Πώς να απαλλαχτείτε από την ψαλίδα των μαλλιών!

Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι ένας εφιάλτης. Επιπλέον, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο γεμάτο από δουλειές και υποχρεώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί χρόνος για να φροντίσετε τα μαλλιά σας.
Πώς να απαλλαχτείτε από την ψαλίδα των μαλλιών!
Maria del Carmen Hernandez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: δερματολόγο Maria del Carmen Hernandez.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Νοεμβρίου, 2022

Γνωρίζατε ότι για να σταματήσετε την ψαλίδα των μαλλιών, είναι σημαντικό να βελτιώσετε τη διατροφή σας; Με αυτόν τον τρόπο, θα προστατεύσετε και θα ενισχύσετε τα μαλλιά σας.

Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι ένας εφιάλτης. Επιπλέον, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο γεμάτο από δουλειές και υποχρεώσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί χρόνος για να φροντίσετε τα μαλλιά σας.

Ένα από τα βασικά βάσανα για όλους είναι η ψαλίδα των μαλλιών, η οποία συμβαίνει όταν τα άκρα των μαλλιών χωρίζονται σε μικρότερα κομμάτια.

Μην ανησυχείτε!

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε πώς να την αφαιρέσετε χωρίς να χάνετε μήκος στα μαλλιά σας.

Θυμηθείτε ότι οποιαδήποτε θεραπεία που κάνετε στο σπίτι πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Επίσης, για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

Πως να αφαιρέσετε την ψαλίδα των μαλλιών χωρίς να χάσετε μήκος

πως να αφαιρέσετε την ψαλίδα των μαλλιών

1. Να ακούτε τον κομμωτή σας!

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να ακούτε τις συμβουλές του κομμωτή σας και να κουρεύετε τις άκρες των μαλλιών σας κάθε 28 μέρες. Αυτή είναι μια τακτική που πολλοί άνθρωποι ακολουθούν με προσήλωση και προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Η κοπή των ακρών επιτρέπει να κρατήσετε το ίδιο μήκος και να εξαλείψετε την μισητή ψαλίδα των μαλλιών σας.

Υπάρχουν πολλές μορφές κοπών και νέων εργαλείων που σας επιτρέπουν να μην χάσετε το μήκος των μαλλιών σας. Ο κομμωτής σας θα γνωρίζει πώς να αφαιρέσει τυχόν ψαλίδα χωρίς να διακυβεύει περισσότερο από μερικά χιλιοστά της τρίχας σας.

Επιπλέον, μόλις τελειώσει το κούρεμά σας, ο κομμωτής σας θα μπορεί να σας πει τις καλύτερες μεθόδους και θεραπείες για να αποτρέψετε αυτό το κοινό κακό.

2. Θεραπείες φυσικής ενυδάτωσης για να αφαιρέσετε την ψαλίδα των μαλλιών

Ακόμα και αν δεν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που συχνάζουν στα σαλόνια ομορφιάς, μπορείτε να δοκιμάσετε θεραπείες που ενυδατώνουν και αποκαθιστούν τη ζωντάνια στα μαλλιά σας.

Σήμερα, υπάρχουν πολλές κρέμες και μάσκες για τα μαλλιά, αλλά τα φυσικά προϊόντα θα είναι πάντα τα πιο κατάλληλα για τη φροντίδα των μαλλιών σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα από αυτά!

 

Πως να απαλλαχτείτε από την ψαλίδα των μαλλιών!

Συστατικά

Τι πρέπει να κάνετε

Αν είστε άπειροι με τον κόσμο των φυσικών θεραπειών, αυτό το μείγμα από μέλι και αβοκάντο είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

 • Ανακατέψτε τα δύο συστατικά μέχρι να γίνουν μια μάζα. Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας, ίσως χρειαστεί να φτιάξετε περισσότερο.
 • Εφαρμόστε το μείγμα μετά τη χρήση του σαμπουάν σας και αφήστε το για 15 λεπτά πριν το ξέπλυμα.

Ένας άλλος τρόπος για να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας και να αφαιρέσετε την ψαλίδα φυσικά είναι να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα κολοκύθας και μπανάνας:

Συστατικά

 • 1 κύπελο με λιωμένη κολοκύθα (200 γρ.)
 • 1 μπανάνα
 • Ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

 • Ανακατέψτε τα 3 συστατικά και εφαρμόστε το μείγμα σε υγρά μαλλιά.
 • Αφήστε το για 15 έως 30 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
 • Τα μαλλιά σας θα έχουν τα πλεονεκτήματα της ενυδάτωσης και της ζωντάνιας.

