Πώς να μάθετε τη θεραπεία με ανθοϊάματα Μπαχ εύκολα

· 20 Ιουνίου 2018
Ένα από τα προσόντα που έχουν τα ανθοϊάματα Μπαχ είναι πως δεν έχουν παρενέργειες ή αντενδείξεις, έτσι μπορούν να καταναλωθούν από άτομα διαφόρων ηλικιών.

Πολλοί από εμάς έχουν έναν φίλο, συγγενή ή γνωστό ο οποίος μας έχει μιλήσει για τη θεραπεία με ανθοϊάματα Μπαχ. Πιθανόν μέχρι τώρα να έχετε ακούσει για το πόσο καλά λειτουργεί για τη βελτίωση κάποιου συναισθηματικού προβλήματος.

Αυτά τα εκχυλίσματα λουλουδιών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή χάρη στην εξαίσια αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, δεν έχουν καμία βλαβερή παρενέργεια για την υγεία σας.

Σ’ αυτό το άρθρο, ανακαλύψτε πώς να μάθετε τα βασικά για τη θεραπεία με ανθοϊάματα Μπαχ ώστε να ισορροπήσετε το σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματά σας με φυσικό τρόπο.

Ποιος ήταν ο Δρ. Μπαχ;

ανθοϊάματα Μπαχ εύκολα σε φυτό και σε μπουκάλι

Τα ανθοϊάματα Μπαχ είναι εκχυλίσματα λουλουδιών τα οποία ανακαλύφθηκαν από τον Δρ. Έντουαρντ Μπαχ, έναν ειδικό υγείας με αμέτρητα ακαδημαϊκά διπλώματα. Ο Μπαχ ήταν μικροβιολόγος, γιατρός και παθολόγος.

Υπήρξε επίσης σημαντική προσωπικότητα για τη μεγάλη του διαίσθηση. Επίσης, είχε μεγάλη επιθυμία ν’ ανακαλύψει μια φυσική μέθοδο επούλωσης. Ο στόχος του ήταν κάθε άτομο να μπορεί να το κάνει στο δικό του σπίτι και με την οικογένειά του με απλό τρόπο.

Με αυτόν τον σκοπό, αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα, φυτό προς φυτό, για κατάλληλες θεραπείες για την αντιμετώπιση των πιο κοινών διαταραχών διάθεσης.

Από το ’20 μέχρι το ’30 του προηγούμενου αιώνα, ο Μπαχ βρήκε φυτά τα οποία μας βοηθούν να ξεπεράσουμε διαταραχές όπως:

 • Φόβο
 • Δυσπιστία
 • Θυμό
 • Συστολή
 • Κατάθλιψη
 • Απομόνωση
 • Απάθεια

 

Τι είναι τα ανθοϊάματα Μπαχ;

ανθοϊάματα Μπαχ σε υγρό σε δοκιμαστικό σωλήνα

Τα ανθοϊάματα Μπαχ είναι 38 εκχυλίσματα λουλουδιών τα οποία παρασκευάζονται με τη χρήση διαφορετικών μεθόδων (βαφές, εγχύσεις, λείανση) για να εξαχθούν οι ενεργές ιδιότητες κάθε φυτού.

Παίρνοντας αυτά τα εκχυλίσματα, οι θεραπευτικές τους αρετές δρουν σε ένα πολύ βαθύ και διακριτικό επίπεδο στα συναισθήματά μας. Βασικά, είναι σαν πρώτες βοήθειες συναισθημάτων!

Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι πως δεν παρουσιάζουν καθόλου αντενδείξεις ή παρενέργειες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία. Αυτό περιλαμβάνει εγκύους ή λεχώνες, μωρά ή αρρώστους.

Πότε πρέπει να τα παίρνουμε;

ανθοϊάματα Μπαχ εύκολα σε λουλούδι και σε μπουκάλι

Αν και πολλοί άνθρωποι έχουμε αδύναμα σημεία τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε όταν μιλάμε για την προσωπικότητά μας, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να έχουμε ένα εμπόδιο το οποίο δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε εύκολα.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα ανθοϊάματα Μπαχ μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε καταστάσεις άγχους, αλλαγών, σε στιγμές πόνου, κατά τη διάρκεια κατάθλιψης, κ.λπ.

