13 εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης που δεν φαντάζεστε

Η βαζελίνη είναι ένα εξαιρετικά βολικό και εύκολα προσαρμόσιμο προϊόν. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για διάφορες καλλυντικές ανάγκες που κυμαίνονται από την περιποίηση των μαλλιών μέχρι τη φροντίδα των νυχιών σας.
13 εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης που δεν φαντάζεστε
Karla Henríquez

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Karla Henríquez.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Οι εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης είναι ατελείωτες. Η σωστή χρησιμοποίηση έγκειται στην εφαρμογή της σωστής ποσότητας καθώς είναι ένα βαρύ προϊόν. Παρ’ όλα αυτά, εφαρμόζεται εύκολα και είναι σχετικά αδιάβροχη, γεγονός που μπορεί μερικές φορές να την κάνει λίγο επίμονη στο να ξεπλυθεί.

Αυτό το προϊόν με βάση το πετρέλαιο είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα συστατικά στα προϊόντα μακιγιάζ και τα καλλυντικά είδη περιποίησης σώματος. Δεκαετίες τώρα οι μεγαλύτερες εταιρείες προϊόντων ομορφιάς επενδύουν στη βαζελίνη, παρασκευάζοντας καλλυντικά που την περιέχουν είτε αυτοτελώς είτε ως συστατικό. Τα οφέλη της βαζελίνης, ωστόσο, πηγαίνουν ακόμα πιο μακριά.

Ακολουθήστε μας σήμερα, καθώς ανακαλύπτουμε τις διαφορετικές καθημερινές και πρακτικές εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης.

Εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης

1. Κάνει το άρωμα να διαρκεί περισσότερο

εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης
καρπός

Η βαζελίνη θα παγιδεύει το άρωμα και θα το βοηθήσει να διαρκέσει περισσότερο στο σώμα.

2. Απολεπίζει το σώμα σας, από τις εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης

Χάρη στην υφή της, αποτελεί το τέλειο συστατικό για σπιτικές απολεπιστικές κρέμες. Ένας εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος που σας προτείνουμε για να φτιάξετε τη δική σας είναι να την ανακατέψετε με λίγο θαλασσινό αλάτι ή καστανή ζάχαρη και να την απλώσετε στο σώμα σας. Έπειτα πρέπει να ξεπλύνετε το δέρμα με άφθονο ζεστό νερό.

3. Ενυδατώνει τους αγκώνες και τους αστραγάλους σας

εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης
Απλώστε τη βαζελίνη με κυκλικές κινήσεις

4. Βοηθά στην αποφυγή της χρώσης του δέρματός σας με βαφή μαλλιών

Μια άλλη χρήση για τη βαζελίνη έχει να κάνει με τη φροντίδα των μαλλιών. Ξέρατε ότι μπορείτε να αποφύγετε την κηλίδωση του δέρματός σας όταν βάφετε τα μαλλιά σας;

Αυτό μπορεί να γίνει αν πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή της βαφής στα μαλλιά σας, απλώσετε βαζελίνη στο μέτωπό σας, στα αυτιά σας και σε άλλες περιοχές όπου η βαφή μαλλιών μπορεί να στάξει και να λερώσει. Με αυτόν τον τρόπο, αν “τρέξει” η βαφή μαλλιών κατά λάθος στο δέρμα σας, ενώ εσείς βάφετε τα μαλλιά σας, θα είναι πολύ πιο εύκολο να την καθαρίσετε.

5. Επουλώνει τις ανοιχτές πληγές

εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης
ανοιχτή πληγή,αποφύγετε την εμφανή ουλή.

6. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας

Τα περισσότερα προϊόντα αφαίρεσης μακιγιάζ παρασκευάζονται με χημικά συστατικά. Ίσως να μην το παρατηρήσετε άμεσα, αλλά η συνεχής χρήση τους με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά το δέρμα σας. Γι ‘αυτό σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα, όπως τη βαζελίνη, για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας.

Χρησιμοποιώντας μια μπάλα από βαμβάκι, τρίψτε λίγη βαζελίνη πάνω από το πρόσωπό σας μέχρι να αφαιρεθεί όλο το μακιγιάζ σας. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και τελειώσατε!

