"Θέλω να είμαι ελεύθερος, αλλά μαζί σου" - η δημοφιλής φράση

Μπορείτε να φανταστείτε μια σχέση στην οποία ο σύντροφό σας θα θέτει όλους τους κανόνες; Δεν συμμορφώνεστε με τους κοινωνικούς κανόνες και τα πρότυπα, επειδή δεν το έχετε ανάγκη. Γιατί αυτό είναι που σας κάνει ευτυχισμένους
"Θέλω να είμαι ελεύθερος, αλλά μαζί σου" - η δημοφιλής φράση

Τελευταία ενημέρωση: 22 Μαρτίου, 2022

Το “Θέλω να είμαι ελεύθερος, αλλά μαζί σου” αποτελεί μια φράση που πρόσφατα κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου. Ίσως ένας λόγος, που είναι τόσο δημοφιλής, είναι επειδή αποτελεί μια ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων (σεξουαλικών ή μη) ως προς τους κανόνες των σχέσεων.

Ανεξάρτητα από αν κατανοείτε ή όχι το περιεχόμενο, όταν το διαβάζετε , συνειδητοποιείτε ότι η αδελφή ψυχή σας είναι ο άνθρωπος με τον οποίο μπορείτε να είστε μαζί για το υπόλοιπο της ζωή σας.

Διαβάστε το παρακάτω:

” Θέλω να είμαι  μαζί σου.

Θέλω να βγεις έξω και να πας για μπύρα με φίλους,  να έχεις πονοκέφαλο την επόμενη μέρα. Να μου ζητήσεις να έρθω να σε δω γιατί θέλεις να με πάρεις αγκαλιά. Θέλω να σου μιλάω το πρωί στο κρεβάτι για όλα, αλλά μερικές φορές και τα απογεύματα. Θέλω όλοι να κάνουν ό,τι επιθυμούν κατά την διάρκεια της ημέρας.

Θέλω να μου πεις για τις νύχτες που βγαίνεις έξω με τους φίλους σου. Να μου πεις ότι υπήρχε ένα κορίτσι στο μπαρ που σου έκανε τα γλυκά μάτια. Θέλω να μου στέλνεις μηνύματα όταν μεθάς με τους φίλους σου απλά για να μου πεις ανοησίες, μόνο για να είσαι σίγουρος ότι σε σκέφτομαι κι εγώ.

Θέλω να γελάμε όταν κάνουμε έρωτα. Να αρχίσουμε να γελάμε επειδή προσπαθούμε να κάνουμε καινούργια, χαζά πράγματα.

Θέλω να είμαι με τους φίλους μας κι εσύ να με πάρεις από το χέρι και να με οδηγήσεις σε ένα άλλο δωμάτιο. Επειδή δεν αντέχεις να περιμένεις άλλο και θέλεις να μου κάνεις έρωτα ακριβώς εκεί. Θέλω να προσπαθώ να μην κάνω φασαρία για να μην μπορούν να μας ακούσουν οι άλλοι. 

μαζί σου αμπέλια

Θέλω να είμαι μαζί σου

Θέλω να σε έχω ολόκληρο, να σου μιλάω για μένα κι εσύ για σένα. Θέλω να διαφωνήσω μαζί σου  για το πιο είναι καλύτερο, η βόρεια ακτή ή η νότια, η δυτική ή η ανατολική ακτογραμμή.

Μπορώ μόνο να φανταστώ το διαμέρισμα των ονείρων μας, ακόμη κι αν γνωρίζω ότι ίσως να μην μπορέσουμε ποτέ να ζήσουμε μαζί. Θέλω να μου μιλήσεις για τα σχέδιά σου, ακόμη κι αν δεν τα έχεις ολοκληρώσει εντελώς  στο μυαλό σου. Θέλω να με εκπλήξεις λέγοντας μου: “Πάρε το διαβατήριό σου, φεύγουμε.”

Θέλω να φοβάμαι μαζί σου. Να κάνω πράγματα που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε επειδή νιώθω ασφαλής μαζί σου. Να γυρίσω στο σπίτι μεθυσμένη μετά από μια υπέροχη νύχτα με τους φίλους μου. Εσύ να χαϊδέψεις το πρόσωπό μου με τα χέρια σου, να με φιλήσεις, να με έχεις σαν μαξιλάρι και να με κρατάς στα χέρια σου όλο το βράδυ.