Τα 38 εκχυλίσματα χωρίζονται σε διάφορες ομάδες. Γενικά, αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε λίγο παραπάνω τις περιοχές αντιμετώπισης, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • Φόβο: Εδώ είναι όσα σχετίζονται με εφιάλτες, φοβίεςέλλειψη αυτοελέγχου ή υπερβολική αγωνία.
 • Αβεβαιότητα: Αυτό περιλαμβάνει την έλλειψη αυτοπεποίθησης, αποθάρρυνση, κατάθλιψη ή αναποφασιστικότητα.
 • Αδιαφορία: Αυτό σχετίζεται με τις περιόδους κούρασης, πνευματικής σύγχυσης, απάθειας ή μαθησιακών δυσκολιών.
 • Μοναξιά: Η αίσθηση μοναξιάς δεν προκύπτει μόνο σε μοναχικά άτομα. Κάποιες φορές, μπορεί να περιτριγυρίζεστε από αγαπημένα πρόσωπα και να νιώθετε και πάλι μόνοι.
 • Υπερβολική επιρροή από άλλους: Αυτό αναφέρετε σε άτομα τα οποία δεν εκφράζουν αυτό που νιώθουν. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν γνωρίζουν πώς να ορίσουν όρια ή έχουν δυσκολίες να προσαρμόζονται σε αλλαγές.
 • Αποθάρρυνση και απόγνωση: Αυτό συνδέεται με τα στάδια της αυτοπειθαρχίας, ακαμψίας, αγωνίας ή δυσαρέσκειας.
 • Υπερβολική ανησυχία για άλλους: Αυτό έχει επίσης να κάνει με ορισμένη αδιαλλαξία, συναισθηματικό εκβιασμό, νευρικότητα, κ.λπ.

Για να βρείτε τα συγκεκριμένα ανθοϊάματα Μπαχ που χρειάζεστε, σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε έναν βοτανολόγο θεραπευτή ή να τα μελετήσετε ένα προς ένα.

Επισκεφθείτε αυτό το άρθρο: 5 λόγοι για να πίνετε έγχυμα πικραλίδας

Πώς τα παίρνουμε;

ανθοϊάματα Μπαχ εύκολα σε μπουκαλάκια και κανονικά φυτά

 • Τα ανθοϊάματα Μπαχ μπορούν να παρθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό. Μπορείτε να αναμείξετε μέχρι το πολύ 7 άνθη ταυτόχρονα.
 • Παίρνετε τέσσερις σταγόνες κάτω από τη γλώσσα, 4 φορές την ημέρα.
 • Η θεραπεία θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 21 μέρες. Η ιδανική περίπτωση θα ήταν να είστε υπομονετικοί και να συνεχίσετε να τα χρησιμοποιείτε ώστε να παρατηρήσετε τις βαθύτερες αλλαγές που αισθάνεστε. Ίσως χρειαστεί να τα τροποποιήσετε καθώς προχωρά η θεραπεία.
 • Τα ανθοϊάματα Μπαχ παρασκευάζονται με μια αλκοολούχα βάση ως συντηρητικό. Όμως, μπορούν να συντηρηθούν και με ξύδι.
 • Μπορείτε να προμηθευτείτε ανθοϊάματα Μπαχ από βοτανολόγους και φαρμακεία.

Η θεραπεία διάσωσης

Πέραν των 38 λουλουδιών, ο Μπαχ εφηύρε ένα μοναδικό συνδυασμό από διάφορα εκχυλίσματα όπως «τις πρώτες βοήθειες.» Τα ονόμασε θεραπεία διάσωσης.

Το μείγμα έχει ως στόχο ν’ αντιμετωπίσει συγκεκριμένες κρίσεις και, γι’ αυτό, χρησιμοποιείται ως προσωρινή ή ενδιάμεση λύση.

Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για την παροχή γαλήνης και ηρεμίας σε περιπτώσεις νευρικής κρίσης, ατυχημάτων, ξαφνικών ασθενειών, εφιαλτών, κ.λπ.