12 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο στο σπίτι

Γνωρίζατε ότι το αλουμινόχαρτο είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για να αφαιρέσετε τη λίγδα από το φούρνο ή τα υπολείμματα καμένου φαγητού από κατσαρόλες και τηγάνια;
12 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο στο σπίτι

Έχει γραφτεί από Katherine Flórez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

12 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο στο σπίτι. Το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιείται για την κάλυψη και την αποθήκευση πολλών ειδών τροφίμων. Αυτό το λεπτό και εύκαμπτο φύλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει οτιδήποτε με ευκολία. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ένα ρολό στην κουζίνα τους, καθώς το χρησιμοποιούν συχνά για να τυλίγουν τρόφιμα με αυτό.

Ωστόσο έχει και άλλες χρήσεις πέρα από το τύλιγμα τροφίμων. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε δώδεκα από τους καλύτερους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο για να κάνετε τη ζωή σας πιο απλή.

1. Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο: τροχίστε τα ψαλίδια

Αν το ψαλίδι σας δεν κόβει όπως πρώτα και υποψιάζεστε ότι ίσως χρειάζεται τρόχισμα, πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και διπλώστε το αρκετές φορές. Αφού αποκτήσει αρκετό πάχος, κόψε το σε λωρίδες με το ψαλίδι. Αυτό θα κάνει τις λεπίδες του πιο κοφτερές.

2. Καθαρίστε τα ασημικά

Αν προσέξετε ότι τα ασημικά σας μαυρίζουν, τοποθετήστε σε ένα μεγάλο δοχείο αλουμίνιο σε στρώσεις. Προσθέστε καυτό νερό και λίγο αλάτι.

Έπειτα βυθίστε στο νερό τα ασημικά που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το μείγμα να δράσει για είκοσι λεπτά για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

3. Αποτρέψτε την απώλεια θερμότητας

Τυλίξτε μια ξύλινη σανίδα με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τη πίσω από το φούρνο για να αποτρέψετε την απώλεια θερμότητας προς τον τοίχο.

4. Καθαρίστε τα κατσαρολικά και τα τηγάνια

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο

Τσαλακώστε λίγο αλουμινόχαρτο φτιάχνοντας μια μπάλα και χρησιμοποιήσετε τη για να τρίψετε τα κατσαρολικά και τα τηγάνια και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα καμένου φαγητού.

5. Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο: Αφαιρέστε τη λίγδα από το φούρνο

Αντί για επιθετικά συρμάτινα σφουγγάρια, χρησιμοποιήστε μια μπάλα αλουμινόχαρτο για να τρίψετε τις επιφάνειες των λιγδιασμένων φούρνων.

Τρίψτε το φούρνο με ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και χυμού λεμονιού. Αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά και μετά τρίψτε ξανά με τη μπάλα του αλουμινόχαρτου.

6. Αποτρέψτε το κάψιμο στις άκρες της πίτας

Όταν φτιάχνετε πίτα στο φούρνο, είναι συνηθισμένο να καίγονται οι άκρες της ενώ το κέντρο της μένει άψητο.

Για να μην επιτρέψετε να συμβεί κάτι τέτοιο, καλύψτε τις άκρες της πίτας με αλουμινόχαρτο πριν τη βάλετε στο φούρνο.

7. Καθαρίστε το σίδερο

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο

Με τον καιρό το σίδερο μαζεύει ένα μαύρο στρώμα λίγδας που μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα.

Για να το κάνετε να δείχνει και πάλι σαν καινούργιο, τοποθετήστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο στη σιδερώστρα σας και πασπαλίστε το με αλάτι. Περάστε από πάνω το σίδερο σαν να σιδερώνατε κάποιο ρούχο.

8. Διατηρήστε φρέσκα τα τρόφιμα

Αν θέλετε να διατηρήσετε τη φρέσκια γεύση του ψωμιού, των μπισκότων και άλλων προϊόντων αρτοποιίας, τυλίξτε τα με αρκετά φύλλα αλουμινόχαρτο μόλις τα φέρετε στο σπίτι.

Με αυτό τον τρόπο όταν θέλετε να τα φάτε θα είναι φρέσκα σαν να βγήκαν μόλις από το φούρνο.

9. Στερεώστε τις μπαταρίες που δεν εφαρμόζουν

Μερικές φορές οι μπαταρίες σε παιχνίδια και συσκευές σταματούν να λειτουργούν επειδή ο ένας πόλος τους δεν εφάπτεται στον αγωγό.

Για να λύσετε το πρόβλημα μέσα σε δευτερόλεπτα, τυλίξτε αρκετές φορές ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κόψτε το στο μέγεθος που καλύπτει το κενό για την αποκατάσταση της επαφής.

Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία βρίσκεται καλά στη θέση της και ανάψτε τη συσκευή.

10. Καθαρίστε τη σχάρα ψησίματος

σχαρα

Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών που συσσωρεύονται στις επιφάνειες της σχάρας ψησίματος, περιμένετε να κρυώσει και έπειτα τρίψτε τη δυνατά με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο.

11. Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο : Κάντε ανταύγειες στα μαλλιά σας

Πολλοί στυλίστες χρησιμοποιούν αλουμινόχαρτο ως εναλλακτική των πλαστικών σκουφιών όταν κάνουν ανταύγειες στα μαλλιά. Ο λόγος είναι ότι τα πλαστικά σκουφιά τείνουν να σπάζουν τις τρίχες.

Αν θέλετε να κάνετε ανταύγειες σε μερικές τούφες των μαλλιών σας, ξεχωρίστε τες και καλύψτε τες με αλουμινόχαρτο ενώ δρα το προϊόν που εφαρμόσατε.

12. Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο: Προλάβετε τη σκουριά στα συρμάτινα σφουγγάρια

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο

Η υγρασία που παραμένει στο συρμάτινο σφουγγάρι το κάνει να σκουριάζει.

Για να μη δημιουργήσει λεκέδες στις επιφάνειες, κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε επάνω του το σφουγγάρι.

Προσπαθείτε να το αλλάζετε τουλάχιστον κάθε δύο μέρες για να προλάβετε τη συγκέντρωση μούχλας και δυσάρεστων οσμών.

Τώρα που σας δώσαμε μερικές ιδέες, ελπίζουμε να αξιοποιήσετε ακόμα περισσότερο αυτό το πολυχρηστικό υλικό στο σπίτι σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.