Οι εκπληκτικές ωφέλειες του να μη φοράτε σουτιέν

Αν και το σουτιέν αποτελεί ένα απαραίτητο εσώρουχο για τις περισσότερες γυναίκες, η αλήθεια είναι ότι το να μη φοράτε σουτιέν θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερες ωφέλειες για την υγεία σας.
Οι εκπληκτικές ωφέλειες του να μη φοράτε σουτιέν

Τελευταία ενημέρωση: 22 Μαρτίου, 2019

Αν υπάρχει ένα πράγμα πάνω στο οποίο πολλές γυναίκες συμφωνούν, αυτό είναι το εξής: δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να μη φοράτε σουτιέν. Στο τέλος της μέρας, γυρνώντας στο σπίτι, μπορείτε πλέον να απαλλαγείτε από το άβολο σουτιέν σας.

Αν και μπορεί να πρόκειται για ένα καλό σουτιέν, αναμφίβολα πολλές φορές σας σφίγγει ή σας ενοχλεί όταν το φοράτε. Γι’αυτό αισθάνεστε τόσο ωραία όταν το βγάζετε.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ήταν να μη φορούσατε σουτιέν για μία μέρα; Ίσως θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Σήμερα θέλουμε να σας αναφέρουμε μερικούς λόγους για τους οποίους το να μη φοράτε σουτιέν μπορεί να είναι καλή ιδέα.

Μη φοράτε σουτιέν: δεν ωφελεί σε τίποτα το στήθος σας

γυναικείο σουτιέν, τιράντες

Ίσως και εσείς, όπως πολλές γυναίκες, θεωρείτε λανθασμένα ότι το σουτιέν σας θα αποτρέψει τη χαλάρωση του στήθους σας με τα χρόνια σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αν δεν φορούσατε σουτιέν.

Με λύπη μας σας λέμε ότι στην πραγματικότητα το σουτιέν έχει την αντίθετη επίδραση. Οι ιστοί του στήθους τείνουν να αποδυναμώνονται λόγω της συνεχούς χρήσης σουτιέν. Καθώς μεγαλώνετε, το στήθος αρχίζει να χάνει τη σφριγηλότητά του.

Επιπλέον δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το σουτιέν εξασφαλίζει κάποια ωφέλεια στη συνολική υγεία ή στην εμφάνιση του στήθους σας.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο:
10 προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του μαστού.

 

Το να μη φοράτε σουτιέν βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Αυτό θα είναι μάλλον προφανές όποτε βγάζετε το σουτιέν σας, επειδή απομακρύνετε το λάστιχο που σφίγγει το στήθος σας.

Να θυμάστε ότι η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος ισοδυναμεί με πολλές ωφέλειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης κατάστασης της καρδιάς και του σφριγηλότερου, υγιέστερου δέρματος.

Είναι το να φοράτε σουτιέν πιο σημαντικό από την κυκλοφορία του αίματός σας; Φυσικά όχι.

Το στήθος σας θα είναι πιο “στητό”

Οι γυναίκες που επιλέγουν να μη φοράνε σουτιέν έχουν θηλές που βρίσκονται κατά μέσο όρο 5 με 7 χιλιοστά πιο ψηλά από εκείνες που φοράνε σουτιέν.

Επομένως μπορεί να γίνει η παρακάτω συσχέτιση: θηλές που βρίσκονται πιο ψηλά = πιο στητό στήθος.

Επίσης όταν φοράτε σουτιέν για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή σουτιέν από συγκεκριμένο υλικό, είναι πιθανό οι θηλές να αντιδράσουν αρνητικά.

Αυτό εξηγεί γιατί πολλές γυναίκες παραπονιούνται για ερεθισμό και ευαισθησία στην περιοχή του στήθους.

Θα αισθάνεστε πολύ καλύτερα

το να μη φοράτε σουτιέν έχει πλεονεκτήματα για την υγεία του στήθους

Γιατί να μην απολαμβάνετε την άνεση που αισθάνεστε στο τέλος της μέρας σε όλη τη διάρκεια της μέρας αποφασίζοντας απλώς να μη φοράτε σουτιέν;

Αν ανησυχείτε για το πόσο φανερό θα είναι αυτό, μια λύση είναι να επιλέγετε ρούχα με ενσωματωμένο σουτιέν.

Έτσι θα έχετε το πλεονέκτημα της στήριξης που προσφέρει ένα σουτιέν χωρίς το σφίξιμο ή τη δυσφορία.

Το να μη φοράτε σουτιέν σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για το στήθος σας

Το να μη φορέσετε σουτιέν για μία ολόκληρη μέρα θα σας εξασφαλίσει την τέλεια ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε καλύτερα με το στήθος σας. Αυτό είναι πιο δύσκολο όταν το στήθος είναι περιορισμένο κάτω από αρκετές στρώσεις υφάσματος κατά το μεγαλύτερο μέρος της μέρας.

Να θυμάστε ότι θα πρέπει να αυτοεξετάζετε τακτικά τους μαστούς σας. Αυτό είναι κάτι που πολλές γυναίκες τείνουν να αγνοούν δίνοντάς τους πολύ λιγότερη προσοχή από αυτή που αξίζουν.

Θα μπορούσατε επίσης να κλείσετε ένα ραντεβού για μαστογραφία μετατρέποντας την προσοχή σας σε δράση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι τακτικές μαστογραφίες συνεισφέρουν στη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας από καρκίνο του μαστού κατά 25% με 30%.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μαστογραφίες μπορούν να εντοπίσουν όγκους που ίσως να μην μπορέσατε να ανιχνεύσετε κατά την αυτοεξέταση των μαστών σας.

Θα πρέπει να κάνετε μαστογραφία μία φορά το χρόνο μετά τα σαράντα.

Το να φοράτε σουτιέν όταν κοιμάστε θα μπορούσε να συνδέεται με προβλήματα στο στήθος

Πέρα από το γεγονός ότι το να κοιμάστε φορώντας σουτιέν δεν είναι καθόλου άνετο, αυξάνεται ο κίνδυνος να εμφανίσετε καρκίνο του μαστού κατά ένα τρομακτικό 125%.

Έχει αποδειχτεί ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από καρκίνο του μαστού πιθανότατα φορούσαν σουτιέν για πάνω από δώδεκα ώρες τη μέρα και ακόμα και κοιμόντουσαν φορώντας το.

Όταν φοράτε σουτιέν για ένα χρονικό διάστημα, αυτό δεν επιτρέπει στο στήθος σας να αποβάλει τις τοξίνες μέσω των λεμφαδένων, γεγονός που προκαλεί συσσώρευση υγρών και ευαισθησία στους ιστούς του στήθους καθώς και σχηματισμό κυστών.

 

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο:
Κάντε αποτοξίνωση στις μασχάλες σας και εμποδίστε τον καρκίνο του μαστού.

 

Μύκητες δέρματος

γυναικείο μαγιώ, σουτιέν

Ένα ζεστό και υγρό μέρος είναι τέλειο για την ανάπτυξη μυκήτων. Το να φοράτε ένα σουτιέν με κακή εφαρμογή ή το να το φοράτε για υπερβολικά μεγάλα διαστήματα μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μυκήτων του δέρματος.

Το πρόβλημα αυτό είναι πιο συνηθισμένο αν ζείτε σε ζεστό κλίμα και αν έχετε μεγάλο στήθος. Όσο λιγότερο φοράτε το σουτιέν, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχετε να δείτε αυτούς τους μύκητες να εμφανίζονται.

Πρέπει να αφήνετε το δέρμα σας να αναπνέει. Αυτό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος, την κακή κυκλοφορία του αίματος και την υπέρχρωση ή τις κηλίδες του δέρματος.

Να θυμάστε ότι κάθε στήθος είναι διαφορετικό. Το να φοράτε ή να μη φοράτε σουτιέν είναι μια δική σας απόφαση που συνδέεται με το στήθος σας.

Το να μη φοράτε σουτιέν προτείνεται μόνο αν αισθάνεστε άνετα χωρίς αυτό. Μερικές γυναίκες αισθάνονται υπερβολικά εκτεθειμένες.

Ωστόσο μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Όλα έχουν να κάνουν με τις προτιμήσεις σας, επομένως δοκιμάστε και δείτε πώς αισθάνεστε.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.