Πονάει πάντοτε το πρωκτικό σεξ; Μάθετε περισσότερα

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια περιοχή που δεν λιπαίνεται με φυσικό τρόπο, όταν πρόκειται για πρωκτικό σεξ, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε λιπαντικά για να αποφύγετε τραυματισμούς ή δυσφορία.
Πονάει πάντοτε το πρωκτικό σεξ; Μάθετε περισσότερα
Isbelia Esther Farías López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από απόφοιτο φιλοσοφικής Isbelia Esther Farías López.

Τελευταία ενημέρωση: 09 Αυγούστου, 2022


Ο περιορισμός της σεξουαλικής επαφής μόνο στα γεννητικά σας όργανα σας αποτρέπει από το να δοκιμάσετε και να απολαύσετε το πρωκτικό σεξ. Ωστόσο, αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο όταν πρόκειται για το πρωκτικό σεξ είναι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με αυτό.


Τι είναι το πρωκτικό σεξ;

Το πρωκτικό σεξ ορίζεται ως η σεξουαλική πρακτική κατά την οποία το πέος ή ένα ερωτικό παιχνίδι εισάγεται στον πρωκτό και στο ορθό του συντρόφου σας. Αν και έχει εφαρμοστεί από την αρχαία Ελλάδα, ακόμα και σήμερα παραμένει ταμπού για πολλούς ανθρώπους.

Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι είναι μια αφύσικη πράξη σε σύγκριση με την κολπική επαφή.

Υπήρξε τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση ότι θεωρείται μια αποκλειστική πρακτική για ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους, χωρίς να σκέφτεστε τελικώς τα οφέλη ή το πόσο ευχάριστη μπορεί να είναι.


Γιατί είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα;

πρωκτικό σεξ

Η πρωκτική διείσδυση είναι στην πραγματικότητα πολύ ευχάριστη, διότι κατά τη διάρκεια της πράξης η κλειτορίδα διεγείρεται από το ορθό έως τη περιοχή της πυέλου. Ωστόσο, αν το εξετάσετε ψυχολογικά, το απαγορευμένο γίνεται αφροδισιακό.

Αυτό συμβαίνει επειδή είναι κάτι το καινούργιο, γεγονός που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο συναρπαστική. Ωστόσο, βιολογικά η πρωκτική περιοχή περιέχει μεγάλο αριθμό νευρικών ινών που είναι ευαίσθητες στην αφή.

Πώς να λιπαίνετε την περιοχή

Προφανώς, ο πρωκτός δεν λιπαίνεται φυσικά κατά τη διάρκεια της συνουσίας, ενώ ο κόλπος ναι. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τη διείσδυση επειδή οι μύες δεν έχουν την ίδια ελαστικότητα.

Αυτό σημαίνει ότι η χρήση λιπαντικού είναι απαραίτητη ή μπορεί να λιπαίνετε φυσικά με το σάλιο. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτό θα εξατμιστεί εύκολα, οπότε δεν πρέπει να περιμένετε πάρα πολλή ώρα πριν να πραγματοποιήσετε τη διείσδυση.


Τι είναι η πρωκτική διέγερση;

Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδυάσετε τη διείσδυση με τον αυνανισμό. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αυξήσετε την ευχαρίστηση και να χαλαρώσετε τους μυς.

Μόλις αποφασίσετε να δοκιμάσετε το πρωκτικό σεξ, πρέπει να αφήσετε στην άκρη όλες σας τις προκαταλήψεις. Η πρωκτική επαφή δεν είναι μόνο σωματική συγκίνηση, αλλά είναι επίσης αντικειμενική.

Υπάρχει κάτι τέτοιο όπως ο ‘πρωκτικός αυνανισμός‘; Υπάρχει μια μέθοδος σύμφωνα με την οποία εισάγετε ένα ή περισσότερα δάχτυλα, αλλά αυτό γίνεται ταυτόχρονα με τον αυνανισμό.

Αυτό αποτρέπει τη βλάβη των τοιχωμάτων του ορθού.


Από πού προέρχεται ο πόνος;

γυναικα με σορτσάκι

Εάν προσπαθήσετε να πάτε με γρήγορο ρυθμό όταν κάνετε πρωκτικό σεξ, οι μύες δεν θα χαλαρώσουν. Επίσης οι σφιγκτήρες θα παραμείνουν κλειστοί. Γι ‘αυτό το πρωκτικό σεξ είναι οδυνηρό. Επομένως, συνιστάται να δοκιμάσετε τα εξής:


Πώς να το κάνετε

 • Πρώτον, ο πρωκτικός σφιγκτήρας μπορεί να διασταλεί με τη βοήθεια ενός λιπαντικού με βάση το νερό.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να εισάγετε αργά ένα δάκτυλο στον πρωκτό. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε πολύ απαλές κινήσεις.
 • Ο στόχος είναι να διευρυνθεί σταδιακά μέχρι να επεκταθεί αρκετά.
 • Μόνο τότε γίνεται η διείσδυση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή του πόνου.

Υγιεινή και Ασφάλεια για το πρωκτικό σεξ

Η βλεννογόνος που καλύπτει την περιοχή του ορθού είναι επιρρεπής σε λοιμώξεις και υποφέρει από ατυχήματα. Στη χειρότερη περίπτωση αυτό θα μπορούσε να είναι μια πρωκτική σχισμή. Επομένως, συνιστώνται τα εξής:

 • Η ταχεία διείσδυση προκαλεί ρήξεις που προκαλούν αιμορραγία και τραυματισμό.
 • Αυτό μπορεί με τη σειρά του να προκαλέσει την απόκτηση σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών όπως είναι ο έρπης, η γονόρροια ή η σύφιλη. Ως εκ τούτου, πρέπει να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό.
 • Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μπάνιο πριν και μετά το σεξ.
 • Πρέπει να έχετε κοντά νύχια.
 • Ένας από τους πιο συνηθισμένους φόβους είναι ότι κατά το πρωκτικό σεξ μπορεί να συμβεί κάποιο περιττό ατύχημα. Εάν συμβεί αυτό, μπορείτε πάντα να κάνετε ένα κλύσμα για να καθαρίσετε το ορθό.

Επικίνδυνες πρακτικές για το πρωκτικό σεξ

 

 • Fisting: Αυτή είναι μια ακραία πρακτική, κατά την οποία αναζητάτε ευχαρίστηση διευρύνοντας τον πρωκτό. Το πετυχαίνετε εισάγοντας όλα τα δάχτυλα, το χέρι ή τη γροθιά.
 • Creampie: Σε αυτή την περίπτωση ο άνθρωπος εκσπερματώνει στην περιοχή του ορθού.
 • Anilingus: Γνωστό ως μαύρο φιλί, έτσι ονομάζεται η επαφή του πρωκτού και του στόματος του άλλου προσώπου.

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.