Θεραπεύστε τους κιρσούς με αλόη βέρα, καρότο και μηλόξυδο

Αν και είναι σημαντικό να έχουμε στον νου μας την σοβαρότητα των κιρσών, αυτή η απλή θεραπεία μπορεί να είναι εκπληκτικά αποτελεσματική στην ανακούφιση της κατάστασης που συνήθως προκαλεί αυτό το πρόβλημα
Θεραπεύστε τους κιρσούς με αλόη βέρα, καρότο και μηλόξυδο

Τελευταία ενημέρωση: 27 Νοεμβρίου, 2020

Θεραπεύστε τους κιρσούς φυσικά! Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς με αλόη βέρα, καρότο και μηλόξυδο!

Οι κιρσοί είναι φουσκωμένες φλέβες που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος και συνήθως εμφανίζονται στα πόδια και τους αστραγάλους.

 • Το αίμα συσσωρεύεται λόγω δυσλειτουργίας των φλεβικών βαλβίδων, προκαλώντας την ανάπτυξη κιρσών στις φλέβες ως αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος.
 • Παράγοντες όπως το υπερβολικό βάρος μπορεί να καταστήσουν τους κιρσούς πιο επικίνδυνους. Επιπλέον, είναι επίσης πιο πιθανό να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Ένας άλλος παράγοντας κινδύνου είναι να έχετε εργασία που απαιτεί να περνάτε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας όρθιοι.
 • Είναι επίσης πιο συχνοί μεταξύ των γυναικών καθώς και των ηλικιωμένων.

Οι κιρσώδεις φλέβες δεν είναι απλώς ένα ζήτημα αισθητικής επειδή πολλοί άνθρωποι τους θεωρούν άσχημους – μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό ή δυσφορία.

Τύποι των κιρσών

πόδια, φλεβίτιδα- θεραπεύστε τους κιρσούς

Μπορεί να φανεί σε πολλούς από εμάς, με την πρώτη ματιά, ότι όλοι οι κιρσοί είναι ίδιοι – αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης της κατάστασης, το χρώμα και την ένταση της εμφάνισης των κιρσών θα είναι διαφορετικοί.

Μπορούμε να χωρίσουμε αυτές τις διαφορές σε τέσσερις ξεχωριστούς τύπους:

Φλεβίτιδα πρώτου τύπου

 • Σε αυτή την αρχική φάση, οι κιρσώδεις φλέβες θα είναι λεπτές και θα έχουν ένα ανοιχτό βιολετί χρώμα. Μερικές φορές, μπορεί να έχουν σχήμα αστεριών – στην περίπτωση αυτή, συνήθως ονομάζονται ιστός αράχνης.
 • Γενικά, αυτός ο τύπος της κιρσώδους φλέβας αποτελεί μόνο ένα αισθητικό ζήτημα. Ωστόσο, κατά καιρούς μπορούν επίσης να παράγουν ένα αίσθημα βαρύτητας και κόπωσης στα πόδια.

Φλεβίτιδα δεύτερου τύπου

Στη δεύτερη φάση, οι φλέβες γίνονται πιο ορατές και αρχίζουν να παρατηρούνται τα επαναλαμβανόμενα συμπτώματα με την εξής σειρά:

 • Αίσθηση βαρύτητας και κόπωσης στα πόδια
 • Πόνος
 • Κράμπες
 • Μούδιασμα
 • Αίσθημα θερμότητας
 • Αίσθημα τσιμπήματος

Φλεβίτιδα τρίτου τύπου

Εδώ, οι φλέβες είναι πιο διασταλμένες και τα συμπτώματα αυξάνονται προοδευτικά.

Μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο, οίδημα και αποχρωματισμός του δέρματος.

Φλεβίτιδα τέταρτου τύπου

Ο τέταρτος τύπος της φλεβίτιδας εμφανίζεται συνήθως σε περιοχές που επηρεάζονται επίσης από έκζεμα ή έλκη. Δεδομένου ότι τα έλκη είναι δύσκολο να θεραπευτούν και μπορούν να μολυνθούν εύκολα, η εμφάνιση κιρσών στις ίδιες περιοχές μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αναζητήσετε επαγγελματική ιατρική συμβουλή το συντομότερο δυνατόν εάν παρατηρήσετε κιρσούς που σχηματίζονται σε μια περιοχή που επηρεάζεται από έλκη.

Ευτυχώς για όσους πάσχουν από κιρσούς και θέλουν να ξεκινήσουν να τους αντιμετωπίζουν, ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο χάρη στην ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών.

