4 ασυνήθιστοι τρόποι να αποφύγετε τα κουνούπια

Γνωρίζατε ότι το χρώμα των ενδυμάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα κουνούπια; Τα σκούρα χρώματα τα προσελκύουν περισσότερο επειδή παγιδεύουν το διοξείδιο του άνθρακα από το σώμα σας.
4 ασυνήθιστοι τρόποι να αποφύγετε τα κουνούπια

Έχει γραφτεί από Elena Martínez Blasco

Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιανουαρίου, 2023

Είναι λογικό να θέλετε να αποφύγετε τα κουνούπια που μπορούν να γίνουν πραγματικός μπελάς. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος πιθανής μετάδοσης πολλών ασθενειών.

Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν περισσότερο από άλλους όσον αφορά στα κουνούπια.

Σε αυτό το άρθρο προτείνουμε μερικές ασυνήθιστες συμβουλές για να αποφύγετε τα κουνούπια χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους. Υπάρχουν λύσεις που προκαλούν έκπληξη, όπως τα αιθέρια έλαια, τα συμπληρώματα βιταμινών και ορισμένα φυτά.

Bοηθούν πραγματικά τα αντικουνουπικά να αποφύγετε τα κουνούπια;

4 ασυνήθιστοι τρόποι να αποφύγετε τα κουνούπια

Τα συμβατικά αντικουνουπικά παρουσιάζουν πολλά προβλήματα. Περιέχουν εντομοκτόνα συστατικά όπως το DEET ή η περμεθρίνη ως κύριες χημικές ουσίες, που μπορεί να προκαλέσουν τα παρακάτω προβλήματα:

  • Μερικές μελέτες υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες μπορεί να βλάψουν την υγεία επηρεάζοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα.
  • Υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να υποφέρουν από τσιμπήματα κουνουπιών ακόμα και όταν χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα.
  • Τα συμβατικά αντικουνουπικά μοιάζουν να γίνονται όλο και λιγότερο αποτελεσματικά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα κουνούπια μπορούν να αναπτύξουν ανοσία σε αυτά.

Στο παρόν άρθρο θα σας προσφέρουμε φυσικές εναλλακτικές που είναι απλές και αποτελεσματικές και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα κουνούπια χωρίς να προκαλούν κινδύνους για την υγεία σας. Περισσότερα για τις ασθένειες που μεταδίδονται με τα κουνούπια μπορείτε να διαβάσετε στη μελέτη των Lee, H., Halverson, S., & Ezinwa, N.

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εμένα και όχι τους άλλους;

1. Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο πρόληψης κάθε είδους προβλήματος υγείας με φυσικό, υγιεινό και ασφαλή τρόπο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε επιλέξει τρία έλαια που μας βοηθούν να αποφύγουμε αποτελεσματικά τα κουνούπια.

  • Λεμονόχορτο.
  • Γερμάνιο.
  • Μπλε ευκάλυπτος.

Τρόπος χρήσης

  • Αναμείξτε το αιθέριο έλαιο με λίγο φυτικό έλαιο (αμύγδαλο, καρύδα, τζοτζόμπα) ή κάποια ενυδατική κρέμα, για χρήση στο δέρμα αργότερα.
  • Βάλτε το μείγμα σε ένα διαχυτήρα αρώματος για να αποφύγετε τα κουνούπια σε ένα συγκεκριμένο χώρο.
  • Ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου σε κάτι που φοράτε.
  • Συνδυάστε το αιθέριο έλαιο με νερό και φτιάξτε ένα σπρέι που μπορείτε να βάζετε στο δέρμα σας. Ανακινήστε καλά το μείγμα πριν τη χρήση έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά το αιθέριο έλαιο και το νερό. Όταν το άρωμα φύγει, ψεκαστείτε πάλι.

Χρησιμοποιείτε πάντα αγνό και πιστοποιημένο αιθέριο έλαιο. Μη χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια που δεν είναι για θεραπευτικούς σκοπούς.

2. Καλέντουλα

αποφύγετε τα κουνούπια - καλέντουλα

Για να αποφύγετε τα κουνούπια κοντά στο σπίτι, στην αυλή ή στο γραφείο, φυτέψτε καλέντουλα τριγύρω.

Εκτός από τις πολλές ωφέλειες που έχει αυτό το όμορφο πορτοκαλί λουλούδι για την υγεία, έχει και αντικουνουπική δράση.

Φυτέψτε αυτά τα λουλούδια πλάι στα παράθυρα ή σχηματίστε με αυτά ένα τείχος ώστε τα κουνούπια να μην πλησιάζουν.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η καλέντουλα αποτελεί τη βάση αρκετών προϊόντων (κρέμες, βάμματα και τζελ) τα οποία συμβάλλουν στην καταπράυνση των ερεθισμών που προκαλούνται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: Απωθήστε τα έντομα στο σπίτι χωρίς τοξικά χημικά.

3. Φοράτε ανοιχτόχρωμα ενδύματα

Είναι προφανές ότι, όσο πιο πολύ καλύπτουμε το σώμα μας, τόσο καλύτερα αποφεύγουμε τα κουνούπια, παρόλο που ξέρουμε ότι τα κουνούπια μπορούν να επιτεθούν και μέσα από τα υφάσματα.

Ωστόσο αυτό που δεν είναι τόσο γνωστό είναι ότι το χρώμα παίζει κάποιο ρόλο.

Τα σκούρα χρώματα προσελκύουν τα κουνούπια επειδή παγιδεύουν το διοξείδιο του άνθρακα από το σώμα μας. Τα ανοιχτόχρωμα ενδύματα τείνουν να κρατούν μακριά τα κουνούπια όπως και τις μέλισσες.

4. Αν σας τσίμπησε ήδη κουνούπι… σχεδιάστε ένα σταυρό!

Το κουνούπι σας τσίμπησε και μπορείτε να διακρίνετε τον ερεθισμό στο δέρμα σας. Έχουμε για σας μια θεραπεία της γιαγιάς, χωρίς επιστημονική βάση αλλά με εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Σχεδιάστε με το νύχι σας ένα “Χ” πάνω στο τσίμπημα πιέζοντας αρκετά ώστε να αφήσετε σημάδι στο δέρμα.

Δεν χρειάζεται να γρατζουνιστείτε, αλλά απλώς σχεδιάστε τις δύο γραμμές και presto, ως δια μαγείας το τσίμπημα θα εξαφανιστεί. Μέσα σε μερικές ώρες δεν θα βλέπετε το τσίμπημα και δεν θα υπάρχει σημάδι γρατζουνιάς.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.