Τι είναι το εφέ των υγρών μαλλιών και πώς να το πετύχετε;

Η νέα τάση των υγρών μαλλιών είναι η αγαπημένη των γυναικών που βρίσκουν την κομψότητα στην απλότητά της. Δεν πρόκειται για σινιόν ή καθορισμένα κύματα, αλλά για την ελαφρότητα των ίσιων μαλλιών που λάμπουν και δείχνουν απαλά, λεία και ρευστά.
Τι είναι το εφέ των υγρών μαλλιών και πώς να το πετύχετε;

Έχει γραφτεί από Luz Marina Carpio Hernández

Τελευταία ενημέρωση: 11 Μαρτίου, 2024

Η νέα τάση των υγρών μαλλιών είναι η αγαπημένη των γυναικών που βρίσκουν την κομψότητα στην απλότητα. Δεν πρόκειται για σινιόν ή μπούκλες, αλλά για την ελαφρότητα των ίσιων μαλλιών που λάμπουν και δείχνουν απαλά και λεία. Το πλεονέκτημα του styling των μαλλιών σας με το εφέ των υγρών μαλλιών είναι ότι αυτό το look ταιριάζει με οποιοδήποτε ντύσιμο επιλέξετε, κοντά ή μακριά φορέματα, τζιν, βραδινά φορέματα ή ένα σπορ look.

Δεν χρειάζεται να έχετε πολύ μακριά μαλλιά για να πετύχετε το αποτέλεσμα. Θα σας πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι το εφέ των υγρών μαλλιών;

Το εφέ των υγρών μαλλιών είναι η πολύ ίσια εμφάνιση των μαλλιών, ανεξάρτητα από το αν το φυσικό σχήμα είναι φουντωτό. Το σαγηνευτικό της τεχνικής είναι η μεταξένια, λαμπερή εμφάνιση με κίνηση. Ξεχωρίζει γιατί καθαρίζει το πρόσωπο και προσφέρει ένα εντυπωσιακό πλαίσιο στο βλέμμα.

Είναι απαραίτητο τα μαλλιά σας να είναι υγιή για να απολαύσετε αυτό το στυλ. Διαφορετικά, δεν θα δείξουν την ελαφρότητα που χαρακτηρίζει το στυλ.

Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο αν έχετε κάνει προηγουμένως μια ενυδατική θεραπεία. Υπάρχουν μέθοδοι για να ισιώσετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο, αλλά μπορεί να είναι και χημικές.

Στόχος είναι να θρέψετε τις ίνες της τρίχας, ώστε το υγρό φινίρισμα να είναι άψογο. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε η θεραπεία ισιώματος να μην βλάψει τα μαλλιά σας.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) προειδοποιεί ότι τα μαλακτικά μαλλιών γενικά περιέχουν φορμαλδεΰδη. Η ουσία αυτή απαιτεί τη θερμότητα ενός σίδερου για την πλήρη εφαρμογή στα μαλλιώ. Το συστατικό απελευθερώνεται στον αέρα ως αέριο και, ελλείψει εξαερισμού, υπάρχει κίνδυνος εισπνοής του.

Για να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία, όπως συνιστά ο FDA, κάντε την με τη βοήθεια ενός στυλίστα. Ελέγξτε τη σύνθεση του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί και τις πιθανές ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

Τι είναι το εφέ των υγρών μαλλιών και πώς να το πετύχετε;
Η χρήση θερμικών εργαλείων στα μαλλιά απαιτεί προσοχή και προσοχή. Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν στυλίστα.

Συμβουλές για να πετύχετε το εφέ των υγρών μαλλιών

Μόλις τα μαλλιά δεχτούν τη θεραπεία ισιώματος, για να έχει αποτέλεσμα το εφέ των υγρών μαλλιών, εφαρμόστε τις παρακάτω συμβουλές στην πράξη.

1. Χρησιμοποιήστε σπρέι μαλλιών

Μπορείτε να βρείτε σπρέι μαλλιών που έχουν την ικανότητα να ισιώνουν τα μαλλιά και να τα κάνουν πιο ευκολοχτένιστα. Αυτού του είδους οι λύσεις εξαλείφουν το φριζάρισμα και δίνουν στα μαλλιά μια προ-βάση για το στέγνωμα με πιστολάκι ή το σίδερο για να φτάσουν στο μέγιστο επίπεδο απαλότητας. Οι φόρμουλες άμεσου ισιώματος ενυδατώνουν και προετοιμάζουν τα μαλλιά για τη θερμότητα.

2. Στέγνωμα με πιστολάκι ή σίδερο

Οι θεραπείες ισιώματος είναι τόσο αποτελεσματικές που, ανάλογα με το πόσο σγουρά είναι τα μαλλιά σας, μπορεί να μην χρειαστεί να τα υποβάλλετε σε θερμότητα για να τα ισιώσετε. Ωστόσο, αν θέλετε να πετύχετε το εφέ των υγρών μαλλιών, πρέπει να χρησιμοποιήσετε θερμικά εργαλεία.

Τα ισιωτικά, τα πιστολάκια ή οι βούρτσες ισιώματος πειθαρχούν τα μαλλιά. Για να αποφύγετε την καταστροφή των μαλλιών, είναι απαραίτητο να τα ψεκάσετε προηγουμένως με ένα προστατευτικό θερμότητας. Για τον ίδιο σκοπό, χρησιμοποιήστε σίδερο μόνο αν τα μαλλιά είναι εντελώς στεγνά, αν το κάνετε όταν είναι ακόμα βρεγμένα, “ψήνετε” την επιδερμίδα με τον ατμό.

3. Θρέψτε και ενυδατώστε

Τα ενυδατωμένα μαλλιά είναι εύκολα στο styling και στο χειρισμό. Αυτό ωφελεί το εφέ. Συμπεριλάβετε στην περιποίηση των μαλλιών σας προϊόντα που αποτρέπουν το φριζάρισμα και συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών.

Το περιοδικό Topics for Education εξηγεί ότι η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι η κύρια βάση για την ευεξία των μαλλιών. Προσθέτει ότι τα ιχνοστοιχεία, τα μέταλλα και οι βιταμίνες είναι απαραίτητα στη διατροφή για το σκοπό αυτό.

Μεταξύ των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται τα μαλλιά, ένα άρθρο στο Professional Pharmacy απαριθμεί τα εξής:

  • Ψευδάργυρος
  • Σίδηρος
  • Μαγνήσιο
  • Φολικό οξύ
  • Βιταμίνη Β6
  • Βιταμίνη Β12
  • Αμινοξέα θείου

Επιπλέον, οι οροί και τα ενυδατικά έλαια είναι ευεργετικά για τα υγρά μαλλιά, καθώς θρέφουν και προσφέρουν τη λάμψη και τη φινέτσα που επιδιώκει η τεχνική.

4. Δημιουργήστε εφέ καθρέφτη κάνοντας χωρίστρα στο κέντρο

Το εντυπωσιακό με τα πολύ ίσια μαλλιά είναι ότι το πίσω μέρος των μαλλιών πέφτει σαν καταρράκτης με εντυπωσιακή ευελιξία, ενώ το μπροστινό styling συμπληρώνει το μακιγιάζ.

Για να διασφαλίσετε ότι αυτό συμβαίνει πάντα, δημιουργήστε ένα χτένισμα που ευνοεί το εφέ των υγρών μαλλιών, το οποίο χωρίζεται με χωρίστρα στη μέση για να δημιουργηθεί εφέ καθρέφτη. Οι τούφες που παραμένουν στο μπροστινό μέρος των μαλλιών θα πρέπει να πηγαίνουν πίσω από τα αυτιά.

5. Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Μην περιμένετε να χρειαστεί να πάτε σε κάποια δεξίωση ή γάμο για να κάνετε υγρό στυλ στα μαλλιά σας. Αν τα φροντίσετε εκ των προτέρων, τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά. Είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε ένα σαμπουάν και ένα κοντίσιονερ για πολύ ίσια μαλλιά.

Αυτές οι φόρμουλες έχουν ενυδατικές ιδιότητες. Ομοίως, τα σπρέι και τα μαντηλάκια κατά του φριζαρίσματος συγκαταλέγονται στις εναλλακτικές λύσεις που εξαλείφουν τον στατικό ηλεκτρισμό.

Τι είναι το εφέ των υγρών μαλλιών και πώς να το πετύχετε;
Η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στο υγρό styling.Τα ενυδατικά σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθημερινά.

6. Χρησιμοποιήστε μια καλή τεχνική στεγνώματος με πιστολάκι

Δεν αρκεί απλά να περάσετε το στόμιο του πιστολάκι πάνω από τα μαλλιά. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε την πιο στενή κεφαλή από το πιστολάκι ενώ παράλληλα να στρέφετε το πιστολάκι προς το πάτωμα. Με αυτόν τον τρόπο, αποτρέπετε τη φθορά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάσετε: Αποκτήστε μεταξένια λαμπερά μαλλιά με αυτή τη μάσκα μαλλιών από μπανάνα και αβοκάντο

Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας αφού πετύχετε το εφέ των υγρών μαλλιών

Όταν εκτίθενται στη θερμότητα των ισιωτικών και των σεσουάρ, καθώς και στις επαγγελματικές ουσίες ισιώματος, τα μαλλιά σας χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή για να ανακάμψουν. Το λούσιμο των μαλλιών σας είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που ανταποκρίνονται στον τύπο των μαλλιών.

Το Fundación Piel Sana προτείνει την κατανάλωση βιταμινών πλούσιων σε συγκεκριμένα στοιχεία για τα μαλλιά και συνιστά επίσης την αποφυγή προϊόντων που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις τριχοειδείς ίνες.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.