Το καλύτερο είναι ότι υπάρχουν ορισμένες απόλυτα φυσικές θεραπείες που μπορούν να κάνουν θαύματα και να βοηθήσουν στην εξάλειψη των συμπτωμάτων εντελώς.

Επιπλέον, μπορεί να ξαφνιαστείτε όταν ανακαλύψετε ότι μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις εκμεταλλεύεται τις φυσικές ιδιότητες τριών κοινών συστατικών: καρότου, αλόης βέρα και μηλόξυδου.

Θεραπεύστε τους κιρσούς με αλόη βέρα, καρότο και μηλόξυδο

αλόη, χυμός καρότου- θεραπεύστε τους κιρσούς

Συστατικά

 • 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο (115 g)
 • 7 ½ κουταλιές της σούπας ζελέ αλόης βέρα (115 g)
 • Μηλόξυδο όσο χρειαστεί

Mηλόξυδο και θεραπεύστε τους κιρσούς

Όταν πρόκειται για τη θεραπεία των κιρσών, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το πολύ αγαπημένο μηλόξυδο. Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος διέγερσης της κυκλοφορίας και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Οι κομπρέσες ξυδιού μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ανακούφιση των συμπτωμάτων των κιρσών. Απλά τοποθετήστε τις κομπρέσες στην πληγείσα περιοχή και αφήστε την να δράσει για 20 λεπτά.

Αλόη βέρα και θεραπεύστε τους κιρσούς

Η αλόη βέρα είναι ένα χρήσιμο μικρό φυτό που μπορεί να μας βοηθήσει στη θεραπεία όλων των ειδών δερματικών προβλημάτων. Στην περίπτωση των κιρσών, είναι ένας μεγάλος σύμμαχος χάρη στις καταπραϋντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Καρότο και θεραπεύστε τους κιρσούς

Το ταπεινό καρότο, το οποίο ίσως το αγνοήσατε στο ψυγείο ως μέρος του αυριανού σας δείπνου, είναι στην πραγματικότητα μια σούπερ τροφή που καταπολεμά τους κιρσούς, χάρη στα υψηλά επίπεδα βήτα-καροτίνης και αντιοξειδωτικών.

Αυτά τα συστατικά όχι μόνο βελτιώνουν την εμφάνιση των κιρσών, αλλά βοηθούν επίσης στην ανακούφιση των άλλων συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτά.

Παρασκευή

Οι ποσότητες που αναφέρονται στην λίστα των συστατικών είναι περισσότερο οδηγός – λάβετε υπόψη ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε ίσες ποσότητες αλόης βέρα και καρότου για να κάνετε αυτή τη θεραπεία.

 • Κατ ‘αρχάς, ξεφλουδίστε το καρότο και πολτοποιήστε το σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει μια ομαλή, υγρή πάστα.
 • Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα αγκάθια από το φύλλο αλόης, κόψτε την στην μέση κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μετά, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το τζελ από μέσα.
 • Προσθέστε αυτό το τζελ στην πάστα καρότου.
 • Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε το μηλόξυδο. Κάντε το αργά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ο στόχος είναι να αποκτήσετε μια ομαλή και κρεμώδη πάστα.
 • Είναι σημαντικό το μείγμα να μην είναι πολύ υγρό, αλλιώς θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές.
 • Συνεχίστε να αναμειγνύετε μέχρι να αποκτήσετε την επιθυμητή υφή και έως ότου όλα τα συστατικά είναι καλά ενσωματωμένα.

Πώς το εφαρμόζετε

κιρσοί, φλεβίτιδα, θεραπεία- θεραπεύστε τους κιρσούς
 • Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αυτήν την κρέμα καθημερινά, αν είναι δυνατόν.
 • Απλώστε την κρέμα στην περιοχή που επηρεάζεται από κιρσούς και κάντε μασάζ προς τα πάνω, από τους αστραγάλους μέχρι τις γάμπες, για να τονωθεί η ροή του αίματος.
 • Αφήστε την να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο ή ζεστό νερό.

Η χαρακτηριστική εικόνα είναι μια ευγενική προσφορά του © wikiHow.com


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


 • Ovejero, L., & Ibañez, P. (2012). Varices. Asociación Española de Enfermería Vascular y Heridas.

 • Moñux, G. (2009). Varices y trombosis venosa profunda. Libro de la salud cardiovascular.

 • Montenegro, J. (2017). Varices.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.