11 λόγοι που δεν πρέπει να πετάτε τα φακελάκια τσαγιού

Εκτός από το κατακάθι του καφέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακελάκια τσαγιού για να απωθήσετε μυρμήγκια, αράχνες ή ακόμη και αρουραίους.
11 λόγοι που δεν πρέπει να πετάτε τα φακελάκια τσαγιού

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε να μάθετε γιατί δεν πρέπει να πετάτε τα φακελάκια τσαγιού;  Οι περισσότεροι άνθρωποι πετάνε τα φακελάκια τσαγιού μετά τη χρήση τους. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν είναι ότι τα φακελάκια τσαγιού έχουν περισσότερες από μια χρήσεις πέρα από το ότι αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μας ροφήματα. Μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς καθώς διαθέτουν ορισμένες ιδιότητες που μπορούν να φανούν χρήσιμες για το σπίτι. Συνεχίστε να διαβάζετε.

Επαναχρησιμοποιήστε τα φακελάκια τσαγιού στο καθάρισμα

Καθάρισμα χαλιών

Για καθαρά χαλιά, χωρίς βρωμιές, στεγνώστε ελαφρώς μερικά φακελάκια τσαγιού και αδειάστε το περιεχόμενό τους σε όλο το χαλί. Αφήστε το τσάι να στεγνώσει στο χαλί και σκουπίστε το με την ηλεκτρική σας σκούπα.

Καθαρισμός γυάλινων επιφανειών

Για να καθαρίσετε γυάλινες επιφάνειες όπως παράθυρα, καθρέφτες ή κούπες τοποθετήστε μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό και στη συνέχεια αδειάστε το περιεχόμενό τους σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τις επιφάνειες με αυτό το υγρό και στη συνέχεια σκουπίστε τες με ένα καθαρό πανί. 

Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού: Γυάλισμα ξύλινων επιφανειών

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο αλλά το περιεχόμενο από τα φακελάκια τσαγιού αποτελεί ένα εξαιρετικό γυαλιστικό ξύλινων επιφανειών. Απλώνετε το περιεχόμενο από ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι τσαγιού στην επιφάνεια που χρειάζεται γυάλισμα και στη συνέχεια την τρίβετε με ένα στεγνό πανί.

Απολιπαντικό

Το τσάι έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί τα λίπη από τα λερωμένα πιάτα ενώ παράλληλα δρα ως φυσικό αποσμητικό καθώς απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε επιθετικά χημικά προϊόντα και αρχίστε να χρησιμοποιείτε φακελάκια τσαγιού για τον καθαρισμό των λερωμένων πιάτων. Απλά γεμίζετε το νεροχύτη σας με πολύ ζεστό νερό και με μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Στη συνέχεια, μουλιάζετε τα λερωμένα πιάτα για να αφαιρέσετε τη βρωμιά. Αυτό το κόλπο είναι εξίσου αποτελεσματικό για τον καθαρισμό των αποχετεύσεων.

Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού – Πείτε αντίο στις δυσάρεστες οσμές

Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού - Δύο φακελάκια τσαγιού

Εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές

Υπάρχουν πολλά και διάφορα σημεία στο σπίτι μας όπου συγκεντρώνονται δυσάρεστες οσμές. Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές:

  • Αναμειγνύετε το περιεχόμενο από τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού στην άμμο για γάτες.
  • Τοποθετήστε μερικά φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο σας για να εξουδετερώσετε τυχόν δυσάρεστες οσμές.
  • Εμποδίστε τις δυσάρεστες οσμές του κάδου απορριμμάτων σας τοποθετώντας μερικά φακελάκια τσαγιού.
  • Αφήστε μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού να στεγνώσουν και στη συνέχεια τοποθετήστε τα μέσα σε παπούτσια για να εμποδίσετε και να εξουδετερώσετε δυσάρεστες οσμές.

Σπιτικό αποσμητικό χώρου

Τα φακελάκια τσαγιού μπορούν επίσης να χαρίσουν ένα ευχάριστο και απαλό άρωμα σε διάφορους χώρους του σπιτιού όπως στις ντουλάπες, στα δωμάτια ή ακόμη και στην κουζίνα. Απλά τα τοποθετείτε σε μια δυσδιάκριτη θέση.

Απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τα χέρια

Όταν κόβετε κρεμμύδια ή σκόρδα ή καθαρίζετε ψάρια μένει μια δυσάρεστη μυρωδιά στα χέρια σας την οποία μπορούν να εξαφανίσουν πανεύκολα τα φακελάκια τσαγιού. Απλά τρίβετε τα χέρια σας με το περιεχόμενο τους και τα ξεπλένετε.

Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού: Στον κήπο

Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού - Φακελάκι τσαγιού σε νερό

Εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας

Αν θέλετε να αποφύγετε την ανάπτυξη μούχλας στα φυτά σας, μουλιάστε μερικά χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού σε ζεστό νερό και περιμένετε το νερό να πάρει σκούρο χρώμα σαν το τσάι. Στη συνέχεια, ψεκάζετε το υγρό πάνω στα φυτά σας ή το χρησιμοποιείτε για να τα ποτίσετε.

Λίπασμα για το χώμα και μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού

Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού καθώς είναι ιδανικά για τη φυσική λίπανση του χώματος. Απλώνετε τα περιεχόμενα από μερικά στο έδαφος όπου μεγαλώνουν τα φυτά σας.

Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού: Σπιτικό κομπόστ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φακελάκια τσαγιού στο σπιτικό κομπόστ. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει το μεταλλικό στέλεχος που περιέχουν συνήθως.

Απωθητικό εντόμων και τρωκτικών

Τα φακελάκια τσαγιού βοηθούν στην απώθηση των εντόμων και τρωκτικών που συχνά εισβάλλουν στον κήπο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να απωθήσουμε μυρμήγκια, αράχνες και τρωκτικά. Αν θέλετε μια ακόμη πιο αποτελεσματική λύση συνδυάστε τα με αιθέριο έλαιο μέντας.

Τώρα που γνωρίζετε γιατί δεν πρέπει να πετάτε τα φακελάκια τσαγιού, προσπαθήστε να επωφεληθείτε από τις πολλαπλές τους χρήσεις για όλο το σπίτι. Μπορείτε να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο για μετέπειτα χρήση. Ωστόσο, αν νομίζετε ότι τα φακελάκια έχουν αρχίσει να μυρίζουν άσχημα καλό είναι να τα πετάξετε.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.



Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.