μαζί σου

Θέλω να είμαι μαζί σου

Θέλω να έχω την ζωή σου, να αποφασίσω να πάω ένα ταξιδάκι για λίγες εβδομάδες απλά από καπρίτσιο. Να με αφήσεις εδώ μόνη μου να βαριέμαι, ελπίζοντας ότι θα εμφανιστείς στο Facebook λέγοντας “γεια”.

Δεν θέλω πάντα να με προσκαλείς στα πάρτυ σου και δεν θέλω πάντα να σε καλώ στα δικά μου. Με αυτόν τον τρόπο, την επόμενη μέρα μπορώ να σου μιλήσω για το βράδυ μου κι εσύ να μου πεις για το δικό σου.

Θέλω κάτι που είναι απλό αλλά συγχρόνως και πολύπλοκο. Κάτι που με κάνει να διερωτώμαι, αλλά την ώρα που βρίσκεσαι στο ίδιο δωμάτιο με μένα, όλες μου οι ανησυχίες εξαφανίζονται. Θέλω να σκέφτεσαι ότι είμαι όμορφη και να είσαι υπερήφανος να λες ότι είμαστε μαζί.

Θέλω να μου λες σ’ αγαπώ, και πάνω από όλα να μπορώ να σου λέω το ίδιο. Θέλω να με βλέπεις να περπατάω μπροστά σου, ώστε να μπορείς να δεις τους γοφούς μου να κουνιούνται. Να με έχεις να τρίβομαι στα παράθυρα του αυτοκινήτου τον χειμώνα, επειδή ο τρόπος που κουνιέται το σώμα μου σε κάνει να χαμογελάς.

μαζί σου πινακας

Θέλω να είμαι μαζί σου

Θέλω να κάνω σχέδια χωρίς να ξέρω αν θα τα κάνουμε ποτέ. Να είμαι σε μια ειλικρινή σχέση. Θέλω να είμαι εκείνο το κορίτσι με το οποίο θέλεις να μείνεις. Θέλω να συνεχίσεις να έχεις την επιθυμία να παίξεις με άλλα κορίτσια, αλλά στο τέλος της νύχτα να ψάχνεις εμένα. Επειδή θέλω να πάω στο σπίτι μαζί σου.

Θέλω να είμαι αυτή με την οποία θα κάνεις έρωτα και θα κοιμάσαι. Αυτή που σε αφήνει μόνο όταν εργάζεσαι και της αρέσει όταν χάνεσαι στον κόσμο της μουσικής. Θέλω να ζήσω μια ζωή μαζί σου. Καθώς ζώντας μια ζωή σαν ζευγάρι θα ήταν το ίδιο με τις ζωές μας τώρα, αλλά μαζί.

Μια μέρα, θα σε βρω.”

Αυτό είναι ένα γράμμα που προκαλεί αίσθηση στο διαδίκτυο. Γράφτηκε από την Isabelle Tesier κι αφιερώθηκε στην αγάπη και στην λαχτάρα. Μια “αγάπη” που αυτή την αισθάνεται ανεξάρτητη και ιδανική.

Μπορεί να συμφωνείτε ή όχι με την ιδέα που εκείνη έχει θέσει. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ταυτίζονται με τα λόγια της. Η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις που είναι “ελεύθερες από τις προκαταλήψεις και τις προσδοκίες” αποκτούν μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία μας.

Τι σημαίνει να μην είμαστε ούτε φίλοι ούτε εραστές;

ελεύθερη γυναίκα- μαζί σου

Το να είστε φίλοι χωρίς να είστε εραστές σημαίνει ότι έχετε διαπεράσει τα όρια,  που εσείς  έχετε θέσει στους εαυτούς σας όταν έρχεται η στιγμή να διατηρήσετε μια σχέση. Σημαίνει ότι θέτετε τους κανόνες σας βασιζόμενοι στις πραγματικές σας ανάγκες κι έννοιες, κι όχι στις προσδοκίες που η κοινωνία έχει θέσει για σας.

Σήμερα, ίσως χάρη στον σύγχρονο τρόπο ζωής μας, υπάρχει αυτό το είδος των ελεύθερων σχέσεων με λιγότερες δεσμεύσεις. Φυσικά, ανάλογα από ποιον το ζητάτε, αυτό μπορεί να έχει περισσότερα ή λιγότερα οφέλη. Οποιοσδήποτε το δέχεται και το υποστηρίζει θα πρέπει τουλάχιστον να λάβει υπόψη του αυτά τα δυο σημαντικά σημεία:

Αποτελεί έναν διαφορετικό τρόπο να απολαμβάνεις την σεξουαλικότητά σου

Ίσως δυο άνθρωποι, που αρέσουν ο ένας στον άλλο κι ελκύει ο ένας τον άλλο, επιθυμούν μόνο να έχουν μια σεξουαλική σχέση. Όχι για να δημιουργήσουν μια αποκλειστική δέσμευση, η οποία θα τους εμποδίζει να βγαίνουν με άλλους ανθρώπους.

Ακόμη θα μπορούσαν να αγαπούν ο ένας τον άλλο, αλλά χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να ζήσουν με προσδοκίες, μένοντας χώρια και χτίζοντας τις ζωές τους χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσουν το τι κάνουν.

Η ιδέα είναι τα δυο μέλη της σχέσης να ορίσουν τους κανόνες αγνοώντας ό,τι τους έχει πει η κοινωνία ή τα παραμύθια.

Προφανώς, εφόσον αυτό εξαιρείται  του κανόνα, ακόμη αμφισβητείται.

Σας συστήνουμε να διαβάσετε: Πώς η αγάπη επηρεάζει την υγεία σας

είμαι μαζί σου επιστροφή σε μια παλιά σχέση

Μπορεί να σας βοηθήσει στην διαχείριση των συναισθημάτων

Αυτού του τύπου οι σχέσεις βοηθούν και τους δυο εραστές να εξερευνήσ0υν και να γνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς τους σεξουαλικά και συναισθηματικά. Λόγω του ότι αυτό αποτελεί ένα σύμπλεγμα καταστάσεων όσον αφορά στα συναισθήματα και  την αντιμετώπιση φόβων κι αμφιβολιών, μπορεί να βοηθήσει στον συναισθηματικό έλεγχο.

Τέτοιες σχέσεις είναι εξίσου δυνατές με τις συμβατικές ή τις επίσημες, εφόσον και τα δυο μέλη μοιράζονται τους όρους και τους σκοπούς που έχουν θέσει. Όπως συμβαίνει και με όλα τα άλλα, την στιγμή που αυτή η συμφωνία θα πληγώσει κάποιον, θα πρέπει να τερματιστεί ώστε να αποφευχθεί η παράταση του πόνο χωρίς να υπάρχει λόγος.

Θέλω να είμαι μαζί σου

Πιθανόν να υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι αυτού του είδους η σχέση έχει χάσει την μαγεία. Η ιδέα είναι ακριβώς ότι η μαγεία είναι κάτι που δημιουργείται από δυο ανθρώπους κι όχι από την τυπική αγάπη που όλοι ξέρουμε κι εκλιπαρούμε για αυτήν.

Αυτός είναι ο λόγος που όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε να σεβόμαστε την δυνατότητα του καθενός μας να διαλέξουμε τον τύπο της σχέσης που επιθυμούμε να έχουμε στις ζωές μας.

Παρόλο που η ελευθερία στον έρωτα είναι ακόμη ταμπού για την κοινωνία μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προωθούν την  ανοχή και την ελευθερία έκφρασης.

Έτσι αφήστε τον κάθε άνθρωπο ανοικτά κι άνετα να επιλέξει την σχέση που επιθυμεί να έχει. Στο τέλος της ημέρας, η απελευθέρωση από τις προκαταλήψεις είναι καλή για όλους.

Αυτό το γράμμα δημοσιεύθηκε αρχικά στην HuffPost Quebec και μεταφράστηκε στα αγγλικά για την Huffington Post.

 


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.