Σπιτικές θεραπείες για την εξάλειψη των πανάδων

4 Μαρτίου 2016
Ακόμη και αν αυτές οι θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν οποιαδήποτε στιγμή, καλό είναι να τις εφαρμόζετε το βράδυ καθώς μερικές φορές η έκθεση στον ήλιο μπορεί να προωθήσει την εμφάνιση περισσότερων πανάδων.

Όταν ήμασταν μικροί, οι φακίδες και οι πανάδες ήταν χαριτωμένες και ταίριαζαν με την ηλικία μας. Ωστόσο, οι πανάδες στην ενηλικίωση γερνούν το πρόσωπο και μπορεί να αποβούν επικίνδυνες αν αλλάξει η εμφάνισή τους, κάτι που κάποιες φορές καθιστά επιθυμητή την εξάλειψη των πανάδων.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε μερικές φυσικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εξάλειψη των πανάδων και φακίδων και για να καθαρίσετε το δέρμα του προσώπου σας χωρίς παρενέργειες.

Συμβατικές θεραπείες για την εξάλειψη των πανάδων

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλές κρέμες λεύκανσης και χημικά προϊόντα απολέπισης που καθαρίζουν το δέρμα και  εξαλείφουν τις πανάδες. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα είναι σκληρά με το δέρμα και μπορούν να το καταστρέψουν με την πάροδο του χρόνου.

Άλλες μέθοδοι, όπως το λέιζερ ή η κρυοθεραπεία, είναι επίσης δημοφιλείς στις μέρες μας. Σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντα τον δερματολόγο σας.

Διαβάστε την περίληψη μελέτης για την δερματολογική χρήση λέιζερ από τους Serena Gianfaldoni, Georgi Tchernevh, Uwe Wollina, Massimo Fioranelli, Maria Grazia Roccia, Roberto Gianfaldoni, and Torello Lotti

Σήμερα, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικούς 100% φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν στην σταδιακή εξάλειψη των πανάδων.

Σπιτικές θεραπείες για την εξάλειψη των πανάδων

Προειδοποιητικά σημάδια

Οι φακίδες και οι πανάδες αποτελούν ένα αισθητικό πρόβλημα. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή αν αλλάξουν μέγεθος, σχήμα ή χρώμα, αν πονάνε ή αν αισθάνεστε άβολα όταν τις αγγίζετε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να εφαρμόσετε καμία θεραπεία και θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό όσο πιο σύντομα μπορείτε.

Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο είναι όσοι έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και μια προδιάθεση στις φακίδες όπως επίσης και εκείνοι που εκτίθενται πολύ συχνά στην ηλιακή ακτινοβολία.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε: Εξαφανίστε τα σημάδια της γήρανσης και τις πανάδες στα χέρια

Το πρώτο βήμα είναι η πρόληψη

Η καλύτερη θεραπεία για να θεραπεύσετε τις πανάδες είναι να αποφεύγετε τα πράγματα που τις προκαλούν:

  • Υπερβολική έκθεση στον ήλιο: θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακή κρέμα για τον τύπο του δέρματός σας, ένα καπέλο και γυαλιά και να αποφεύγετε το μεσημεριανό ήλιο, αν είναι εφικτό.
  • Ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: κατά τη διάρκεια της κυοφορίας είναι φυσιολογικό να εμφανιστούν πανάδες στο δέρμα και αυτό οφείλεται στην υπερβολική παραγωγή μελανίνης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πανάδες εξαφανίζονται μετά την εγκυμοσύνη.
  • Λήψη χαπιών αντισύλληψης: και αυτά μεταβάλλουν τα επίπεδα των ορμονών. Το ίδιο συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν και οι πανάδες εξαφανίζονται συνήθως μετά τη θεραπεία.
  • Χρόνια ακμή: σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πληγές που προκαλούνται από τη χρόνια ακμή μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση πανάδων σε περίπτωση που δεν θεραπευτούν σωστά.
  • Γήρανση: η έλλειψη θρεπτικών συστατικών, η έκθεση στις κλιματικές αλλαγές και οι διαταραχές μπορεί να επηρεάσουν την υγεία και την εμφάνιση του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Συμβουλές για την εξάλειψη των πανάδων

Λεμόνια, πλούσια σε βιταμίνη C

Τα λεμόνια χρησιμοποιούνται σε πολλές κρέμες λεύκανσης χάρη στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C και σε αντιοξειδωτικά.

Εφαρμόστε φρέσκο χυμό λεμόνι στις φακίδες και στις πανάδες με λίγο βαμβάκι. Μπορείτε επίσης να τρίψετε το εσωτερικό της φλούδας στο δέρμα και το αφήσετε να στεγνώσει.

λεμόνια για την εξάλειψη των πανάδων

Κυνόροδο για ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας

Το κυνόροδο είναι η καλύτερη θεραπεία για τη λεύκανση του δέρματος και είναι ιδανική για ανοιχτόχρωμες και σκουρόχρωμες κηλίδες. Αυτό το έλαιο μπορεί να εφαρμόζεται ατόφιο και χωρίς αραίωση στο δέρμα, δυο φορές την ημέρα. Να διατηρείτε το έλαιο σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι, ερμητικά κλειστό για να μην χάνει τις πολύτιμες ιδιότητές του.

κυνόροδο

Μάσκα με φράουλα

Αυτό το νόστιμο κόκκινο φρούτο έχει την ικανότητα να μειώνει σταδιακά την εμφάνιση των σκουρόχρωμων σημαδιών του δέρματος. Η χρήση του είναι λίγο πιο περίπλοκη από αυτή του λεμονιού ή του κυνόροδου. Σας παρουσιάζουμε δυο τρόπους που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

  • Φτιάξτε μια μάσκα με λιωμένες φράουλες, εφαρμόστε τη και αφήστε τη να δράσει για μια ώρα. Εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα μια φορά την εβδομάδα.
  • Καταψύξτε λιωμένες φράουλες σε μια παγοθήκη και τρίψτε το παγάκι στο δέρμα σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε πάντα έτοιμες φράουλες προς χρήση.

Δείτε επίσης: 5 φυσικές θεραπείες για τη σύσφιξη του δέρματος του προσώπου σας

φράουλες για την εξάλειψη των πανάδων

Αλόη βέρα για την ακμή

Το φυσικό ζελέ της αλόης βέρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους πάσχουν από χρόνια ακμή και προσπαθούν να θεραπεύσουν τις ατέλειες του δέρματος.

Το ζελέ αλόης βέρα διαθέτει θεραπευτικές και ενυδατικές ιδιότητες, που το καθιστά ιδανικό για όσους έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

Μπορείτε να το εφαρμόζετε δυο φορές την εβδομάδα.

Μην χρησιμοποιείτε καμία από τις παραπάνω θεραπείες αν σκοπεύετε να εκτεθείτε στον ήλιο.