Πώς να κάνετε ένα φυσικό πίλινγκ εύκολα και γρήγορα

Όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, είναι σημαντικό μετά την απολέπιση να το ενυδατώνετε καλά. Το ελαιόλαδο μπορεί να προσφέρει στο δέρμα σας βιταμίνες και να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση.
Πώς να κάνετε ένα φυσικό πίλινγκ εύκολα και γρήγορα
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Τελευταία ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου, 2022

Το δέρμα μας ανανεώνεται φυσικά περίπου κάθε 28 ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο, εξαφανίζει τα νεκρά κύτταρα. Το πίλινγκ, γνωστό και ως απολέπιση, είναι μια διαδικασία που προτείνουν οι ειδικοί για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά!

Γιατί να κάνετε πίλινγκ;

Το peeling χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ή την ανακούφιση κηλίδων, ουλών, ακμής, ρυτίδων και ραγάδων. Το φυσικό πίλινγκ μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε στο σώμα. Το peeling αναγεννά ένα λεπτό στρώμα του δέρματος φυσικά με οξέα.

Επομένως, είναι ουσιαστικά μια καλλυντική θεραπεία που αναζωογονεί το δέρμα αποβάλλοντας τα νεκρά κύτταρα. Γίνεται με την εφαρμογή χημικών ουσιών στο δέρμα. Γενικά, είναι συνήθως οξέα όπως το γλυκολικό ή το σαλικυλικό οξύ, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε.

Πριν από την εφαρμογή αυτής της θεραπείας, το δέρμα πρέπει να καθαριστεί σχολαστικά. Ομοίως, όταν τελειώσετε, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε μια ενυδατική μάσκα.

Πώς να κάνετε φυσικό πίλινγκ στο σπίτι

Στη συνέχεια, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να κάνετε ένα φυσικό και εύκολο πίλινγκ με πράγματα που μπορεί να έχετε στο σπίτι, όπως φρούτα και παρθένο ελαιόλαδο. Είναι πολύ εύκολο!

Υλικά που θα χρειαστείτε

Πώς να κάνετε φυσικό πίλινγκ

 1. Αρχικά, καθαρίστε την περιοχή που πρόκειται να επεξεργαστείτε με άφθονο ζεστό νερό.
 2. Μόλις καθαριστεί εντελώς, πρέπει πρώτα να κάνετε απολέπιση στην περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε τους σπόρους παπάγιας. Απλώς κόψτε την παπάγια με ένα κουτάλι και μετά θρυμματίστε τους σπόρους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τρίψετε απαλά για αρκετά λεπτά με τη μορφή κύκλων στην περιοχή που θα θεραπεύσετε.
 3. Στη συνέχεια, φτιάξτε μια μάσκα: θρυμματίστε τον ανανά, πετάξτε το κεντρικό μέρος και προσθέστε την παπάγια. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στην περιοχή που θα θεραπεύσετε. Αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά.
 4. Μετά, αφαιρέστε το με νερό.
 5. Απλώστε ελαιόλαδο στην περιοχή για ενυδάτωση.

Αφού κάνετε τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο και αφήστε το να δράσει – όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας. Αυτό είναι σημαντικό καθώς η δεξιότητά σας θα χρειαστεί ενυδάτωση.

Ξεκινήστε με μια βραδινή θεραπεία μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να το μειώσετε σε μία φορά το μήνα μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε βελτιώσεις.

Ελαιόλαδο για το δέρμα - Λάδι με ζάχαρη σε μπολ

Μερικές τελευταίες σημαντικές συμβουλές

Εάν έχετε κατεστραμμένο, καμένο ή ερεθισμένο δέρμα, περιμένετε ένα μήνα ή περισσότερο για να κάνετε το πίλινγκ.

Το δέρμα σας μπορεί να κοκκινίσει, να έχετε φαγούρα ή να στεγνώσει στην αρχή. Εάν αυτό το peeling ενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο το δέρμα σας, αφαιρέστε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, σιγά σιγά το δέρμα σας θα γίνει ανεκτικό στα φυσικά οξέα της φλούδας.

Αν σας έχουν απομείνει σπόροι παπάγιας, μπορείτε να τους καταψύξετε για μελλοντική χρήση. Ωστόσο, ο θρυμματισμένος ανανάς και η παπάγια δεν πρέπει να αποθηκεύονται. Αφού κάνετε ένα πίλινγκ, καλό είναι να φοράτε μακιγιάζ ή κρέμα με αντηλιακό.

Θυμηθείτε, το peeling μπορεί επίσης να έχει τους κινδύνους του. Σε περίπτωση αμφιβολίας, σας συνιστούμε να πάτε σε έναν ειδικό για να αναλύσει το δέρμα σας, ακούστε τις προτάσεις και τις συμβουλές του.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Cisneros J, Del Río R, Bouffard F. Innovación en el concepto de peeling: CIMEL ICP, con acción despigmentante y rejuvenecedora. Med Cutan Iber Lat Am. 2003; 31(3): 173-178.
 • Fernández Escribá I, Alda Torrubia J, Casanova Á.  Estudio del efecto del ácido glicólico de los peeling químicos y la quercetina sobre fibroblastos. Zaragoza: Universidad de Zaragoza, 2016
 • Montes Huamán R, Perez Tiburcio M, Rojas Norabuena et al. Jabón exfoliante de café y frutos rojos. Lima: Universidad San Ignacio de Loyola, 2019.
 • Truchuelo M, Cerdá P, Fernández L. Peeling químico, una herramienta útil en la consulta. Actas Dermo-Sifiliográficas. 2017; 108(4): 315-322.
 • Della Rosa R. Notabilidade dos cuidados do tratamento por peeling. Scire Salutis. 2020; 10(2).  https://doi.org/10.6008/CBPC2236-9600.2020.002.0001
 • Alfaro Sánchez A, Zaldívar Leal F. ¿Urgencias dermatológicas estéticas? Dermatología Rev Mex. 2011; 55(4): 237-245.
 • Fuquen Mora L, Orozco Cárdenas M. Evaluación del efecto antiséptico y cicatrizante de la arcilla verde en el manejo de heridas abiertas sépticas en equinos en la ciudad de Bogotá. Bogotá: Universidad de La Salle, 2009.
 • Ruiz Caubín A, Ruiz Caballero, Brito Ojeda E, Navarro García R. Aplicaciones terapéuticas del Aloe Vera. Canarias Médica y Quirúrgica. 2012; 27: 42-50.
 • Godínez-Oviedo A, Zamora-Rodríguez Z, Martínez-Juárez V, et al. Evaluación del efecto antibacterial del aceite de oliva ozonizado contra Listeria monocytogenes. AbanicoVet. 2017; 7(1): 36-43.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.