Πώς να κάνετε ένα φυσικό πίλινγκ εύκολα και γρήγορα

Όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας, είναι σημαντικό μετά την απολέπιση να το ενυδατώνετε καλά. Το ελαιόλαδο μπορεί να προσφέρει στο δέρμα σας βιταμίνες και να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση.
Πώς να κάνετε ένα φυσικό πίλινγκ εύκολα και γρήγορα

Τελευταία ενημέρωση: 08 Νοέμβριος, 2021

Το δέρμα μας ανανεώνεται φυσικά περίπου κάθε 28 ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο, εξαφανίζει τα νεκρά κύτταρα. Το πίλινγκ, γνωστό και ως απολέπιση, είναι μια διαδικασία που προτείνουν οι ειδικοί για την αναζωογόνηση του δέρματος.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά!

Γιατί να κάνετε πίλινγκ;

Το peeling χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ή την ανακούφιση κηλίδων, ουλών, ακμής, ρυτίδων και ραγάδων. Το φυσικό πίλινγκ μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε στο σώμα. Το peeling αναγεννά ένα λεπτό στρώμα του δέρματος φυσικά με οξέα.

Επομένως, είναι ουσιαστικά μια καλλυντική θεραπεία που αναζωογονεί το δέρμα αποβάλλοντας τα νεκρά κύτταρα. Γίνεται με την εφαρμογή χημικών ουσιών στο δέρμα. Γενικά, είναι συνήθως οξέα όπως το γλυκολικό ή το σαλικυλικό οξύ, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε.

Πριν από την εφαρμογή αυτής της θεραπείας, το δέρμα πρέπει να καθαριστεί σχολαστικά. Ομοίως, όταν τελειώσετε, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε μια ενυδατική μάσκα.

Πώς να κάνετε φυσικό πίλινγκ στο σπίτι

Στη συνέχεια, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να κάνετε ένα φυσικό και εύκολο πίλινγκ με πράγματα που μπορεί να έχετε στο σπίτι, όπως φρούτα και παρθένο ελαιόλαδο. Είναι πολύ εύκολο!

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • Ελαιόλαδο
  • Ανανάς
  • Ώριμη παπάγια

Πώς να κάνετε φυσικό πίλινγκ

  1. Αρχικά, καθαρίστε την περιοχή που πρόκειται να επεξεργαστείτε με άφθονο ζεστό νερό.
  2. Μόλις καθαριστεί εντελώς, πρέπει πρώτα να κάνετε απολέπιση στην περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε τους σπόρους παπάγιας. Απλώς κόψτε την παπάγια με ένα κουτάλι και μετά θρυμματίστε τους σπόρους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να τρίψετε απαλά για αρκετά λεπτά με τη μορφή κύκλων στην περιοχή που θα θεραπεύσετε.
  3. Στη συνέχεια, φτιάξτε μια μάσκα: θρυμματίστε τον ανανά, πετάξτε το κεντρικό μέρος και προσθέστε την παπάγια. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στην περιοχή που θα θεραπεύσετε. Αφήστε το να καθίσει για πέντε λεπτά.
  4. Μετά, αφαιρέστε το με νερό.
  5. Απλώστε ελαιόλαδο στην περιοχή για ενυδάτωση.

Αφού κάνετε τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο και αφήστε το να δράσει – όποιος κι αν είναι ο τύπος του δέρματός σας. Αυτό είναι σημαντικό καθώς η δεξιότητά σας θα χρειαστεί ενυδάτωση.

Ξεκινήστε με μια βραδινή θεραπεία μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να το μειώσετε σε μία φορά το μήνα μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε βελτιώσεις.

Μερικές τελευταίες σημαντικές συμβουλές

Εάν έχετε κατεστραμμένο, καμένο ή ερεθισμένο δέρμα, περιμένετε ένα μήνα ή περισσότερο για να κάνετε το πίλινγκ.

Το δέρμα σας μπορεί να κοκκινίσει, να έχετε φαγούρα ή να στεγνώσει στην αρχή. Εάν αυτό το peeling ενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο το δέρμα σας, αφαιρέστε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, σιγά σιγά το δέρμα σας θα γίνει ανεκτικό στα φυσικά οξέα της φλούδας.

Αν σας έχουν απομείνει σπόροι παπάγιας, μπορείτε να τους καταψύξετε για μελλοντική χρήση. Ωστόσο, ο θρυμματισμένος ανανάς και η παπάγια δεν πρέπει να αποθηκεύονται. Αφού κάνετε ένα πίλινγκ, καλό είναι να φοράτε μακιγιάζ ή κρέμα με αντηλιακό.

Θυμηθείτε, το peeling μπορεί επίσης να έχει τους κινδύνους του. Σε περίπτωση αμφιβολίας, σας συνιστούμε να πάτε σε έναν ειδικό για να αναλύσει το δέρμα σας, ακούστε τις προτάσεις και τις συμβουλές του.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
Κηλίδες γήρανσης: οι πέντε καλύτερες θεραπείες
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
Κηλίδες γήρανσης: οι πέντε καλύτερες θεραπείες

Στο παρακάτω άρθρο θα σας παρουσιάσουμε πέντε θεραπείες για τις κηλίδες γήρανσης που θα σας βοηθήσουν να τις εξαφανίσετε από το δέρμα σας.