Pouty Lips: Η δημοφιλής τάση μακιγιάζ των χειλιών στο TikTok

Αν σας αρέσει να επιδεικνύετε γεμάτα, τολμηρά χείλη, τότε θα σας αρέσει να μαθαίνετε για την τάση των pouty lips. Μάθετε τι είναι και πώς να το πετύχετε.
Pouty Lips: Η δημοφιλής τάση μακιγιάζ των χειλιών στο TikTok
Leidy Mora Molina

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: νοσοκόμα Leidy Mora Molina.

Έχει γραφτεί από Maria Fernanda Ramirez Ramos

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τις τελευταίες τάσεις της μόδας και του μακιγιάζ, θα πρέπει σίγουρα να παρακολουθείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πριν από αρκετές εβδομάδες, η τάση των pouty lips κατέκλυσε τα δίκτυα με φωτογραφίες γεμάτων και εντυπωσιακών χειλιών. Πρόκειται για την ανάδειξη των γεμάτων χειλιών, χωρίς την ανάγκη φυσικών επεμβάσεων, αλλά αξιοποιώντας τη μαγεία του μακιγιάζ. Θα σας δείξουμε πώς να πετύχετε αυτή την τεχνική στο πρόσωπό σας!

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα πρόσφατο κοινωνικό δίκτυο, το TikTok έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή. Σύμφωνα με στοιχεία από την πλατφόρμα Statista, εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια του 2022 θα έχει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως. Για το λόγο αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει γίνει πηγή τάσεων μόδας, στυλ και μακιγιάζ.

Μέσω των βίντεο, των influencers, των ηθοποιών και των ειδικών της μόδας καθορίζει τις τελευταίες τάσεις και δίνει συμβουλές και οδηγίες στο κοινό για την επίτευξη διαφορετικών στυλ. Επιπλέον, με την παγκοσμιοποίηση και την ικανότητα αυτού του κοινωνικού δικτύου να συνδέει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, μπορείτε να δείτε ποιες τάσεις επιλέγονται στην άλλη πλευρά του πλανήτη.

Στην πραγματικότητα, τα pouty lips -γνωστά και ως “γεμάτα χείλη” ή “αισθησιακά χείλη”- είναι η τελευταία τάση στο κορεατικό μακιγιάζ. Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς αστέρες όπως η Angelina Jolie και οι Kardashians το έχουν ήδη κάνει δημοφιλές στο παρελθόν. Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό; Διαβάστε παρακάτω!

Πώς να αποκτήσετε pouty lips

Για να φουσκώσετε τα χείλη σας, δεν είναι πάντα απαραίτητο να υποβληθείτε σε ενέσεις ή αισθητικές επεμβάσεις. Με μερικά κόλπα μακιγιάζ μπορείτε να πετύχετε αυτό το look με ενδιαφέροντα αποτελέσματα και με μη επεμβατικό τρόπο.

Για να εφαρμόσετε αυτή την τάση ομορφιάς στο πρόσωπό σας χρειάζεστε μόνο κραγιόν δύο διαφορετικών αποχρώσεων – ένα ανοιχτόχρωμο και ένα πιο σκούρο. Θα χρειαστείτε επίσης λιπ γκλος, πινέλα και βασικά εργαλεία μακιγιάζ. Όσον αφορά τα χρώματα, το ιδανικό είναι να βρίσκονται και τα δύο στην ίδια χρωματική γκάμα. Με αυτόν τον τρόπο, η ανάμειξη θα φαίνεται πιο φυσική.

Getting pouty lips.
Τα pouty lips είναι μια κορεατική τάση μακιγιάζ που έχει γίνει μόδα στο TikTok.

Προετοιμαστείτε για τα pouty lips

Πριν ξεκινήσετε να μακιγιάρετε τα χείλη σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ενυδατωμένα και χωρίς ξηρότητα. Μπορείτε να τους κάνετε απολέπιση και να εφαρμόσετε ένα ενυδατικό βάλσαμο πριν ξεκινήσετε τη ρουτίνα.

