Αυτή η μέθοδος είναι καταπληκτική επειδή είναι αόρατη, ανώδυνη και δεν έχει παρενέργειες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνετε μια δοκιμή στην περιοχή για να εξαλείψετε κάθε πιθανότητα αλλεργίας.

 • Πλεονεκτήματα: είναι γρήγορη, ανώδυνη και αφήνει απαλό το δέρμα.
 • Μειονεκτήματα: δεν αφαιρεί τις τρίχες, αλλά τις κόβει. Εξαιτίας αυτού, εμφανίζονται σε λίγες ημέρες.

Από τη στιγμή που περιέχουν χημικά, να είστε προσεκτικές όταν χρησιμοποιείτε κρέμες για τις ηβικές τρίχες και ν’ αγοράζετε κρέμες για ευαίσθητο δέρμα σ’ αυτή την περίπτωση.

Αποτρίχωση με λέιζερ

Είναι μια αποτελεσματική αλλά ακριβή μέθοδος. Χρειάζεστε οκτώ συνεδρίες για να εξουδετερώσετε εντελώς τις τρίχες, μαζί με την τελική περιποίηση.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να κάνετε μια έρευνα πριν ξεκινήσετε και θα πρέπει να πάτε σε κάποιον ειδικό.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη θεραπειών με λέιζερ. Γι’ αυτό, είναι καλό να κάνετε μια έρευνα για να δείτε ποια ταιριάζει περισσότερο σε εσάς.

 • Πλεονεκτήματα: ξεκάθαρα η αποτελεσματικότερη μέθοδος.
 • Μειονεκτήματα: πρόκειται για μια επένδυση αρκετού χρόνου από τη στιγμή που μιλάμε για 8 συνεδρίες στο σύνολο, στις οποίες πηγαίνετε κάθε έναν ή δύο μήνες.

Βραζιλιάνικη μέθοδος

αποτριχωση με ξυραφι

Για όσες θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, από τη γραμμή του μπικίνι.

 • Πλεονεκτήματα: με αυτή τη μέθοδο αποτρίχωσης, δεν χρειάζεται ν’ ανησυχούμε για τις τρίχες, ειδικά το καλοκαίρι. Σας προτείνουμε, τουλάχιστον στην αρχή, να επιλέξετε ένα σαλόνι ομορφιάς στο οποίο αισθάνεστε άνετα.

Ποια να επιλέξετε λοιπόν;

Διαλέξτε τη σωστή μέθοδο για τον τύπο τριχών σας και για το τι επιδιώκετε να επιτύχετε. Διαλέξτε το είδος αποτρίχωσης που είναι καλύτερο για εσάς.

Αφαιρώντας τις ηβικές τρίχες μπορεί να προκαλέσουμε ερεθισμό και φλεγμονή στους θύλακες, δημιουργώντας μικροσκοπικές ανοιχτές πληγές.

Οι ερεθισμοί αυτοί, σ’ ένα περιβάλλον ζεστό και με υγρασία, μπορεί να μετατρέψουν την περιοχή αυτή σε σημείο συσσώρευσης βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών. Όπως συμβαίνει με την αποτρίχωση άλλων περιοχών του σώματος έτσι, και όταν αφαιρείτε τις ηβικές τρίχες, είναι σημαντικό να σέβεστε και να φροντίζετε το σώμα σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.