Είναι, ωστόσο, σημαντικό να τονιστεί πως υπάρχει μια μικρή παρενέργεια αν δεν γίνει σωστή εφαρμογή του προϊόντος στο δέρμα. Η χρήση υπερβολικής ποσότητας βαζελίνης στο πρόσωπό σας μπορεί να φράξει τους πόρους σας. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, καθώς και ότι χρησιμοποιήσετε άφθονο νερό για να ξεπλύνετε τη βαζελίνη.

7. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στα φρύδια και τις βλεφαρίδες σας

εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης
Θα λειτουργήσει ως γαλάκτωμα και θα τα επαναφέρει… στην τάξη.

Όσο για τις βλεφαρίδες σας, μπορεί επίσης να αποδειχτεί πολύτιμη σύμμαχος. Χρησιμοποιήστε απαλά τη βαζελίνη στις βλεφαρίδες τη νύχτα και αφήστε τη μέχρι την επόμενη μέρα. Σε λίγες μέρες, θα παρατηρήσετε μακρύτερες, παχύτερες και πιο λαμπερές βλεφαρίδες.

8. Βοηθά το μακιγιάζ να διαρκέσει περισσότερο, από τις εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης

Για να διαρκέσει περισσότερο η σκιά ματιών σας, χρησιμοποιήστε λίγο βαζελίνη στο βλέφαρό σας. Λειτουργεί ως βάση για τη διατήρηση του χρώματος και της έντασης στις σκιές ματιών.

9. Τρέφει τα μαλλιά από τις ρίζες μέχρι τις άκρες

εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης
πραγματικά θα σας βοηθήσει.

10. Μπορεί να θεραπεύσει τα εξανθήματά σας, μια από τις εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης

Η βαζελίνη είναι πραγματικά εξαιρετική στη θεραπεία των εξανθημάτων. Θα σας βοηθήσει στην καταπράυνση της φαγούρας, ανακουφίζοντας παράλληλα τη ζώνη μετάδοσης του εξανθήματος.

11. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενυδάτωση των χειλιών σας

μπαλμ για τα χείλη
σκασμένα χείλη,η λύση για την ενυδάτωσή

Φτιάξτε το δικό σας balm για τα χείλη, θερμαίνοντας μια μικρή ποσότητα βαζελίνης. Αφού ζεσταθεί, προσθέστε τη γεύση της προτίμησής σας.

12. Μπορεί να αποτρέψει τις καταστροφές από τα βερνίκια νυχιών

Ακριβώς όπως λειτουργεί και στη βαφή των μαλλιών, η βαζελίνη προστατεύει το ίδιο τα χέρια από τα βερνίκια νυχιών.

Απλώς εφαρμόστε λίγη βαζελίνη γύρω από τα νύχια σας, σε περίπτωση που το βερνίκι νυχιών ξεχειλίσει. Χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι για να αφαιρέσετε το περίσσιο βερνίκι νυχιών καθώς και τη βαζελίνη.

13. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μετά το ξύρισμα, μια από τις εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης

κρέμα για τα πόδια
ξύρισμα

Μερικές φορές, μετά το ξύρισμα, το δέρμα αφήνεται μένει ξηρό και με πληγές. Για να το διορθώσετε αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε μόνο ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης πάνω από την περιοχή. Αφήστε το για λίγο και με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να ενυδατώσετε το δέρμα σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει ...
7 υπέροχα κόλπα ομορφιάς με τη χρήση βαζελίνης
Με Υγεία
Διαβάστε το Με Υγεία
7 υπέροχα κόλπα ομορφιάς με τη χρήση βαζελίνης

Έχετε ακούσει για τα υπέροχα κόλπα ομορφιάς με τη χρήση βαζελίνης;Η βαζελίνη είναι επίσης γνωστή παγκοσμίως σαν ζελέ πετρελαίου, είναι ένα πολυχρησ...


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Τα περιεχόμενα αυτής της δημοσίευσης είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χρησιμεύσουν για να διευκολύνουν ή να αντικαταστήσουν τις διαγνώσεις, τις θεραπείες ή τις συστάσεις ενός επαγγελματία. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες και ζητήστε την έγκρισή του πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία.