Πείτε αντίο στους κιρσούς με αυτές τις 3 φυσικές θεραπείες

Οι κιρσοί μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα αν δεν αντιμετωπιστούν, από άσχημη εμφάνιση έως κράμπες και μελάνιασμα.
Πείτε αντίο στους κιρσούς με αυτές τις 3 φυσικές θεραπείες
Alejandro Duarte

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: βιοτεχνολόγο Alejandro Duarte.

Έχει γραφτεί από Okairy Zuñiga

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Πείτε αντίο στους κιρσούς με αυτές τις 3 φυσικές θεραπείες! Πόσο συχνά σκέφτεστε την πίσω πλευρά των ποδιών σας; Είναι δύσκολο να τη δείτε, γι’ αυτό και δεν είναι περίεργο να παρατηρήσετε ξαφνικά πως έχετε τρομακτικούς κιρσούς. Μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και στην μπροστινή όψη των ποδιών σας. Τα έχετε δει τελευταία;

Οι περισσότεροι από εμάς δεν προσέχουμε το σώμα μας, ειδικά όταν είμαστε πολυάσχολοι. Αν βλέπετε ότι οι κιρσοί σας εξελίσσονται σε πρόβλημα, πείτε αντίο στους κιρσούς με αυτές τις φυσικές θεραπείες.

Τι είναι οι κιρσοί;

Πείτε αντίο στους κιρσούς με αυτές τις 3 φυσικές θεραπείες, τι είναι οι κιρσοί

Πριν μιλήσουμε για τις φυσικές μας θεραπείες, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά των κιρσών, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι κιρσοί είναι διεσταλμένα αιμοφόρα αγγεία τα οποία είναι συνήθως κόκκινου ή μπλε χρώματος. Μπορούν να εμφανιστούν σε πολύ μικρές περιοχές αλλά και πολύ μεγάλες.

Εξαιτίας της εμφάνισής τους, είναι γνωστοί και ως ευρυαγγείες.  Εμφανίζονται συχνότερα κατά μήκος των ποδιών στο πλάι και τις γάμπες. Ίσως βρείτε και μερικούς στο πρόσωπό σας.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, δε θα βιώσετε κάποιο σύμπτωμα και συνήθως δεν είναι βλαβεροί για την υγεία σας. Όμως, αν είναι πολύ μεγάλοι ή πολλοί, ίσως να υποφέρετε από κνησμό και μια αίσθηση καύσου.

Αιτίες πρόκλησης κιρσών

Το αν θα εμφανιστούν ή όχι κιρσοί εξαρτάται πολύ από τη γενετική σας, αλλά μπορείτε να λάβετε και ορισμένες προφυλάξεις για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισής τους.

Οι παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να ελέγξετε είναι:

Αν έχετε αυτά κατά νου, είμαστε σίγουροι πως έχετε ήδη πάρει μια ιδέα για το ποιες θα είναι οι φυσικές μας θεραπείες κατά των κιρσών. Αλλά για να είμαστε σίγουροι, ορίστε κάποιες προτάσεις:

1. Κάντε χαμηλής έντασης ασκήσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια

Πείτε αντίο στους κιρσούς με αυτές τις 3 φυσικές θεραπείες, ασκήσεις χαμηλής έντασης

Η διατήρηση επαρκούς κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια σας με εύκολες ασκήσεις είναι η πρώτη και η πιο απλή από τις φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των κιρσών και το μελάνιασμα. Γυμναστείτε με ασκήσεις χαμηλής έντασης.

Αν δε ξέρετε από πού ν’ αρχίσετε, δοκιμάστε τα ακόλουθα:

  • Βγάλτε βόλτα τον σκύλο σας το πρωί και ακόμη μια φορά το απόγευμα.
  • Κάντε ποδήλατο για 25 λεπτά την ημέρα.
  • Κάντε δουλειές του σπιτιού οι οποίες απαιτούν περπάτημα.
  • Ανεβοκατεβείτε τις σκάλες το πρωί και το βράδυ.

Πέραν της αντιμετώπισης των κιρσών, αυτές οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς για πολλά χρόνια.

2. Δοκιμάστε να φορέσετε καλσόν συμπίεσης και πείτε αντίο στους κιρσούς

Πείτε αντίο στους κιρσούς με αυτές τις 3 φυσικές θεραπείες, καλσόν συμπίεσης

Η δεύτερη φυσική θεραπεία για να πείτε αντίο στους κιρσούς είναι τέλεια σε περίπτωση που έχουν ήδη γίνει ορατό πρόβλημα.