3. Νερό και μαλακτικό για να απαλλαχτείτε από την ψαλίδα των μαλλιών

απαλλαχτείτε από την ψαλίδα των μαλλιών

Με το να χρησιμοποιείτε μαλακτικό και σαμπουάν κάθε φορά που πλένετε τα μαλλιά σας είναι επίσης ένας τρόπος για να αφαιρέσετε την ψαλίδα των μαλλιών.

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η καταστροφή των μαλλιών σας. Επιπλέον, θα πρέπει να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους χωρίς να χρησιμοποιείτε πιστολάκι. Η χρήση αυτού του εργαλείου αφαιρεί τη δύναμη και τη ζωντάνια των μαλλιών.

Επίσης, θυμηθείτε ότι το νερό είναι πάντα η απάντηση: πάντα να βρέχετε τα μαλλιά σας πριν από το χτένισμα. Αν βρέχετε τα μαλλιά σας και στη συνέχεια τα χτενίζετε προσεκτικά, θα αποτρέψετε την εμφάνιση της ενοχλητικής ψαλίδας.

4. Μια καλή διατροφή

Τα μαλλιά μας περιέχουν κολλαγόνο, όπως και το δέρμα μας. Ως εκ τούτου, η εμφάνισή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή μας.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε άφθονο νερό και τρόφιμα με υψηλή θρεπτική αξία όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Η επιτυχία οποιασδήποτε ομορφιάς εξαρτάται επίσης από τη διατροφή σας.

Το σημαντικό είναι να αισθάνεστε καλά και όχι μόνο να φαίνεστε.

Προσέξτε τη διατροφή σας για να απαλλαχτείτε από την ψαλίδα των μαλλιών

 

5. Προστατέψτε και ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Η τακτική χρήση προϊόντων που παρέχουν ενυδάτωση και ζωντάνια αποφεύγοντας παράλληλα την έκθεση σε θερμότητα και ήλιο βοηθά στην αποτροπή εμφάνισης ψαλίδας. Η πρόληψη είναι τα πάντα: χρησιμοποιήστε προστατευτικά και φορέστε καπέλα, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις πολύ ζεστές ώρες και χτενίστε τα μαλλιά σας καθημερινά.
Αυτοί είναι πολύ συγκεκριμένοι τρόποι πρόληψης της εμφάνισης της ψαλίδας.
Εφαρμόστε αυτές τις πρακτικές στην καθημερινής σας φροντίδα και θα δείτε μεγάλες και αξιόλογες αλλαγές τόσο στην εμφάνιση όσο και στην υγεία των μαλλιών σας σε χρόνο μηδέν!

Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Rele, A. S., & Mohile, R. B. (2003). Effect of mineral oil, sunflower oil, and coconut oil on prevention of hair damage. Journal of cosmetic science54(2), 175-192.
 • Burlando, B., & Cornara, L. (2013). Honey in dermatology and skin care: a review. Journal of cosmetic dermatology12(4), 306-313.
 • Fernanda, M., & Dias, G. (2015). Hair cosmetics: An overview. International journal of trichology7(1), 2-2.
 • Gorzynik-Debicka, M., Przychodzen, P., Cappello, F., Kuban-Jankowska, A., Marino Gammazza, A., Knap, N., … & Gorska-Ponikowska, M. (2018). Potential health benefits of olive oil and plant polyphenols. International journal of molecular sciences19(3), 686.
 • Henao Padilla M. (2016). Contribución al estudio de formulación de un producto cosmético de uso capilar basado en aceite de aguacate [Tesis de maestría, Universidad Nacional de Colombia]. Archivo digital. https://repositorio.unal.edu.co/bitstream/handle/unal/59512/marianahenaopadilla.2016.pdf?sequence=1&isAllowed=y
 • Vallianou, N. G., Gounari, P., Skourtis, A., Panagos, J., & Kazazis, C. (2014). Honey and its anti-inflammatory, anti-bacterial and anti-oxidant properties. Gen Med (Los Angel)2(132), 1-5.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.