Πώς να είστε χαρούμενοι και με καλή διάθεση καθημερινά

Όταν περιβάλλετε τον εαυτό σας με μερικά όμορφα, μυρωδάτα λουλούδια, όλα θα σας φαίνονται πιο χαρούμενα και πιο φωτεινά.
Πώς να είστε χαρούμενοι και με καλή διάθεση καθημερινά

Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιουνίου, 2022

Μπορεί συχνά να νιώθετε υποτονικοί, χωρίς όρεξη για το οτιδήποτε, ή απλά να μην έχετε καλή διάθεση. Όλα αυτά τα συναισθήματα μπορεί να οφείλονται σε πολλές αιτίες. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους έχει να κάνει με την καθημερινή σας διατροφή.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσουμε για ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε καλή διάθεση και κατά συνέπεια να νιώθετε χαρούμενοι. Αυτές οι μικρές αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την ενέργειά σας και την επιθυμία σας να είστε δραστήριοι και κοινωνικοί.

Να γυμνάζεστε κάθε μέρα για καλή διάθεση

Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει αρκετό χρόνο για να γυμνάζεται κάθε μέρα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να λύσετε αυτό το μικρό πρόβλημα. Ένας εύκολος τρόπος είναι να το κάνετε σε μικρά χρονικά διαστήματα και να επαναλαμβάνετε τη δραστηριότητα αρκετές φορές τη μέρα, οποιαδήποτε στιγμή βρείτε ελεύθερο χρόνο. Μπορεί να είναι το πρωί πριν πάτε στο γραφείο, ή το βράδυ πριν πάτε στο κρεβάτι. Το σημαντικότερο είναι να βρείτε χρόνο μέσα στη μέρα για να πραγματοποιήσετε την άσκηση και όχι το πότε.

Μην ακολουθείτε αυστηρές δίαιτες

Το να σταματήσετε να τρώτε κάτι το οποίο σας αρέσει πολύ, μόνο και μόνο επειδή φοβάστε μην πάρετε κιλά αποτελεί από μόνο του αιτία κακής διάθεσης και θα σας κάνει να αισθάνεστε λυπημένοι. Σε αυτή την περίπτωση η διατροφή σας είναι πολύ σημαντική και, για το λόγο αυτό, ορισμένες φορές θα ήταν καλό να απολαμβάνετε τις… «λιχουδιές» που θα μετατρέψουν το συνοφρύωμα στο πρόσωπό σας σε ένα μεγάλο χαμόγελο, καθώς κάτι τόσο απλό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ικανοποιημένοι και γεμάτοι. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε και να φάτε περισσότερο από το κανονικό. Μια μικρή ποσότητα είναι υπεραρκετή προκειμένου να καλύψετε τις σωματικές σας ανάγκες.

Προσπαθήστε να έχετε ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια

Όταν περιβάλλετε τον εαυτό σας με μερικά όμορφα, μυρωδάτα λουλούδια, όλα θα σας φαίνονται πιο χαρούμενα και πιο φωτεινά. Για το λόγο αυτό, οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε ένα περιβάλλον με πολλά διαφορετικά, πολύχρωμα λουλούδια και μυρωδιές θα είναι πολύ πιο ευχάριστες και χαλαρωτικές.

καλή διάθεση Μικροί αστικοί κήποι - Λουλούδια

Πίνετε πολύ νερό για να έχετε καλή διάθεση

Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό  ώστε να λειτουργεί το σώμα σας όπως θα έπρεπε, μπορεί να αισθανθείτε λίγο κουρασμένοι και αδύναμοι. Αυτό συμβαίνει, διότι το σώμα σας είναι αφυδατωμένο εξαιτίας της έλλειψης υγρών.

Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε φύκια στη διατροφή σας

Η βιταμίνη Β είναι υπεύθυνη στο να σας βοηθάει να μεταβολίζετε τους υδατάνθρακες.  Έτσι, το σώμα σας θα έχει όλη την ενέργεια που χρειάζεται για να φέρει εις πέρας όλες τις καθημερινές δραστηριότητες. Μπορείτε να βρείτε συμπληρώματα με βάση τα φύκια στα καταστήματα.

Καταναλώστε μικρότερη ποσότητα ζάχαρης

Μερικές φορές, μπορεί να νομίζετε ότι το να τρώτε γλυκά πλούσια σε ζάχαρη θα σας βοηθήσει να φτάσετε στο τέλος της μέρας σας με ενέργεια και καλή διάθεση, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ λάθος. Αυτή η ενέργεια δεν θα διαρκέσει για πολύ και θα βλάψει αρκετά το σώμα σας. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να επιλέξετε ένα σνακ που περιέχει μικρότερη ποσότητα ζάχαρης και θερμίδων, αλλά θα σας χαρίσει κι αυτό αρκετή δύναμη κι ενέργεια, όπως, για παράδειγμα, μια μπάρα δημητριακών.

Κάντε μια βόλτα πριν το μεσημεριανό φαγητό για καλή διάθεση

Το να κάνετε μια μικρή βόλτα πριν το μεσημεράκι είναι πολύ σημαντικό, διότι πρόκειται για εκείνη ακριβώς την ώρα της ημέρας που το σώμα απελευθερώνει μελατονίνη, μια ουσία που προκαλεί υπνηλία. Εάν κάνετε μια μικρή βόλτα έξω, αυτό το αίσθημα της υπνηλίας θα περάσει γρήγορα.  Κατόπιν, θα νιώθετε δραστήριοι για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μην αμελείτε να τρώτε πρωινό

Ποτέ δεν πρέπει να αμελείτε να τρώτε πρωινό. Θα πρέπει να πρόκειται για ένα καλό πρωινό, καθώς είναι και το πρώτο γεύμα της ημέρας. Να θυμάστε, ότι έχετε ήδη περάσει πολλές ώρες χωρίς να έχετε φάει τίποτα. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό το να νιώσετε καλά την υπόλοιπη μέρα. Σε αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβετε σίγουρα πρωτεΐνες, φρέσκα φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι παραπάνω συμβουλές είναι εύκολες στο να πραγματοποιηθούν. Ελπίζουμε ότι θα τις εφαρμόσετε στην πράξη και ότι θα σας φανούν χρήσιμες, έτσι ώστε να βρίσκεστε πάντα σε καλή διάθεση και να είστε υγιείς.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Bekhet, A. Zauszniewski, J. Nakhla, W. (2008). Happiness: Theoretical and Empirical Considerations. Nursing Forum. Vol. 43, Enero-Marzo.
  • Serrano, J. (1984). Concepto y pensamiento: Editorial Trillas.
  • Instituto de la Felicidad (2008). 1º Informe Coca-Cola de la Felicidad: Cocacola Iberia.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.