Τι είναι η κρέμα CC και πώς διαφέρει από την κρέμα BB;

Ψάχνετε μια λύση για να βελτιώσετε την εμφάνιση της επιδερμίδας σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα; Αν ναι, μια κρέμα CC μπορεί να είναι η απάντηση που ψάχνετε.
Τι είναι η κρέμα CC και πώς διαφέρει από την κρέμα BB;

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιουνίου, 2023

Ψάχνετε μια λύση για να βελτιώσετε την εμφάνιση της επιδερμίδας σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα; Αν ναι, μια κρέμα CC μπορεί να είναι η απάντηση που ψάχνετε. Ονομάζεται επίσης “κρέμα διόρθωσης χρώματος”, αυτός ο τύπος κρέμας αποτελεί εξέλιξη της δημοφιλούς κρέμας BB.

Είναι σχεδιασμένη για να διορθώνει τον τόνο του δέρματος, να μειώνει την εμφάνιση των ατελειών και να παρέχει ελαφριά, φυσική κάλυψη. Πώς τη χρησιμοποιείτε; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τον τύπο του δέρματός σας; Θα απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι η κρέμα CC;

Η κρέμα CC ή κρέμα διόρθωσης χρώματος είναι ένα προϊόν ομορφιάς που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια. Συνδυάζει τις ιδιότητες ενός foundation και ενός προϊόντος φροντίδας του δέρματος για να καλύψει τις ατέλειες, να ενυδατώσει, να προστατεύσει και να βελτιώσει την υφή του δέρματος.

Τα συστατικά της περιλαμβάνουν παράγοντες διόρθωσης χρώματος, όπως η βιταμίνη C και το υαλουρονικό οξύ, που βοηθούν στη φωτεινότητα και την εξομάλυνση του τόνου του δέρματος. Διαθέτει επίσης αντηλιακό, η λειτουργία του οποίου είναι να μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις των υπεριωδών ακτίνων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ορισμένες κρέμες έχουν στα συστατικά τους αντιοξειδωτικές ουσίες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην πρόληψη των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών.

Κρέμα CC: Οφέλη

Αυτός ο τύπος κρέμας έχει ενδιαφέροντα οφέλη όταν χρησιμοποιείται πριν από το μακιγιάζ. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Διόρθωση του τόνου της επιδερμίδας

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της κρέμας CC είναι η ικανότητά της να διορθώνει τον τόνο της επιδερμίδας. Είναι σχεδιασμένη με ειδικές χρωστικές ουσίες που εξουδετερώνουν συγκεκριμένα προβλήματα του τόνου του προσώπου, όπως η ερυθρότητα, η θαμπάδα και οι σκούρες κηλίδες. Όταν εφαρμόζεται, επιτυγχάνεται μια πιο ομοιόμορφη και λαμπερή εμφάνιση.

Ενυδάτωση

Πολλές κρέμες CC περιέχουν συστατικά που παρέχουν ενυδάτωση στο δέρμα. Αυτό είναι ευεργετικό για τα άτομα που έχουν ξηρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της απαλότητας και ελαστικότητας όλη την ημέρα.

Μερικά από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συστατικά σε αυτού του είδους τα προϊόντα είναι η βιταμίνη Ε, το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη. Κάθε ένα από αυτά τα συστατικά δρα διαφορετικά στο δέρμα και προσφέρει μια άνετη εμφάνιση, ενώ παράλληλα ωφελεί την υγεία του προσώπου.

Για παράδειγμα, η νιασιναμίδη είναι ένας τύπος βιταμίνης Β3 που είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, τη μείωση της φλεγμονής και τη βελτίωση του προστατευτικού φραγμού του δέρματος. Ενώ η βιταμίνη Ε δρα ως αντιοξειδωτικό και προάγει την ενυδάτωση.

Αντηλιακή προστασία

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα αυτού του προϊόντος είναι ότι συχνά περιέχει αντηλιακό. Η αντηλιακή φόρμουλα προστατεύει το δέρμα από τις επιθέσεις που προκαλούν οι ακτίνες UVA και UVB. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, των ηλιακών εγκαυμάτων και άλλων ατελειών.

Η χρήση μιας κρέμας CC από μόνη της ως αντηλιακή προστασία δεν είναι αρκετή, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια επιπλέον βοήθεια.

Ελαφριά και φυσική κάλυψη

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά foundation, οι κρέμες CC προσφέρουν μια πιο ελαφριά και φυσική κάλυψη. Επιτρέπει σε κάποιον να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος χωρίς να δημιουργεί μια βαριά ή καλυμμένη εμφάνιση. Η απαλή, ελαφριά υφή του προϊόντος αυτού αναμειγνύεται με το δέρμα, προσφέροντας ένα φυσικό φινίρισμα.

Πολυλειτουργικότητα

Εκτός από τη διόρθωση του τόνου του δέρματος, πολλές κρέμες CC προσφέρουν επιπλέον οφέλη. Μπορεί να περιέχουν ενυδατικά, αντιοξειδωτικά, καταπραϋντικά και θρεπτικά συστατικά. Έτσι, γίνονται ένα πολυλειτουργικό προϊόν.

