Φυσικές θεραπείες για τη διάμεση κυστίτιδα

Ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο μερικές φυσικές θεραπείες για την ανακούφιση της διάμεσης κυστίτιδας και συμπληρώστε την ιατρική σας θεραπεία.
Φυσικές θεραπείες για τη διάμεση κυστίτιδα

Τελευταία ενημέρωση: 06 Αυγούστου, 2020

Δυστυχώς, οι πιθανές αιτίες για τη διάμεση κυστίτιδα είναι επί του παρόντος άγνωστες και δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία. Η θεραπεία αυτής της κατάστασης περιλαμβάνει συνήθως αλλαγές στον τρόπο ζωής, καθώς και έλεγχο του στρες. Το άγχος και η ανησυχία μπορούν συχνά να προκαλέσουν διάμεση κυστίτιδα.

Για αυτόν τον λόγο, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για μερικές φυσικές θεραπείες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας.

Τι είναι η διάμεση κυστίτιδα;

Η διάμεση κυστίτιδα είναι μια χρόνια ασθένεια που προκαλεί δυσφορία και πόνο στην ουροδόχο κύστη και αναγκάζει το άτομο να ουρεί συχνά. Τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν λίγο ανάλογα με το άτομο, αλλά γενικά, επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες.

Αυτή η κατάσταση επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των γυναικών που πάσχουν από αυτήν. Μπορεί επίσης να τους προκαλέσει πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή καθώς και διαταραχές του ύπνου. Όλα αυτά εκτός από τα κύρια συμπτώματα, τα οποία επηρεάζουν την ουροδόχο κύστη. Τέλος, επηρεάζει συνήθως τη διάθεσή σας και μπορεί να συνοδεύεται από άγχος, στρες ή κατάθλιψη.

Φυσικές θεραπείες για τη διάμεση κυστίτιδα

Οι φυσικές θεραπείες για την ανακούφιση της διάμεσης κυστίτιδας βασίζονται κυρίως στην υιοθέτηση ορισμένων αλλαγών στη διατροφή και τη διαχείριση του στρες. Επιπλέον, η φυσιοθεραπεία μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματική, αλλά πάντα υπό ιατρική παρακολούθηση.

Από την άλλη πλευρά, οι ασθενείς θα πρέπει επίσης να αναζητήσουν ψυχολογική βοήθεια εάν υποφέρουν από άγχος και / ή κατάθλιψη. Μια επιλογή είναι η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, καθώς και οι θεραπείες που βοηθούν στη στήριξη της χαλάρωσης.

  1. Κράνμπερι

Χυμός κράνμπερι για τη διάμεση κυστίτιδα
Τα κράνμπερι έχουν ορισμένες ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση της κυστίτιδας. Επιπλέον, βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πρώτον, για να βοηθήσετε στην ανακούφιση της διάμεσης κυστίτιδας, μπορείτε να πιείτε χυμό από κράνμπερι ή να πάρετε δισκία με κράνμπερι. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους πάσχουν από αυτή την κατάσταση τακτικά.

Τα οφέλη αυτού του κόκκινου καρπού στην καταπολέμηση της κυστίτιδας οφείλονται στη σημαντική περιεκτικότητά του σε ανθοκυανιδίνη. Αυτές οι ουσίες βοηθούν στην πρόληψη της προσκόλλησης των βακτηρίων στο τοίχωμα της ουροδόχου κύστης.

  1. Εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ για την διάμεση κυστίτιδα

Το εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ είναι ένα όλο και πιο δημοφιλές και φυσικό συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Συγκεκριμένα, μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τη διάμεση κυστίτιδα χωρίς τις παρενέργειες των συμβατικών αντιβιοτικών.

Οι σπόροι αυτού του εσπεριδοειδούς, εκτός από τα αντιοξειδωτικά, έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που μειώνουν την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Ως εκ τούτου, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό συμπλήρωμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

  1. Αρκτοστάφυλος

Η τρίτη φυσική θεραπεία για την ανακούφιση της διάμεσης κυστίτιδας είναι ο αρκτοστάφυλος. Αυτός ο ασυνήθιστος καρπός είναι μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία για την πρόληψη και την ανακούφιση της διάμεσης κυστίτιδας, καθώς και των ουρολογικών λοιμώξεων γενικά. Ωστόσο, συνιστάται να το πάρετε στα πρώτα στάδια της λοίμωξης και πάντα υπό ιατρική παρακολούθηση.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αναμείξετε φύλλα αρκτοστάφυλου με άλλες φυσικές θεραπείες. Επίσης, μπορείτε να το πάρετε σε μορφή τσαγιού ή σε κάψουλες ή δισκία, οπότε πρέπει πάντα να λαμβάνετε τη δόση που υποδεικνύει ο κατασκευαστής.

Τα οφέλη του νερού

γυναίκα με ποτήρι νερό
Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν πολλοί άνθρωποι, η κατανάλωση νερού είναι ευεργετική για τη θεραπεία της κυστίτιδας.

Τέλος, τα άτομα με διάμεση κυστίτιδα νιώθουν συχνά την ανάγκη ούρησης. Ως εκ τούτου, ορισμένοι επιλέγουν να μειώσουν την πρόσληψη υγρών, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δυσφορίας.

Ωστόσο, η κατανάλωση αρκετού νερού καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας βοηθά επίσης στην αραίωση των τοξινών στα ούρα, κάτι που θα είναι πιο ερεθιστικό σε υψηλότερη συγκέντρωση. Επίσης, η διατήρηση της ενυδάτωσης ευνοεί την καλή εντερική διέλευση. Δυστυχώς, η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα συμπτώματα.

Μερικές τελικές συμβουλές για την ανακούφιση της διάμεσης κυστίτιδας

Τέλος, μην ξεχνάτε αυτές τις δύο τελευταίες συμβουλές που είναι πολύ συνηθισμένες προτάσεις για όσους θέλουν να ανακουφίσουν τη διάμεση κυστίτιδα. Κατ ‘αρχάς, να φοράτε εσώρουχα από φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι.

Δεύτερον, να χρησιμοποιείτε πάντα σωστή υγιεινή στην ευαίσθητη περιοχή όταν πηγαίνετε στο μπάνιο. Δηλαδή, σκουπίστε πάντα από μπροστά προς τα πίσω (προς τον πρωκτό σας).

Σε αυτό το άρθρο, μάθατε για μερικές χρήσιμες φυσικές θεραπείες και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε τη διάμεση κυστίτιδα – ή, τουλάχιστον, να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας. Αυτά τα φυσικά συμπληρώματα αξίζει να τα δοκιμάσετε, καθώς δεν ενέχουν κινδύνους για την υγεία. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, φροντίστε να ρωτήσετε το γιατρό σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.