Τζελ που σταματάει την αιμορραγία σε 10 δευτερόλεπτα

Το προϊόν, που ονομάζεται VetiGel, ξεκίνησε ως πρόγραμμα όταν ο Joe είχε μόλις αρχίσει το πρώτο του εξάμηνο στο πανεπιστήμιο.
Τζελ που σταματάει την αιμορραγία σε 10 δευτερόλεπτα
José Gerardo Rosciano Paganelli

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό José Gerardo Rosciano Paganelli.

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Ναι, σωστά διαβάσατε. Υπάρχει όντως τζελ που σταματάει την αιμορραγία. Ο Joe Landolina, ένας νεαρός 17χρονος επιχειρηματίας είχε μόλις ξεκινήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης όταν έκανε μια ανακάλυψη που θα μπορούσε πιθανώς να σώσει χιλιάδες ζωές σε όλο τον κόσμο. Ο Landolina, που δήλωνε ότι ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τη μηχανική των ιστών (επίσης γνωστή ως αναπλαστική ιατρική), δημιούργησε ένα τζελ που είναι ικανό να σταματάει άμεσα τις εσωτερικές και τις εξωτερικές αιμορραγίες μέσα σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειάζεται να ασκήσει κάποιος πίεση.

Το προϊόν, που ονομάζεται VetiGel, ξεκίνησε ως πρόγραμμα όταν ο Joe είχε μόλις αρχίσει το πρώτο του εξάμηνο στο πανεπιστήμιο. Η ιδέα κέρδισε σε ένα διαγωνισμό του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και, χάρη σε αυτό, ο Landolina και ο Isaak Miller (ο συνεργάτης του) έλαβαν αρκετά χρήματα ώστε να χρηματοδοτήσουν την επιχείρησή τους, τη Suneris, Inc.

Σήμερα, ο Joe Landolina είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της δικής του επιχείρησης, εξοπλισμένος με ένα διδακτορικό στη βιοϊατρική μηχανική και μια εταιρεία που απασχολεί δέκα άτομα. Σκοπός των παραπάνω είναι η έναρξη του προγράμματος καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό προϊόν που θα μπορούσε να σώσει ζωές σε κέντρα πρώτων βοηθειών και σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλο τον κόσμο.

Το τζελ έχει ήδη δοκιμαστεί σε κτηνιατρικές κλινικές και σήμερα υπάρχουν 1.600 περίπου κτηνίατροι που ελπίζουν να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν δείγματα του προϊόντος για την πραγματοποίηση μιας κριτικής ανάλυσης.

Από τι είναι φτιαγμένο το τζελ που σταματάει την αιμορραγία;

Το τζελ που εφευρέθηκε από τον Joe Landolina είναι φτιαγμένο από ένα συστατικό φυτικής προέλευσης που ονομάζεται εξωκυττάρια θεμέλια ουσία (ECM). Πρόκειται για ένα δίκτυο πρωτεϊνών και σακχάρων που βρίσκεται γύρω από τα κύτταρα και μπορεί να διαφέρει από το ένα όργανο στο άλλο. Το τζελ είναι χωρισμένο σε μικρά τμήματα, σαν τουβλάκια Lego και, όταν τοποθετείται πάνω σε μια πληγή, μπορεί να αναπλάσει το υπάρχον σχήμα της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας. Μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμο αν απλωθεί στο δέρμα και σε διαφορετικά μέρη του σώματος.

Το VetiGel “φτιάχνει ένα ακριβές αντίγραφο αυτού που βρίσκεται πλάι του“. Με άλλα λόγια, προσαρμόζεται αμέσως στις ιδιότητες του μέρους του σώματος στο οποίο εφαρμόζεται. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Landolina, “ανάλογα με το πώς εφαρμόζεται, το σώμα ξεκινά τη διαδικασία της επούλωσης”.

Σταματάει την αιμορραγία - Vetigel

Δείγματα του VetiGel θα δοκιμαστούν πρώτα σε κτηνιατρικές κλινικές, κάτι που θα δείξει την αποτελεσματικότητά του στο να σταματάει την αιμορραγία μέσα σε δευτερόλεπτα. Μόλις  γίνουν αυτές οι δοκιμές, το προϊόν θα δοθεί στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, που θα δώσει την τελική έγκριση πριν το προϊόν λανσαριστεί στην αγορά για χειρουργική χρήση σε ανθρώπους.

Ο Landolina δηλώνει αισιόδοξος και πιστεύει ότι το VetiGel θα μπορούσε να εγκριθεί για κυκλοφορία στην αγορά μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, το αργότερο. Το συγκεκριμένο προϊόν θα μπορούσε να σώσει ζωές σε μονάδες εντατικής θεραπείας και σε χειρουργεία σε όλο τον κόσμο.

Το VetiGel θα μπορούσε να σταματήσει αιμορραγίες κατά τη διάρκεια αγγειακής χειρουργικής επέμβασης σε ηπατικά τραύματα τετάρτου βαθμού. Με αυτό το ισχυρό τζελ, οι χειρουργοί θα μπορούν να ελέγξουν αυτά τα είδη αιμορραγίας μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό, κάτι που αποτελεί κλειδί για μια επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση.

Χάρη στη σημαντική του ικανότητα να σταματάει την αιμορραγία μέσα σε δευτερόλεπτα, η τεχνολογία του VetiGel μπορεί να έχει και άλλες σημαντικές εφαρμογές στη θεραπεία εγκαυμάτων, στην επούλωση πληγών και σε άλλα είδη αποκατάστασης. Οι μελέτες πάνω στις ωφέλειές του συνεχίζονται και η Suneris εξακολουθεί να διεξάγει διαφορετικές μελέτες πάνω στις ωφέλειες του VetiGel για την υγεία.

Αν και το προϊόν δεν έχει ακόμα εγκριθεί προς πώληση, τα αποτελέσματα που έχει ως τώρα μοιάζουν πολλά υποσχόμενα, ειδικά λόγω της ικανότητάς του να σταματάει αιμορραγίες. Το VetiGel θα είναι ένα προϊόν που θα χρησιμοποιηθεί σε πολλές ιατρικές εκστρατείες και ελπίζεται επίσης ότι θα φανεί πολύ χρήσιμο και στην κτηνιατρική. Οι δημιουργοί του δεν έχουν αναφερθεί στην τιμή του και στους όρους πώλησης, όμως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη για την ιατρική και θα μπορούσε πιθανώς να αποτελέσει κλειδί για να σωθούν πολλές ζωές στο μέλλον.

Χρήση πιπεριού καγιέν για το σταμάτημα της αιμορραγίας

Σταματάει την αιμορραγία - Καυτερές πιπεριές

Εκτός από το τζελ που σταματάει την αιμορραγία στο οποίο αναφερθήκαμε, υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές που σας επιτρέπουν να αντιμετωπίσετε την αιμορραγία στο σπίτι. Μία από αυτές, και ίσως η αποτελεσματικότερη, είναι το κόκκινο πιπέρι ή πιπέρι καγιέν. Το μπαχαρικό αυτό έχει τεράστιες ωφέλειες για την υγεία και οι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούν ως φάρμακο από τα παλιά χρόνια.

Η χρήση του πιπεριού καγιέν είναι πολύ απλή, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε λίγη σκόνη απευθείας πάνω στο κόψιμο ή στην πληγή που αιμορραγεί. Έπειτα, απλώς περιμένετε 15 με 20 δευτερόλεπτα για να σταματήσει η αιμορραγία. Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι το πιπέρι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε μικρά κοψίματα ή σε μικρές αμυχές.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.