Τα καλσόν συμπίεσης βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος επειδή διατηρούν το φυσικό σχήμα των ποδιών σας και τα υποστηρίζουν. Μπορείτε να τα βρείτε με υψηλή, χαμηλή και μέση συμπίεση σε οποιοδήποτε μεγάλο σούπερ μάρκετ. Όταν επιλέγετε το μέγεθός σας, λάβετε υπόψη σας τα ακόλουθα:

  • Χαμηλή συμπίεση. Τα καλσόν χαμηλής συμπίεσης είναι ιδανικά αν οι κιρσοί είναι πολύ μικροί και λίγοι. Είναι αρκετά όμοια με τα τυπικά εμπορικά καλσόν. Μπορείτε να τα φορέσετε για λίγες ώρες ή για μια ολόκληρη ημέρα, ανάλογα με το τι σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα.
  • Μέση συμπίεση. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτού του είδους τα καλσόν, αν οι κιρσοί σας δεν είναι πολύ μεγάλοι αλλά εύκολα ορατοί. Να τα φοράτε για τουλάχιστον 6 ώρες, ειδικά αν στέκεστε για πολλές ώρες ή δε γυμνάζεστε αρκετά.
  • Υψηλή συμπίεση. Τα καλσόν υψηλής συμπίεσης χρησιμοποιούνται όταν οι κιρσοί σας φαίνονται πολύ εύκολα, όπως και αν έχετε ορισμένες μελανιές. Προσπαθήστε να τα φοράτε όσο περισσότερο μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πιθανόν να αισθάνεστε λίγο άβολα τις πρώτες μέρες, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τα καλσόν υψηλής συμπίεσης. Αν θέλετε, μπορείτε ν’ αρχίσετε να τα φοράτε για λίγες ώρες στην αρχή και ν’ αυξήσετε τον χρόνο κάθε εβδομάδα, μέχρι να νιώσετε άνετα.

Δε χρειάζεστε συνταγή γιατρού για ν’ αγοράσετε τα καλσόν και μπορείτε να τα πλύνετε όπως θα πλένατε οποιοδήποτε άλλο καλσόν. Πλύντε τα στο χέρι με ήπιο σαπούνιΕίναι ελάχιστα ακριβότερα από τα κανονικά καλσόν, αλλά προορίζονται για μεγαλύτερη διάρκεια, έτσι αξίζουν αρκετά.

Αν δε θέλετε ν’ αγοράσετε τα καλσόν αλλά θέλετε το ίδιο αποτέλεσμα, προσπαθήστε να τυλίγετε τα πόδια σας. Αυτή η μέθοδος δεν είναι τόσο πρακτική ή άνετη, αλλά είναι φθηνότερη.

3. Σηκώνετε τα πόδια σας κατά διαστήματα

Πείτε αντίο στους κιρσούς με αυτές τις 3 φυσικές θεραπείες, σηκώστε τα πόδια σας

Ένας ακόμη τρόπος για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας είναι σηκώνοντάς τα για λίγα λεπτά. Αυτό μπορείτε να το κάνετε:

  • Ξαπλώνοντας στο κρεβάτι σας και βάζοντας τα πόδια στον τοίχο ή σε δύο ή τρία μαξιλάρια.
  • Ξαπλώνοντας σε μια πολυθρόνα και βάζοντας τα πόδια σας στα μπράτσα της.
  • Καθήμενοι στο πάτωμα και βάζοντας τα πόδια σας σε μια καρέκλα.

Θα πρέπει να κρατήσετε τα πόδια σας σ’ αυτή τη θέση για το πολύ 20 λεπτά και στη συνέχεια, κατεβάστε αργά τα πόδια σας ώστε να μη τραυματιστείτε. Δε θα πρέπει να κοιμάστε ποτέ όλη τη νύχτα σ’ αυτή τη στάση επειδή όταν κατεβάσετε τα πόδια σας, ίσως να βιώσετε πόνο όταν αρχίσει η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας.

Δοκιμάστε αυτή την άσκηση τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Ιδανικά, θα πρέπει να την κάνετε τρεις φορές την ημέρα αν έχετε μεγάλους κιρσούς.

Πώς σας φαίνονται αυτές οι φυσικές θεραπείες; Εφαρμόστε τις και τα πόδια σας θα δείχνουν όμορφα και χωρίς επιπλοκές. Με τα ανωτέρω πείτε αντίο στους κιρσούς!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.