3 φυσικές θεραπείες για τους εθισμένους στη νικοτίνη

Γνωρίζατε ότι είναι δυνατόν να ξεπεραστεί η εξάρτηση από τη νικοτίνη με φυσικές θεραπείες; Σε αυτό το άρθρο, ανακαλύψτε μερικές εξαιρετικές επιλογές.
3 φυσικές θεραπείες για τους εθισμένους στη νικοτίνη
Sergio Alonso Castrillejo

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: φαρμακοποιό Sergio Alonso Castrillejo.

Έχει γραφτεί από Raquel Lemos Rodríguez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Η εξάρτηση από τη νικοτίνη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Παρόλο που πολλοί καπνιστές θέλουν να σταματήσουν αυτήν την επιβλαβή συνήθεια, η εξάρτηση στα τσιγάρα το καθιστά πολύ δύσκολο. Εμείς έχουμε ορισμένες θεραπείες για τους εθισμένους στη νικοτίνη.

Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε τρεις φυσικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε το κάπνισμα. Αυτές οι επιλογές μπορεί να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τον στόχο σας.

Φυσικές θεραπείες για τους εθισμένους στη νικοτίνη

Οι φυσικές θεραπείες είναι εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για τους εθισμένους στη νικοτίνη. Παρακάτω, θα σας δώσουμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές, καθώς και ορισμένα φυτά που είναι πολύ αποτελεσματικά.

1. Για τους εθισμένους στη νικοτίνη: Μπορείτε να ξεπεράσετε την εξάρτηση με την κυτισίνη

Γυναίκα που παίρνει χάπια
Αν και η κυτισίνη είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα, η κατανάλωσή της πρέπει να παρακολουθείται από ιατρό.

Το άρθρο με τίτλο: “Η διακοπή του καπνίσματος και ο καρδιαγγειακός ασθενής” σημειώνει ότι η κυτισίνη είναι μια φυσική επιλογή για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από τη νικοτίνη. Αυτό υποστηρίχθηκε από μια κλινική δοκιμή.

Η κυτισίνη είναι ένα εκχύλισμα που βρίσκεται στους σπόρους του δέντρου λαβούρνο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ήδη από τις σοβιετικές χώρες για να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα. Αυτή η φυσική θεραπεία γίνεται ως εξής:

  • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε κυτισίνη σε μορφή ταμπλέτας.
  • Κατά τις πρώτες ημέρες, θα πρέπει να πάρετε έξι δισκία.
  • Από την τρίτη ημέρα, θα πρέπει να μειώσετε τη δόση σταδιακά.

Θα πρέπει να πάρετε μόνο το εκχύλισμα αυτού του φυτού για 25 ημέρες, καθώς αυτός είναι ο εκτιμώμενος χρόνος που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την εξάρτησή σας από τη νικοτίνη. Να είστε συνεπής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το πάρετε.

2. Φυτά κουντζού

Το κουντζού (Pueraria lobata) είναι μια άλλη επιλογή για τους εθισμένους στη νικοτίνη. Το μέρος που χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό είναι η ρίζα. Οι ιδιότητές του αναστέλλουν την ανάγκη για κάπνισμα, ευνοώντας τη μείωση της πρόσληψης νικοτίνης.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καταναλώσετε αυτό το φυσικό φάρμακο και να ξεπεράσετε την εξάρτησή σας από τη νικοτίνη. Σας συνιστούμε να επιλέξετε την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας και να λάβετε πρώτα τη συμβουλή του γιατρού σας.

  • Δισκία. Θα πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε περίπου πέντε με έξι δισκία την ημέρα και μετά να μειώσετε σταδιακά την πρόσληψη.
  • Σκόνη. Μπορείτε να την προσθέσετε στα τρόφιμα σας ή να διαλύσετε τη σκόνη σε ένα ποτήρι χυμό. Δεν συνιστούμε να το κάνετε σε ένα ποτήρι νερό, καθώς η γεύση μπορεί να είναι δυσάρεστη.
  • Εκχύλισμα. Μπορείτε να διαλύσετε τις σταγόνες κούντζου σε ένα ποτήρι νερό ή να τις καταναλώσετε απευθείας.

3. Ομοιοπαθητική

θεραπείες για τους εθισμένους στη νικοτίνη
Εκτός από την προσφυγή σε φυσικές θεραπείες, η ιατρική παρακολούθηση και η θέληση είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι για να εγκαταλείψετε αυτήν την κακή συνήθεια.

Η τελευταία συμβουλή για να ξεπεραστεί η εξάρτηση από τη νικοτίνη είναι μια φυσική θεραπεία γνωστή ως ομοιοπαθητική. Όπως αναφέρεται στο άρθρο “Εφαρμογή της ομοιοπαθητικής σε ασθενείς που καπνίζουν”, αυτή η επιλογή μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η ομοιοπαθητική είναι συμπληρωματική ιατρική. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα με οποιαδήποτε από τις επιλογές που κοινοποιήσαμε παραπάνω.

Σε αυτόν τον τύπο ιατρικής, συνταγογραφούνται δισκία που δεν έχουν αντενδείξεις για την υγεία. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε στοιχεία όπως τα ανθοϊάματα του Μπαχ, για παράδειγμα.

Σημείωση: Τα εναλλακτικά φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος δεν έχουν επαληθευτεί πλήρως από επιστημονικές μελέτες, γι ‘αυτό απαιτούν την επίβλεψη ιατρού για να σας καθοδηγήσουν.

Η θέληση βοηθά!

Το να πιστεύετε ότι αυτές οι φυσικές επιλογές θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη δική σας εξάρτηση από τη νικοτίνη είναι μεγάλο λάθος. Είναι σημαντικό να είστε πρόθυμοι να σταματήσετε το κάπνισμα και να γνωρίζετε ότι κάποια στιγμή θα απαλλαγείτε από το άγχος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να βασιστείτε στη θέληση σας και στις φυσικές θεραπείες που αναφέραμε εδώ. Το να πιστεύετε πραγματικά ότι θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την εξάρτησή σας είναι ζωτικής σημασίας για να τα καταφέρετε.

Δεν είναι εύκολο να σταματήσετε το κάπνισμα. Επομένως, προτείνουμε επίσης να αποφεύγετε μέρη που μπορεί να σας κάνουν να επιστρέψετε σε αυτήν τη συνήθεια. Για παράδειγμα, μην πηγαίνετε σε χώρους καπνιστών όταν επισκέπτεστε ένα μπαρ. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την εξάρτησή σας από τη νικοτίνη, ώστε να μπορέσετε να σταματήσετε το κάπνισμα.

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο μέρος για εσάς; Έχετε ξεκινήσει να θέλετε να καπνίσετε χωρίς να το συνειδητοποιήσετε; Έχετε κάποιες συμβουλές που μπορείτε να μας δώσετε;


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Beck, A., Newman, C. F., & Wright, F. D. (1999). Terapia cognitiva de las drogodependencias. Barcelona: Paidós.
  • Guangcheng, Z., & Siming, F. (1997). Antioxidation of Pueraria lobata Isoflavones (PLIs)[J]. Journal of Chinese Medicinal Materials7.
  • Pérez Cruz, Nuvia, Pérez Cruz, Hayvin, & Fernández Manchón, Eduardo J.. (2007). NICOTINA Y ADICCIÓN: UN ENFOQUE MOLECULAR DEL TABAQUISMO. Revista Habanera de Ciencias Médicas6(1) Recuperado en 01 de mayo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1729-519X2007000100006&lng=es&tlng=es.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.