Χρησιμοποίησε τα παλιά γυάλινα βάζα στο μπάνιο

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τα παλιά βάζα σας αντί να τα πετάξετε; Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε το μπάνιο σας. Δείτε τις ιδέες μας σε αυτό το άρθρο!
Χρησιμοποίησε τα παλιά γυάλινα βάζα στο μπάνιο

Έχει γραφτεί από Antonella Grandinetti

Τελευταία ενημέρωση: 06 Οκτωβρίου, 2022

Είναι το μπάνιο σας ακατάστατο; Τα πράγματα βρίσκονται παντού επειδή δεν έχετε συγκεκριμένο μέρος γι’ αυτά; Εάν ναι, τα γυάλινα βάζα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να τακτοποιήσετε και να οργανώσετε το μπάνιο σας.

Επαναχρησιμοποιήστε τα γυάλινα βάζα και οργανώστε το μπάνιο σας

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να οργανώσετε το μπάνιο σας, όπως πάντα ονειρευόσασταν! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διακοσμήσετε τα βάζα, ώστε να δείχνουν όμορφα. Μπορείτε να τα βάψετε και να τα διακοσμήσετε με οποιονδήποτε τρόπο θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στις διάφορες περιοχές του σπιτιού σας.

1. Επαναχρησιμοποιήστε τα γυάλινα βάζα και τοποθετήστε τα στον τοίχο.

Γυάλινα βάζα σε τοίχο

Τοποθετήστε μια ξύλινη σανίδα στον τοίχο και καρφώστε τα γυάλινα βάζα της επιλογής σας πάνω του. Μπορούν όλα να είναι πανομοιότυπα ή μπορείτε να τα συνδυάσετε και να ταιριάξετε τα μεγέθη και τα σχήματα. Κρατήστε τα στη θέση τους με κάποιο σύρμα ή καρφιά ή σφιγκτήρες σωλήνα.

Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση του μακιγιάζ σας!

2. Τοποθετήστε τα βάζα σε ένα δίσκο.

Εάν έχετε μια επιπλέον επίπεδη επιφάνεια, τοποθετήστε μια παλιά ξύλινη σανίδα ή ένα δίσκο πάνω της και προσθέστε βάζα διαφορετικού μεγέθους. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε βαμβάκι, μπατονέτες και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποθήκευσης, τότε επιλέξτε έναν κλιμακωτό δίσκο. Έτσι, μπορείτε να βάλετε μπουκάλια στην κορυφή και ίσως μερικές πετσέτες στο κάτω μέρος.

3. Γυάλινα βάζα για τα ντουλάπια σας.

βάζα στο μπάνιο
Χρησιμοποιήστε βάζα διαφορετικών μεγεθών για να οργανώσετε το μπάνιο σας.

Τα ντουλάπια είναι ένα από τα πιο ακατάστατα μέρη στο μπάνιο. Ωστόσο, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα αν προσθέτετε απλά μερικά βάζα μέσα σε αυτά!

4. Γυάλινα βάζα μέσα στα συρτάρια.

Αντί να αγοράζετε διαχωριστικά συρταριών, χρησιμοποιήστε ξανά τα βάζα σας για να αποθηκεύσετε πράγματα και να διατηρήσετε τα συρτάρια σας καλά οργανωμένα. Σε γενικές γραμμές, το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι θα μπορείτε να βρείτε ό, τι υπάρχει μέσα σε αυτά πολύ γρήγορα.

5. Φτιάξτε ένα χαριτωμένο σετ μπάνιου.

Σετ μπάνιου για τα χέρια
Διακοσμήστε τα βάζα σας για να δώσετε στο μπάνιο ένα πρωτότυπο και διαφορετικό στυλ.

Πλύνετε τα βάζα που θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε και πάρτε έναν μηχανισμό που ταιριάζει στο στόμα τους. Στη συνέχεια, γεμίστε τα με σαπούνι, λοσιόν και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

6. Φτιάξτε ένα μεγάλο βάζο γεμάτο σαπούνι για τα χέρια.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα υπέροχο δοχείο αποθήκευσης σαπουνιού από ένα μεγάλο γυάλινο βάζο. Εναλλακτικά, μπορείτε να το γεμίσετε με χρωματιστά σαπούνια χεριών, για παράδειγμα. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε το καπάκι.

7. Χρησιμοποιήστε τα γυάλινα βάζα ως δοχεία για κάθε είδους πράγματα.

Έχετε έπιπλα στο μπάνιο σας; Εάν ναι, τοποθετήστε βάζα σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και ύψη πάνω τους και γεμίστε τα με διάφορα αντικείμενα.

Για παράδειγμα, με διακοσμητικά σαπούνια, βαμβάκι, μπατονέτες και λαστιχένιες ταινίες, πινέλα μακιγιάζ κ.λπ., βάψτε τα καπάκια σε μεταλλικό χρώμα για να τα κάνετε να φαίνονται πιο ενδιαφέροντα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπουκάλια ως βάζα για λουλούδια.

8. Κάνετε θήκες για το μακιγιάζ

Για να το κάνετε αυτό, απλώς δέστε κάποια ασημένια ή χρυσή κορδέλα γύρω από τα βάζα που θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε και ασφαλίστε τα σε ένα δίσκο που περιστρέφεται χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ζεστής κόλλας. Αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος για να έχετε πρόσβαση στα πινέλα σας.

Τέλος, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και οργανώστε το σπίτι σας με κάθε είδους βάζο. Θυμηθείτε, όταν πρόκειται για το σπίτι σας, ό, τι σας αρέσει είναι αποδεκτό!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Femenino, P. (2016). El reciclaje. Revista Cientifica De La Universidad De Cienfuegos.
  • Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.
  • Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.