Πώς να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση κατά τον θηλασμό

Η τριχόπτωση κατά τον θηλασμό προκαλείται στην πραγματικότητα από κάτι που περνούν όλες οι γυναίκες μετά την εγκυμοσύνη. Θα σας δείξουμε μερικά κόλπα για βοήθεια.
Πώς να αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση κατά τον θηλασμό
Leidy Mora Molina

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: νοσοκόμα Leidy Mora Molina.

Έχει γραφτεί από Ana Luzardo

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν τριχόπτωση κατά τον θηλασμό. Ωστόσο, ο ίδιος ο θηλασμός δεν την προκαλεί, αλλά μάλλον μια διαδικασία που συμπίπτει με το θηλασμό. Η περίοδος μετά τον τοκετό είναι ο πραγματικός ένοχος για τη μαζική απώλεια μαλλιών που αντιμετωπίζουν ορισμένες γυναίκες.

Κανονικά, χάνετε μεταξύ 50 και 100 τρίχες κάθε μέρα. Τους πρώτους 3 μήνες μετά τη γέννηση ενός μωρού, χάνετε πολύ περισσότερα μαλλιά. Επομένως, αυτό το φαινόμενο είναι ένας μύθος και πολλοί άνθρωποι κατηγορούν τον θηλασμό.

Αιτίες για την τριχόπτωση κατά τον θηλασμό

Είναι φυσικό τα μαλλιά να πέφτουν. Στην πραγματικότητα, είναι μέρος του φυσικού κύκλου μαλλιών. Η ανάπτυξη διαρκεί μεταξύ 2 και 3 χρόνια και είναι ασύγχρονη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναπτύσσονται όλα τα μαλλιά ταυτόχρονα, ούτε πέφτουν ταυτόχρονα.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου, το 90% των μαλλιών μεγαλώνει και μεταξύ 10% και 15% βρίσκεται σε φάση ανάπαυσης. Αυτά τα μαλλιά ανάπαυσης πέφτουν και τα νέα αρχίζουν να μεγαλώνουν.

Έτσι, είναι φυσιολογικό τα μαλλιά να πέφτουν. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, υπάρχει μια αλλαγή στον κανονικό κύκλο. Οι ορμόνες που εκκρίνει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί επιταχυνόμενη ανάπτυξη των μαλλιών, με αποτέλεσμα να πέφτουν λιγότερο.

Στη συνέχεια, μετά τον τοκετό, θα χάσετε τα μαλλιά που δεν έπεσαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό το φαινόμενο, γνωστό στην ιατρική ως telogen effluvium, είναι φυσιολογικό και αναστρέψιμο.

Κόλπα για να μειώσετε την τριχόπτωση κατά τον θηλασμό

Παρόλο που δεν μπορείτε να σταματήσετε την τριχόπτωση κατά τη διάρκεια του θηλασμού επειδή είναι μια φυσιολογική διαδικασία, μπορείτε να την ελαχιστοποιήσετε ακολουθώντας μερικές φυσικές συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

  1. Πάρτε βιταμίνη Β

Η βιταμίνη Β6 είναι ένας υπέροχος σύμμαχος των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Palafox Virgil, η λήψη βιταμίνης Β6 από το στόμα βοηθά στη βελτίωση της τριχόπτωσης. Ωστόσο, ο γιατρός σας θα πρέπει να σας συνταγογραφήσει αυτά τα συμπληρώματα.

Θυμηθείτε, η βιταμίνη Β είναι μια ομάδα που περιλαμβάνει βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), Β2 (ριβοφλαβίνη), Β3 (νιασίνη), Β5 (παντοθενικό οξύ), Β6 (πυριδοξίνη) και Β7 (βιοτίνη). Επίσης, το Β9 είναι φολικό οξύ και το Β12 είναι κοβαλαμίνη.

Οι βιταμίνες B6, B7 και B12 είναι για τη φροντίδα των μαλλιών. Επιπλέον, όλες εκπληρώνουν σημαντικούς ρόλους στο σώμα, όπως η απόκτηση ενέργειας από τα τρόφιμα.

βιταμίνες σε χάπια
  1. Τρώτε καλύτερα

Για να μειώσετε την τριχόπτωση, είναι επίσης σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή σας. Ακολουθώντας την προηγούμενη ενότητα και χωρίς τη λήψη οποιωνδήποτε τύπων συμπληρωμάτων ή χαπιών, μπορείτε να αυξήσετε την κατανάλωση βιταμίνης Β συμπεριλαμβάνοντας τη στη διατροφή σας.

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που την συμπεριλαμβάνουν. Κυρίως, τα ψάρια έχουν πολλά Β12. Μερικές από τις συνιστώμενες τροφές είναι οι σαρδέλες με 8,9 μικρογραμμάρια βιταμίνης Β12.

Τα όσπρια (φακές, φασόλια και φασόλια lima) περιέχουν μεταξύ 444 και 482 μικρογραμμάρια βιταμίνης Β9 ή φολικού οξέος. Υπό κανονικές συνθήκες, συνιστάται να καταναλώνετε περίπου 400 μικρογραμμάρια κάθε μέρα.

Το ήπαρ και άλλα όργανα από την αγελάδα, όπως τα νεφρά, περιέχουν επίσης πολλές βιταμίνες Β. Στην πραγματικότητα, σε 100 γραμμάρια ήπατος, υπάρχουν 80 μικρογραμμάρια βιταμίνης Β12.

  1. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας

Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά. Πρώτον, πρέπει να γνωρίζετε τι τύπο μαλλιών έχετε, είτε ξηρό είτε λιπαρό. Με το μασάζ, μπορείτε να διεγείρετε τους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι βοηθούν στη διατήρηση του λιπαντικού του δέρματος.

Εάν έχετε λιπαρά μαλλιά που παράγουν πολύ σμήγμα, θα πρέπει να κάνετε μασάζ με την παλάμη των χεριών σας, ώστε να μην διεγείρετε τους αδένες. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, τότε πρέπει να κάνετε μασάζ των μαλλιών με τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ σε κύκλους για 2 ή 3 λεπτά.

μασαζ στο κεφάλι
  1. Τι γίνεται με τις θεραπείες ομορφιάς;

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μαλακά και φιλικά για τα μαλλιά προϊόντα, με ουδέτερο pH. Εάν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας, είναι καλύτερο να μιλήσετε με έναν ειδικό για αυτό.

Θυμηθείτε, το τριχωτό της κεφαλής σας διέρχεται μια λεπτή φάση και οι βαφές, τα σαμπουάν και τα μαλακτικά περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών σας.

Η τριχόπτωση κατά τον θηλασμό είναι προσωρινή

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρόκειται μόνο για μια φάση φυσιολογική φάση για όλες τις γυναίκες μετά τον τοκετό. Ωστόσο, εάν πιστεύετε ότι συνεχίζεται για πολύ καιρό και η απώλεια μαλλιών είναι υπερβολική, μπορείτε να ρωτήσετε έναν δερματολόγο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.