12 συμβουλές για να καθαρίζετε τα δύσκολα σημεία

Το ξέρατε ότι ο χυμός λεμόνι μπορεί να απομακρύνει τη μούχλα και τα υπολείμματα σαπουνιού από τη ντουζιέρα και τη μπανιέρα σας; Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι εξίσου αποτελεσματικό.
12 συμβουλές για να καθαρίζετε τα δύσκολα σημεία

Έχει γραφτεί από Carolina Betancourth

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Πως θα καθαρίσετε τα δύσκολα σημεία στο σπίτι σας; Η γενική καθαριότητα του σπιτιού θα πρέπει να εκτελείται αρκετά συχνά προκειμένου να αποφεύγεται η συσσώρευση βρωμιάς, σκόνης και λεκέδων. Μερικοί άνθρωποι είναι αρκετά τυχεροί και έχουν άτομα που τους βοηθούν με αυτή τη δύσκολη εργασία που απαιτεί πραγματικά πολύ χρόνο. Άλλοι άνθρωποι αφιερώνουν πάρα πολλές ώρες για να καταφέρουν να καθαρίσουν άψογα το σπίτι τους.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές εύκολες λύσεις για τον καθαρισμό του σπιτιού και κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε χρόνο και χρήματα ενώ καθαρίζετε το σπίτι σας από άκρη σε άκρη. Αυτή τη φορά θα μοιραστούμε μαζί σας 12 απλές συμβουλές για να καθαρίζετε τα δύσκολα σημεία και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βοηθήσουν.

Ταπετσαρίες

Για να καθαρίσετε τις ταπετσαρίες των επίπλων σας και του αυτοκινήτου φτιάξτε ένα μείγμα με ανθρακούχο νερό, ξύδι και σαπούνι και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε τις επιφάνειες με μια βούρτσα. Για τους επίμονους λεκέδες, δοκιμάστε κάποιο καθαριστή ατμού.

Παράθυρα

Για να απομακρύνετε τη σκόνη και την οξείδωση από τα μεγάλα παράθυρα, ανακατέψτε μαγειρική σόδα με άσπρο ξύδι και εφαρμόστε το μείγμα χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ή ένα μαλακό πανί.

Για τα σημεία που είναι δύσκολο να προσεγγίσετε χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα.

Δείτε επίσης: Καθαρίστε και γυαλίστε ξύλινες επιφάνειες φυσικά

Δύσκολα σημεία: Καναπέδες

Για να απομακρύνετε τους λεκέδες από καναπέδες με μικροΐνες, φτιάξτε ένα διάλυμα με απιονισμένο νερό και οινόπνευμα και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα πανί για να τους τρίψετε. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

Πάγκοι και τραπέζια

12 συμβουλές για να καθαρίζετε τα δύσκολα σημεία

Αυτές οι περιοχές μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν και απαιτούν ειδική φροντίδα καθώς εκεί φτιάχνουμε τα φαγητά μας και ακουμπάμε τα τρόφιμα. Για να καθαρίσετε αυτές τις επιφάνειες φτιάξτε ένα μείγμα με ένα μέρος υπεροξείδιο του υδρογόνου και δυο μέρη νερού και εφαρμόστε το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Το μείγμα θα αφαιρέσει τους λεκέδες των τροφίμων και τη μούχλα.

Άλλος ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσετε αυτές τις επιφάνειες είναι να αναμείξετε λίγη μαγειρική σόδα με λίγο αιθέριο έλαιο λεμόνι και να τρίψετε τις επιφάνειες για να καθαριστούν και να απολυμανθούν.

Σουρωτήρια

Τα σουρωτήρια είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να καθαριστούν επειδή έχουν πολύ μικρές τρύπες. Για να απομακρύνετε τη συσσωρευμένη σκόνη και τους λεκέδες, πάρτε μια βούρτσα μακιγιάζ που δεν χρησιμοποιείτε πλέον και βουρτσίστε με αυτή όλη την επιφάνειά τους για να καθαρίσουν.

Φούρνος

Η συσσώρευση λίπους και υπολειμμάτων που αφήνουν τα φαγητά μπορούν να κάνουν το καθάρισμα του φούρνου ακόμη πιο δύσκολο και ενοχλητικό.

Για να κάνετε πιο εύκολο και σύντομο το καθάρισμα του φούρνου, ψεκάστε τα τοιχώματα με νερό και στη συνέχεια απλώστε μαγειρική σόδα. Αφήστε το μείγμα να σταθεί όλο το βράδυ και σκουπίστε το φούρνο σας το πρωί.

Διαβάστε επίσης: Πώς να καθαρίσετε το φούρνο σας με φυσικά προϊόντα

Πατώματα

Πως θα καθαρίζετε τα δύσκολα σημεία

Η σκόνη και τα λάδια μπορεί να κάνουν το πάτωμά σας να φαίνεται βρώμικο. Αν οι λεκέδες είναι πρόσφατοι, εφαρμόστε λίγο ταλκ. Αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια για να καθαρίσει.

Αν ο λεκές είναι παλαιότερος, εφαρμόζετε λίγο διάλυμα από απορρυπαντικό πιάτων και τρίβετε με μια βούρτσα. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε.

Δύσκολα σημεία στο ψυγείο

Το ψυγείο είναι το μέρος από όπου ξεκινούν οι άσχημες μυρωδιές. Επίσης, τα βακτήρια και τα υπολείμματα των τροφίμων μπορούν να λεκιάσουν τις επιφάνειες. Για να καθαρίσετε το ψυγείο σας, φτιάξτε ένα μείγμα από ένα μέρος μαγειρικής σόδας, ένα μέρος υπεροξειδίου του υδρογόνου και δυο μέρη νερού. Ψεκάζετε το υγρό σε κάθε επιφάνεια του ψυγείου. Το αφήνετε να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια καθαρίζετε με ένα πανί.

Ντουλάπια

Για να καθαρίσετε τελείως και για να γυαλίσετε τα ντουλάπια σας, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό. Για τους δύσκολους λεκέδες προσθέστε ένα μέρος άσπρο ξύδι. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και αφαιρέστε τους λεκέδες με ένα πανί.

Δύσκολα σημεία στο μπάνιο

Ντουζιέρα και μπανιέρα

Για να καθαρίσετε τη μούχλα και τα υπολείμματα σαπουνιού από τη ντουζιέρα ή τη μπανιέρα σας απλά προσθέστε λίγο χυμό λεμόνι. Προσθέστε λίγο χυμό λεμόνι σε ένα συρμάτινο σφουγγαράκι και τρίψτε τις επιφάνειες μέχρι να καθαρίσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης υπεροξείδιο του υδρογόνου αντί για χυμό λεμόνι.

Τουαλέτες

καθαρισμός τουαλέτας

Πως θα αφαιρέσετε τους λεκέδες και τη μούχλα από την τουαλέτα σας; Ανακατέψτε λίγη μαγειρική σόδα με χυμό λεμόνι και εφαρμόστε το μείγμα στις επιφάνειες χρησιμοποιώντας μια βούρτσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης αγνό άσπρο ξύδι.

Οι καθρέφτες είναι από τα πιο δύσκολα σημεία του μπάνιου

Για να καθαρίσετε τα κρύσταλλα και τους καθρέφτες σας απλά αναμείξτε τρία μέρη νερό με ένα μέρος ξύδι. Ψεκάζετε και καθαρίζετε με ένα πανί.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.