Θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα: πώς να την αντιμετωπίσετε

Η διαβρεκίτιδα είναι μια ασθένεια την οποία θα πρέπει να προσέχετε πολύ. Ένα σημαντικό κομμάτι της θεραπείας της, για ν' αποφύγετε τη χειρουργική επέμβαση, είναι να έχετε μια διατροφή πλούσια σε ίνες και να πίνετε αρκετό νερό.
Θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα: πώς να την αντιμετωπίσετε

Έχει γραφτεί από Ivan Aranaga Amengual

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Έχετε δοκιμάσει ποτέ αυτές τις θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα;

Θα πρέπει να φροντίζετε συνεχώς το σώμα σας. Εξάλλου, είναι απαραίτητο να εντάσσετε όλο και περισσότερες υγιεινές συνήθειες στον τρόπο ζωής σας, ώστε ν’ απολαμβάνετε καλή ποιότητα ζωής και να μην έχετε προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά στην υγεία, δεν θα πρέπει να διστάζετε και θα πρέπει να προσέχετε τις λεπτομέρειες. Γι’ αυτό, θα πρέπει να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας για οποιαδήποτε ανησυχίας σας.

Μία από τις παθήσεις που δεν θα πρέπει να παραβλέπετε είναι η διαβρεκίτιδα.

Στο σημείο που εμφανίζεται, στο έντερο, μπορεί να δημιουργήσει από ένα μικρό ζήτημα έως ένα θανατηφόρο πρόβλημα. Λόγω αυτού, σας προτείνουμε να κάνετε οτιδήποτε περνάει από το χέρι σας για ν’ ακολουθήσετε διατροφικές συνήθειες οι οποίες θα αποτρέψουν την ανάπτυξη αυτής της ασθένειας. Μάθετε σήμερα για τις θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα.

Θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα

σαλάτα με μπρόκολο Θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα
Η αποστολή της θεραπείας για τη διαβρεκίτιδα είναι ν’ αποτρέψει τους σάκους (εκκολπώματα) που έχουν σχηματιστεί να βλάψουν το σώμα σας. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό ν’ ακολουθήσετε τη συμβουλή κάποιου ειδικού.

Ένα σημαντικό κομμάτι είναι η διατροφή σας. Είναι απαραίτητο ν’ ακολουθήσετε μια διατροφή πλούσια σε ίνεςΓια την ακρίβεια, για ν’ αποτρέψετε την ασθένεια και ν’ αποφύγετε τα χειρότερα, σας προτείνουμε να τρώτε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.

Σας συνιστούμε ν’ αυξήσετε την κατανάλωση ινών σταδιακά, ώστε να μπορέσει το σώμα σας ν’ ανταπεξέλθει στην αλλαγή. Έτσι, μπορείτε ν’ αποφύγετε την πιθανότητα εμφάνισης κοιλιακού πόνου. (Αυτό, εφόσον η ασθένεια δεν έχει προχωρήσει σε σοβαρό επίπεδο).

Ανάμεσα στις τροφές οι οποίες βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης είναι το λάχανο και το μπρόκολο. Οι πατάτες, το ψωμί ολικής αλέσεως και τα μήλα είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές.

Προτεινόμενη συνταγή

σούπα από φακές Θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα

Μια εύκολη συνταγή για να παρασκευάσετε είναι με φακές και μανιτάρια. Για να παρασκευάσετε αυτό το πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

Συστατικά

  • 1 ½ κούπα φακές (350 γραμ.)
  • 2 κούπες (450 γραμ.) μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (60 γραμ.)
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι (3 γραμ.)
  • Ένα μεγάλο κρεμμύδι

Παρασκευή

Μαγειρέψτε τις φακές και έπειτα βάλτε τες σ’ ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι και τα ήδη κομμένα μανιτάρια, και το κρεμμύδι. Ανακατέψτε και προσθέστε το σκόρδο.

Αν συνεχίζει ή χειροτερεύει το πρόβλημα, δεν θα πρέπει να συνεχίσετε την κατανάλωση αυτών των φαγητών. Μετά από μια-δυο μέρες, θα πρέπει να μειωθεί αρκετά η δυσφορία.

Από εκεί και έπειτα, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διατροφή.

Μια ακόμη συνήθεια που θα πρέπει να υιοθετήσετε για την ευεξία της συγκεκριμένης περιοχής είναι να πίνετε συνέχεια νερό.

Προσέξτε τα φάρμακα

γυναίκα με φάρμακο στα χέρια Θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα

Κατά περιπτώσεις, ίσως σας πουν να πάρετε συμπληρώματα ινών. Με αυτή την εναλλακτική επιλογή, είναι φυσικό για τον γιατρό να ζητήσει από τον ασθενή να το παίρνει τρεις φορές την ημέρα καθώς οι δόσεις αυτού του συμπληρώματος, προμηθεύουν το σώμα σας με έως 10 γραμμάρια.

Μάθετε ακόμα: Ανακαλύψτε τις απίστευτες ωφέλειες της σούπας με μπρόκολο

Η βοήθεια του γιατρού και θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα

γιατρός και ασθενής Θεραπείες για τη διαβρεκίτιδα

Αν χειροτερεύσει η κατάσταση υπάρχουν και άλλοι τρόποι για ν’ αντιμετωπίσετε την ασθένεια.

Για παράδειγμα, ένας από τους τρόπους εκδήλωσης της ασθένειας είναι η αιμορραγία. Αν και κατά περιπτώσεις μπορεί να σταματήσει χωρίς να πάρετε κάποια αγωγή, θα πρέπει να πάτε και πάλι στον γιατρό σας αν αιμορραγείτε από τον πρωκτό. Τότε, ο ειδικός θα προσπαθήσει να εντοπίσει από πού προέρχεται η αιμορραγία με μια κολονοσκόπηση ή με μια ψηφιακή τομογραφία.

Αν δε σταματήσει, η τελευταία επιλογή είναι η παρέμβαση στην κοιλιά, γνωστή ως αποκοπή του παχέος εντέρου. Στόχος της είναι η αφαίρεση του πιο επηρεασμένου τμήματος και στη συνέχεια το δέσιμο όσου έχει απομείνει.

Μεταξύ άλλων προβλημάτων με τα οποία έρχεται η διαβρεκίτιδα, είναι η περιτονίτιδα η οποία χρειάζεται και αυτή άμεση επέμβαση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απαιτείται χειρουργείο το συντομότερο δυνατό. Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, μπορεί ν’ αποβεί μοιραία.

Αν ο ασθενής υποφέρει από διάτρηση στην περιοχή, θα πρέπει και πάλι να υποβληθεί σε επέμβαση.

Τα αποστήματα πρωταγωνιστούν επίσης. Με μικρότερες επιπτώσεις και κινδύνους, ο ειδικός θα πρέπει να τα αδειάσει, αν δεν καταφέρουν να τα φροντίσουν τα φάρμακα.

Όσοι έχουν υποφέρει από αυτή την ασθένεια, μπορούν να σας πουν πόσο παρεμποδίζονται τα έντερα.

Μόνο αν το μπλοκάρισμα είναι ολικό θα χρειαστεί να υποβληθείτε σε επέμβαση. Ένα μερικό μπλοκάρισμα δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πρέπει να μπείτε στο χειρουργείο.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.