12 ασυνήθιστες χρήσεις της οδοντόκρεμας

19 Ιανουαρίου 2019
Γνωρίζατε ότι η οδοντόκρεμα είναι θαυμάσια για την απομάκρυνση οσμών από τα χέρια σας; Απομακρύνει, για παράδειγμα, τη μυρωδιά του σκόρδου ή των κρεμμυδιών που μένει μετά την προετοιμασία τους.

Η οδοντόκρεμα είναι ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής που είναι απαραίτητο στην καθημερινή ζωή των περισσότερων ανθρώπων. Θα δούμε όμως εδώ και μερικές ασυνήθιστες χρήσεις της οδοντόκρεμας.

Με τον καιρό, η οδοντόκρεμα εξελίχθηκε, προκειμένου να φροντίζει καλύτερα τα δόντια μας και να καταπολεμά πολλά από τα βλαβερά βακτήρια που συσσωρεύονται στο στόμα και επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας. Σήμερα είναι διαθέσιμες πολλές διαφορετικές  οδοντόκρεμες για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών των καταναλωτών, προστατεύοντάς μας από ποικίλες στοματικές ασθένειες.

Όμως, πέρα από το ότι αποτελεί ένα προϊόν υγιεινής και στοματικής φροντίδας, η οδοντόκρεμά σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους στο σπίτι. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε δώδεκα ασυνήθιστες χρήσεις της οδοντόκρεμας τις οποίες ίσως δεν γνωρίζετε ακόμα.

Αφαίρεση λεκέδων από μελάνι ή κραγιόνι

12 ασυνήθιστες χρήσεις της οδοντόκρεμας

Καθώς τα παιδιά εξερευνούν την αναπτυσσόμενη δημιουργικότητά τους, οπωσδήποτε θα χρησιμοποιήσουν κραγιόνια και μαρκαδόρους σε όποια επιφάνεια βρουν μπροστά τους. Αυτό σημαίνει ότι τελικά καταλήγουν να λερώνουν τα αγαπημένα σας ρούχα και χαλιά ή τους τοίχους και οι λεκέδες αυτοί αφαιρούνται δύσκολα. Για να γίνει πιο εύκολο το καθάρισμά τους και η αφαίρεση των λεκέδων, απλώς προσθέστε λίγη οδοντόκρεμα στην περιοχή, τρίψτε τη και αφήστε τη για να δράσει για μερικά λεπτά. Έπειτα, αφαιρέστε τη με ένα μαλακό σφουγγάρι.

Ξεθαμπώστε τους καθρέφτες

Όταν κάνετε ντους, ο ατμός μπορεί να θαμπώσει τους καθρέφτες σας, έτσι δεν μπορείτε να δείτε καθαρά την αντανάκλασή σας όταν προσπαθείτε να βαφτείτε. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, απλώς τρίψτε την επιφάνεια του καθρέφτη με λίγη οδοντόκρεμα.

Ασυνήθιστες χρήσεις της οδοντόκρεμας: στιλβωτικό

Το στίλβωμα μεταλλικών αξεσουάρ στην κουζίνα ή στο μπάνιο γίνεται πολύ ευκολότερο αν χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα. Τα βοηθάει να γυαλίσουν και επίσης τα απολυμαίνει. Απλώς τρίψτε τις επιφάνειες με οδοντόκρεμα και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά.

Καταπολέμηση της ακμής

ασυνήθιστες χρήσεις της οδοντόκρεμας - ακμή

Αυτή ίσως είναι η γνωστότερη ασυνήθιστες χρήσεις της οδοντόκρεμας, αφού έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματική για μερικούς ανθρώπους. Η οδοντόκρεμα βοηθάει την ακμή να ξεραθεί, απομακρύνοντας τις ενοχλητικές φλύκταινες και αφαιρώντας τη λιπαρότητα από το πρόσωπο. Απλώς εφαρμόστε λίγη οδοντόκρεμα στο σπυράκι και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Η μέθοδος αυτή μπορεί να έχει διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με το άτομο. Εφαρμόστε τη, λοιπόν, με προσοχή.

