Πείτε αντίο στις αλλεργίες με 4 σπιτικά κόλπα

25 Μάρτιος, 2019
Ο ευκάλυπτος, το μηλόξυδο, το λεμόνι και ο βασιλικός είναι συστατικά 100% αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση των αλλεργιών, ενώ το καλύτερο είναι ότι δεν έχουν αρνητικές παρενέργειες.

Είναι πολύ πιθανό ότι, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, θα υποφέρετε από κάποιο είδος αλλεργίας. Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα και δεν θέλετε να καταφύγετε σε φάρμακα, σας παρουσιάζουμε τέσσερα σπιτικά κόλπα που μπορείτε να εφαρμόζετε όποτε χρειάζεται για να πείτε αντίο στις αλλεργίες.

Μια αλλεργική αντίδραση παρουσιάζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με υπερβολικό τρόπο σε ορισμένες ουσίες στο σώμα. Οι ουσίες αυτές είναι γνωστές ως αλλεργιογόνα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει και υπερασπίζεται το σώμα ενάντια σε ξένους παράγοντες, όμως μερικές φορές αντιδρά με υπερβολικό τρόπο απέναντι σε ορισμένες ουσίες ή σε συστατικά που θεωρούνται ασφαλή. Στην πρόληψη των αλλεργιών αναφέρεται μελέτη των López-González, A. A., & Terradillos García, M. J

Θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι υπάρχουν αρκετά είδη αλλεργιών και ότι κάθε μία από αυτές θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Μερικές από αυτές παρουσιάζονται παρακάτω.

Υπάρχουν διάφορα είδη αλλεργιών:

 • Τροφικές αλλεργίες.
 • Αλλεργίες σε έντομα.
 • Εποχικές αλλεργίες.
 • Αλλεργίες στα μάτια.
 • Δυσανεξία στο λατέξ.

Μερικές από τις αλλεργίες αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν με κάποια από τις παρακάτω σπιτικές θεραπείες. Θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά από απλά κόλπα για να πείτε αντίο στις αλλεργίες και στη δυσφορία που προκαλούν.

Διαβάστε επίσης: Ανακούφιση από τις αλλεργίες με 7 φυσικά αντιισταμινικά

Μάθετε ποια είναι αυτά τα τέσσερα σπιτικά κόλπα για να πείτε αντίο στις αλλεργίες

Ανακαλύψτε μερικά μικρά μυστικά που είναι 100% αποτελεσματικά.

1. Ευκάλυπτος, μια μεγάλη βοήθεια

Πείτε αντίο στις αλλεργίες με 4 σπιτικά κόλπα

Ο ευκάλυπτος φημίζεται για τις αποχρεμπτικές του ιδιότητες. Παντού στην Αμερική, καθώς και σε άλλες περιοχές του κόσμου, οι άνθρωποι συνηθίζουν να βράζουν τα φύλλα του ευκαλύπτου και να εισπνέουν τους ατμούς του για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα των αλλεργιών και των κρυολογημάτων.

Ο ευκάλυπτος δίνει επίσης ένα συμπυκνωμένο έλαιο με το οποίο μπορεί να γίνει μασάζ στο στήθος για να καθαρίσουν οι αεραγωγοί. Επιπλέον, ο ευκάλυπτος είναι γνωστός για τις θαυμάσιες βλεννολυτικές και αποσυμφορητικές του ιδιότητες.

Ο ευκάλυπτος περιέχει ευκαλυπτόλη, που έχει αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης έχει αποχρεμπτική δράση, βοηθώντας στον καθαρισμό του οργανισμού από τοξίνες και βλαβερούς μικροοργανισμούς που λειτουργούν ως αλλεργιογόνα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το έλαιο ευκαλύπτου είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, προλαμβάνοντας (ή τουλάχιστον περιορίζοντας σημαντικά) τη διάρκεια ζωής των μολυσματικών παραγόντων.

2. Μηλόξυδο

μηλόξυδο σε γυάλινο μπουκάλι

Καταρχάς το μηλόξυδο είναι εξαιρετικό για την απομάκρυνση της βλέννας, εξασφαλίζοντας ανακούφιση στο αναπνευστικό σύστημα. Επίσης, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Natural Standard, χρησιμοποιείται συχνά για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου, της ιγμορίτιδας και των κρυολογημάτων. Όμως προσοχή: θα πρέπει να καταναλώνετε δύο κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό τρεις φορές τη μέρα και όχι περισσότερο.