Εφαρμόστε μια βάση

Αν έχετε να πάτε σε κάποιο ιδιαίτερο γεγονός ή αν θέλετε το μακιγιάζ σας να διαρκέσει περισσότερο, καλό είναι να εφαρμόσετε μια βάση ή ένα κονσίλερ στα χείλη σας. Με αυτόν τον τρόπο, το χρώμα θα είναι πιο έντονο μόλις εφαρμόσετε το κραγιόν. Στη συνέχεια, θα πρέπει να εφαρμόσετε ομοιόμορφα το ανοιχτόχρωμο κραγιόν που έχετε επιλέξει για να φτιάξετε τα χείλη σας.

Ζωγραφίστε ένα X, W και V

Αν και το να ζωγραφίζετε γράμματα στα χείλη σας ακούγεται παράξενο, είναι μια πολύ εύκολη συμβουλή που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να εφαρμόσετε σωστά το πιο σκούρο κραγιόν. Αρχικά, θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα W πάνω από το τόξο του έρωτα στα άνω χείλη, ακολουθώντας το φυσικό του σχήμα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα V στα κάτω χείλη, προσομοιώνοντας επίσης το φυσικό του σχήμα. Τέλος, θα πρέπει να κάνετε ένα μικρό Χ στη μέση του άνω χείλους.

Θόλωμα των γραμμών

Αφού σχεδιάσετε το περίγραμμα των γραμμάτων με τον πιο σκούρο τόνο, θα πρέπει να αρχίσετε να θολώνετε τις γραμμές με κινήσεις από έξω προς τα μέσα.

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι άκρες φαίνονται πιο σκούρες από το εσωτερικό. Μάλιστα, αν χρειαστεί, μπορείτε να προσθέσετε μικρές πινελιές από το πιο ανοιχτό κραγιόν. Η ιδέα είναι να πετύχετε το οπτικό αποτέλεσμα του επιπλέον όγκου.

Εφαρμόστε gloss για pouty lips

Για να δώσετε ένα τέλειο φινίρισμα στα χείλη, θα πρέπει να εφαρμόσετε λίγο gloss στα άνω και κάτω χείλη. Μπορείτε να το απλώσετε με τη βοήθεια ενός πινέλου χειλιών.

Παρόλο που μπορείτε επίσης να φορέσετε ματ χείλη, η τάση των pouty lips έχει ως στόχο να αναδείξει και πάλι τα γυαλιστερά χείλη.

Μακιγιάρετε το υπόλοιπο πρόσωπό σας

Αφού πετύχετε εντυπωσιακά χείλη, δεν πρέπει να παραμελήσετε τις λεπτομέρειες του υπόλοιπου προσώπου σας. Είναι σημαντικό να σκουπίσετε τυχόν περίσσεια κραγιόν. Μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο concealer, διακριτικά. Με αυτόν τον τρόπο, θα σκιαγραφήσετε καλύτερα το σχήμα του στόματός σας.

A woman putting on makeup.
Φυσικά, για να κάνετε τα χείλη σας να ξεχωρίζουν, πρέπει να τα συμπληρώσετε εφαρμόζοντας μακιγιάζ σε όλο το πρόσωπό σας.

Η φροντίδα των χειλιών σας είναι μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας

Τα χείλη απαιτούν βασική φροντίδα εκτός από το μακιγιάζ, προκειμένου να παραμείνουν υγιή. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, “ο κρύος, ξηρός καιρός, ο ήλιος και το συχνό γλείψιμο των χειλιών είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που τα χείλη σας μπορεί να είναι ξηρά και σκασμένα” .

Στο πλαίσιο αυτό, οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση μη ερεθιστικών και ενυδατικών βάλσαμων που διαθέτουν και αντηλιακή προστασία. Αυτή η σύσταση είναι πολύ σημαντική, ειδικά για την καλοκαιρινή περίοδο.

Καλό είναι επίσης να πίνετε άφθονο νερό για να τα διατηρείτε ενυδατωμένα. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε να κρατάτε μεταλλικά αντικείμενα στο στόμα σας ή να τα γλείφετε υπερβολικά. Περιστασιακά, μπορεί να εφαρμοστεί ένα φυσικό ή σχεδιασμένο απολεπιστικό.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.