Διαβάστε σχετικά: Τι αποκαλύπτει η ακμή για την υγεία σας

Καθάρισμα νυχιών

Τα νύχια σας συγκεντρώνουν κάθε είδους ακαθαρσίες, ανεξάρτητα από το είδος της δουλειάς που κάνετε. Αν θέλετε να καθαρίσετε τα νύχια σας και να κρατήσετε μακριά τα βακτήρια, απλώς χρησιμοποιήστε λίγη οδοντόκρεμα και ιδού! Έχετε όμορφα νύχια.

Απομάκρυνση οσμών

Αν τα χέρια σας μυρίζουν έντονα μετά την προετοιμασία σκόρδου, κρεμμυδιών ή παρόμοιων τροφών, απλώς τρίψτε τα με μια καλή ποσότητα οδοντόκρεμας και θα δείτε ότι οι οσμές εξαφανίζονται εντελώς.

Καθάρισμα κοσμημάτων

ασυνήθιστες χρήσεις της οδοντόκρεμας - καθαρισμός κοσμημάτων

Τα συστατικά που περιέχει η οδοντόκρεμα είναι εξαιρετικά για το γυάλισμα και το καθάρισμα κοσμημάτων καθώς και άλλων μεταλλικών αντικειμένων. Απλώς τρίψτε τα με λίγη οδοντόκρεμα και έπειτα ξεπλύντε τα με ζεστό νερό.

Αποκατάσταση DVD

Με τον καιρό, η απροσεξία ή η συχνή χρήση των DVD και των CD μπορεί να οδηγήσουν σε γδαρσίματα στην επιφάνειά τους, γεγονός που τα καθιστά άχρηστα. Ένα κόλπο για την αποκατάσταση αυτών των δίσκων είναι ένα καλό τρίψιμο με λίγη οδοντόκρεμα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί.

Συντήρηση αυτοκινήτου

Λίγη οδοντόκρεμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν γδαρσίματα ή γρατζουνιές στη μπογιά του αυτοκινήτου σας.

Πληγές, εγκαύματα και τσιμπήματα

ασυνήθιστες χρήσεις της οδοντόκρεμας - τσιμπήματα

Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε ένα σωληνάριο οδοντόκρεμας στο κουτί πρώτων βοηθειών σας, επειδή η φρεσκάδα της εξασφαλίζει μεγάλη ανακούφιση από εγκαύματα, δαγκώματα και τσιμπήματα, ενώ μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμα και για την αντιμετώπιση ορισμένων τύπων εκζέματος.

Δείτε το άρθρο: 4 ασυνήθιστοι τρόποι να αποφύγετε τα κουνούπια

Καθάρισμα του πιάνου

Η σκόνη, η έκθεση σε άλλα στοιχεία και η επαφή με το σμήγμα των χεριών μπορεί να κάνουν τα πλήκτρα του πιάνου να χάσουν τη γυαλάδα τους και να μοιάζουν σχεδόν κιτρινωπά. Για να διατηρήσετε τη λάμψη των πλήκτρων του πιάνου σας, απλώς γυαλίστε τα με λίγη οδοντόκρεμα.

Απομάκρυνση οσμών από κατοικίδια

Οι οσμές από κατοικίδια και η μυρωδιά του τριχώματός τους δεν απομακρύνονται εύκολα. Για να εξουδετερώσετε αυτές τις οσμές, διαλύστε λίγη οδοντόκρεμα σε νερό και ψεκάστε με αυτό το κατοικίδιό σας. Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε οδοντόκρεμα στο μπάνιο του, εφαρμόζοντάς τη απευθείας σε μικρές ποσότητες και χρησιμοποιώντας έπειτα το κανονικό σαμπουάν του κατοικιδίου σας.

  • Healthline.com Anti-Acne Diet [Online] Available at: www.healthline.com/health/anti-acne-diet
  • Healthline.com Does Coffee Stain Your Teeth? [Online] Available at: www.healthline.com/health/dental-and-oral-health/what-does-coffee-do-to-your-teeth