Οι θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ

· 30 Νοεμβρίου 2015
Εκτός του ότι είναι καταπληκτικό για το πεπτικό σας σύστημα, το τζίντζερ μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις τοξίνες, επειδή η πικάντικη γεύση του το κάνει ένα εξαιρετικό εφιδρωτικό, καθαρίζοντας έτσι το σώμα σας από μέσα.

Τα φυτά τζίντζερ έχουν περίπου ένα μέτρο ύψος και μακριά φύλλα. Οι ρίζες τους είναι το πιο σημαντικό μέρος για εμάς, επειδή μπορούμε τις να χρησιμοποιήσουμε για την αντιμετώπιση μιας ατελείωτης σειράς από ασθένειες. Γι αυτό, το τζίντζερ χρησιμοποιείται σε διάφορα πιάτα, αν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί δεδομένου ότι έχει πολύ ισχυρή και κάπως πικάντικη γεύση. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες του τζίντζερ στο άρθρο που ακολουθεί.


Οι χρήσεις του τζίντζερ

Όπως είπαμε και πριν, το τζίντζερ χρησιμοποιείται συχνά ως καρύκευμα, αλλά επειδή έχει και πολλές επιπλέον θεραπευτικές ιδιότητες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να το καταναλώνουν ως  θεραπεία για διάφορες ασθένειες και λατρεύουν τα εκπληκτικά οφέλη του.

tzintzer-mallia

 • Συνιστάται για τη θεραπεία των ανωμαλιών του πεπτικού συστήματος, όπως: τα αέρια, η γαστρίτιδα, ο κοιλιακός πόνος, ο εμετός και η ναυτία. Επιπλέον, μπορεί να εμποδίσει το σχηματισμό των ελκών του στομάχου και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών που ήδη υπάρχουν.
 • Βοηθά το σώμα να αποβάλλει τα παράσιτα του εντέρου.
 • Είναι ιδανικό για ανθρώπους που υποφέρουν από κάθε είδους αρθρίτιδα, διότι πίνοντας συχνά τσάι από τζίντζερ μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τη φλεγμονή στις αρθρώσεις και, ως εκ τούτου, να καταφέρετε την ελαχιστοποίηση του πόνου που προκαλείται από αυτή την κατάσταση.
 • Το να πίνετε συχνά τσάι από τζίντζερ είναι καταπληκτικό για τον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, εμποδίζοντας έτσι τα καρδιαγγειακά προβλήματα που αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει.
 • Το τζίντζερ περιέχει μια σειρά συστατικών που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για την προστασία του ήπατος, επειδή ενεργοποιούν τη χολική έκκριση, βελτιώνοντας σημαντικά τη λειτουργία αυτού του οργάνου.
 • Αυτό το φυσικό προϊόν βοηθά να κρατήσετε το κυκλοφορικό σύστημα σε καλή κατάσταση επειδή εμποδίζει τα αιμοπετάλια στο αίμα να κολλήσουν μεταξύ τους και να προκαλέσουν μπλοκαρίσματα, τα οποία μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για την κυκλοφορία του αίματός σας. Πράγματι, η κατανάλωση τζίντζερ εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση και οι αντιπηκτικές του ιδιότητες κρατούν την καρδιά δυνατή και υγιή, αποτρέποντας τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος.
 • Το τζίντζερ έχει επίσης αντισπασμωδικές ιδιότητες, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για τις γυναίκες που υποφέρουν από έντονο πόνο και κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.
 • Είναι επίσης ένα τέλειο αποχρεμπτικό, που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για τη θεραπεία από συχνά κρυολογήματα και φλέγμα.
 • Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του τζίντζερ, χάρη στην αιθανόλη και τα μεθανολικά συστατικά του, βοηθούν να κρατήσετε τα κύτταρα του σώματός σας νεανικά και υγιή.
 • Έχει αποδειχθεί ότι αυτό το προϊόν βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού όγκων σε όλο το σώμα.
 • Μπορεί να αυξήσει την εφίδρωση, βοηθώντας έτσι να καθαρίσει το σώμα και να αποβάλλει τις τοξίνες.

Μην ξεχνάτε

Λόγω όλων αυτών των καταπληκτικών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του τζίντζερ, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε ένα κομμάτι της ρίζας τζίντζερ στα πιάτα που μαγειρεύετε, καθώς και να απολαύσετε ένα τσάι τζίντζερ το βράδυ, έτσι ώστε να μπορεί να σας  θεραπεύσει από ορισμένες παθήσεις.