Πώς διαφέρει μια κρέμα CC από μια κρέμα BB;

Η κρέμα BB ή “κρέμα βάλσαμο για τις ατέλειες” είναι ένα προϊόν που συνδυάζει τα οφέλη της περιποίησης της επιδερμίδας με το μακιγιάζ. Η κρέμα CC, από την άλλη πλευρά, επικεντρώνεται στη διόρθωση του τόνου της επιδερμίδας και στην παροχή πρόσθετης φροντίδας. Ας ρίξουμε μια ματιά στις κύριες διαφορές τους.

Κάλυψη και υφή

  • Κάλυψη: Η κρέμα BB προσφέρει ελαφριά κάλυψη για να εξισορροπήσει τον τόνο του δέρματος και να ελαχιστοποιήσει τις ατέλειες, όπως τα μαύρα στίγματα. Ταυτόχρονα, παρέχει μια φυσική εμφάνιση. Η κρέμα CC, από την άλλη πλευρά, παρέχει ελαφριά έως μέτρια κάλυψη και επικεντρώνεται στη διόρθωση συγκεκριμένων προβλημάτων του τόνου του δέρματος, όπως η ερυθρότητα, η θαμπάδα ή οι σκούρες κηλίδες.
  • Υφή: Η κρέμα BB έχει ελαφρύτερη υφή, η οποία την καθιστά εύκολη στην εφαρμογή και την ανάμειξη στο δέρμα. Από την άλλη πλευρά, η κρέμα CC έχει επίσης ελαφριά υφή, αλλά είναι σχεδιασμένη με ειδικές διορθωτικές χρωστικές ουσίες που την κάνουν πιο κρεμώδη.

Τα οφέλη και οι στόχοι

  • Ο κύριος στόχος: Η κρέμα BB προορίζεται κυρίως για την παροχή φροντίδας του δέρματος, προσφέροντας ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία και βελτίωση της υφής. Από την άλλη πλευρά, η κρέμα CC εστιάζει στη διόρθωση του τόνου του δέρματος, εξουδετερώνοντας συγκεκριμένα προβλήματα, όπως η ερυθρότητα και οι σκούρες κηλίδες.
  • Πρόσθετα οφέλη: Ορισμένες κρέμες CC είναι σχεδιασμένες με πρόσθετα συστατικά που βελτιώνουν τη συνολική εμφάνιση του δέρματος και αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα του τόνου του δέρματος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη των κρεμών BB και των κρεμών CC μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μάρκα και τη συγκεκριμένη φόρμουλα.

Όταν επιλέγετε μεταξύ τους, καλό είναι να εξετάζετε τις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις όσον αφορά την κάλυψη, την υφή, τους στόχους περιποίησης του δέρματος και τα συγκεκριμένα προβλήματα τόνου που θέλετε να αντιμετωπίσετε.

Πόσο ασφαλής είναι η χρήση αυτών των προϊόντων;

Σύμφωνα με το Enviromental Working Group, ο συνδυασμός των συστατικών και η πολυλειτουργικότητα αυτών των προϊόντων μπορεί να είναι πιο ωφέλιμος από τη χρήση πολλών διαφορετικών προϊόντων ταυτόχρονα για τον ίδιο σκοπό. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιώντας μια κρέμα CC ή BB, αντιμετωπίζετε πολλά δερματικά προβλήματα με ένα προϊόν, αντί να χρησιμοποιείτε, ας πούμε, τρία διαφορετικά προϊόντα για το ίδιο πράγμα.

Αυτό σημαίνει ότι εκτίθεστε σε λιγότερα συστατικά και συνθέσεις από διαφορετικά προϊόντα. Ωστόσο, η ομάδα συνιστά επίσης να διαβάζετε την ενότητα με τα συστατικά όταν αγοράζετε οποιαδήποτε από αυτές τις δύο επιλογές, καθώς ενδέχεται να περιέχουν χημικές ουσίες όπως η οξυβενζόνη που μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία σας.

Κρέμα BB ή Κρέμα CC:

Όταν πρόκειται για την περιποίηση της επιδερμίδας και το μακιγιάζ, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές στην αγορά που μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι είναι καλύτερο για την επιδερμίδα σας. Για πολλούς, η επιλογή καταλήγει σε μια κρέμα CC ή μια κρέμα BB.

Και οι δύο είναι πολυλειτουργικά προϊόντα που συνδυάζουν ενυδατική κρέμα, αντηλιακό και ελαφριά κάλυψη, αλλά υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ τους.

Σε γενικές γραμμές, η κρέμα BB είναι ιδανική για όσες αναζητούν ελαφρύτερη κάλυψη και φυσικό φινίρισμα, ενώ η κρέμα CC είναι ιδανική για όσες χρειάζονται διόρθωση του τόνου του δέρματός τους και κάλυψη των ατελειών ή των κοκκινίλων.

Για το λόγο αυτό, όταν εξετάζετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ατομικές ανάγκες του δέρματός σας και τον τύπο κάλυψης που θέλετε να επιτύχετε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.