Πρόκειται για ένα χρήσιμο κόλπο που μπορείτε να χρησιμοποιείτε στο σπίτι όποτε χρειάζεται. Να θυμάστε ότι η χρήση φυσικών θεραπειών στη σωστή δοσολογία δεν έχει παρενέργειες. Έτσι μπορείτε να τις δοκιμάσετε και να δείτε πόσο αποτελεσματικές είναι για την αντιμετώπιση της αλλεργίας σας.

Θα σας ενδιαφέρει το άρθρο: 5 ασυνήθιστες χρήσεις που θέλετε να μάθετε για το μηλόξυδο

3. Χυμός λεμονιού και πείτε αντίο στις αλλεργίες

χυμό λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού συμβάλλει στη λεμφική παροχέτευση και μειώνει τα αναπνευστικά προβλήματα. Η καθημερινή κατανάλωση χυμού λεμονιού καταπολεμά την ανάπτυξη βακτηρίων και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επιπλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χυμό του λεμονιού και τη φλούδα του, να προσθέσετε λίγο νερό και να ψεκάσετε με το μείγμα τις επιφάνειες του σπιτιού για να τις απολυμάνετε. Επίσης, το αιθέριο έλαιο του λεμονιού μπορεί να σκοτώσει τα βακτήρια και να εξαλείψει τα αλλεργιογόνα του αέρα. Έτσι μπορείτε να αξιοποιήσετε όλες τις ωφέλειες του λεμονιού, τόσο από τον χυμό του όσο και από το εκχύλισμα της φλούδας του (έλαιο).

4. Έλαιο βασιλικού

βασιλικό σε παλάμη

Το αιθέριο έλαιο βασιλικού μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση στα αλλεργιογόνα. Επίσης είναι συμβατό με τους επινεφριδίους αδένες, οι οποίοι εμπλέκονται στην παραγωγή πάνω από πενήντα ορμονών που ενισχύουν σχεδόν όλες τις σωματικές λειτουργίες.

Έτσι ο βασιλικός βοηθάει το σώμα σας να αντιδράσει σωστά απέναντι στις απειλές στέλνοντας αίμα στον εγκέφαλο, στην καρδιά και στους μύες σας. Βοηθάει επίσης στην αποτοξίνωση του σώματος από βακτήρια και ιούς, ενώ παράλληλα καταπολεμά τη φλεγμονή, τον πόνο και την κόπωση.

Μην ξεχνάτε ότι η τακτική χρήση ελαίου βασιλικού έχει 100% αποτελεσματική αντιμικροβιακή δράση, καταπολεμώντας τα βακτήρια και τους μύκητες που μπορούν να προκαλέσουν άσθμα και αναπνευστικά προβλήματα.

Μην περιμένετε! Δοκιμάστε τα παραπάνω κόλπα, δείτε πόσο μπορείτε να βελτιώσετε την κατάστασή σας χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες και πείτε αντίο στις αλλεργίες.

 

 • Agroalimentaria, F. V. para la S. (2002). Alergias e Intolerancias Alimentarias. Invenio. https://doi.org/10.1016/j.jadohealth.2007.05.003
 • Vicente-Herrero, M. T., Ramírez Iñiguez de la Torre, M. V., Capdevila García, L. M., López-González, A. A., & Terradillos García, M. J. (2012). Las alergias en salud laboral. Aspectos preventivos. Semergen. https://doi.org/10.1016/j.semerg.2011.10.014
 • Garrote, A., & Bonet, R. (2004). Alergias y antialérgicos. Offarm.
 • Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC). (2014). Assessment report on Eucalytus globulus Labill., Eucalyptus polybractea R.T. Baker and/or Eucalyptus smithii R.T. Baker, aetheroleum. https://www.ema.europa.eu/en/documents/herbal-report/final-assessment-report-eucalytus-globulus-labill-eucalyptus-polybractea-rt-baker/eucalyptus-smithii-rt-baker-aetheroleum_en.pdf
 • International Journal of Medical and Pharmaceutical Case Reports. Allergic Contact Dermatitis Caused by Both Eucalyptus Oil and Spruce Oil. https://www.journalijmpcr.com/index.php/IJMPCR/article/view/21264
 • Fish & Shellfish Immunology. Volume 67, August 2017, Pages 441-448. Apple cider vinegar boosted immunomodulatory and health promoting effects of Lactobacillus casei in common carp (Cyprinus carpio). https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1050464817303388
 • European Journal of Clinical Nutrition volume 59, pages1266–1271(2005). Vinegar dressing and cold storage of potatoes lowers postprandial glycaemic and insulinaemic responses in healthy subjects. https://www.nature.com/articles/1602238
 • IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. Lemon (Citrus limon) Juice Has AntibacterialPotential against Diarrhea-Causing Pathogen. https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1755-1315/217/1/012023/pdf