19 συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο στο μπάνιο και να το κάνετε περισσότερο λειτουργικό, θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τα μικρότερα σημεία προσθέτοντας ράφια για τη φύλαξη αντικειμένων που χρησιμοποιείτε συχνά.
19 συμβουλές για εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο

Έχει γραφτεί από Katherine Flórez

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Τι μπορείτε να κάνετε για την εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο; Τα περισσότερα σπίτια έχουν μικρό μπάνιο επειδή οι πολιτικοί μηχανικοί έδωσαν προτεραιότητα στα υπνοδωμάτια, στο καθιστικό και στο σαλόνι.

Αν και συνήθως ο χώρος τους είναι μικρότερος από τα υπόλοιπα δωμάτια, μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας να φαίνεται πιο άνετο προσθέτοντας μερικά διακοσμητικά στοιχεία και αξεσουάρ.

Το πρόβλημα είναι η οργάνωσή του που αρκετές φορές μας δυσκολεύει. Στο τέλος καταλήγουμε με μια στοίβα από μπουκάλια, καλλυντικά προϊόντα, χαρτί υγείας, πετσέτες και μια σειρά από άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στο μπάνιο.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι υπάρχουν πολλοί ιδανικοί τρόποι για την εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο, ενώ παράλληλα θα φαίνονται όλα τακτοποιημένα.

Σε περίπτωση που δεν τους γνωρίζετε, στο σημερινό άρθρο έχουμε συγκεντρώσει 19 καταπληκτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το μπάνιο σας και να χρησιμοποιήσετε το χώρο σας στο μέγιστο.

Είστε έτοιμοι να τους δοκιμάσετε και στο δικό σας μπάνιο;

1. Ανακυκλώστε τους σωλήνες από PVC

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - σωλήνες pvc

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι σωλήνες που έχουν περισσέψει από κάποια άλλη εργασία στο σπίτι μπορούν να μετατραπούν σε εξαιρετικές βάσεις για βούρτσες μαλλιών, σεσουάρ και άλλα αξεσουάρ που υπό άλλες συνθήκες βρίσκονται σε αταξία.

2. Αγοράστε στενά έπιπλα

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - στενά έπιπλα

Τα έπιπλα που εφαρμόζουν στις γωνίες ή στους τοίχους αποτελούν ιδανικό τρόπο για να εκμεταλλευτείτε αυτά τα στενά σημεία και τις γωνίες του μπάνιου. Μπορείτε να φυλάξετε πετσέτες, χαρτί υγείας και διάφορα άλλα προϊόντα.

Δείτε επίσης: Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες μούχλας από τις κουρτίνες του μπάνιου

3. Κρεμάστε καλαθάκια στον τοίχο

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - κάθετη αποθήκευση

Αν έχετε κάποια καλαθάκια που δεν χρησιμοποιείτε, στερεώστε τα στον τοίχο για να τοποθετήσετε λοσιόν, βούρτσες, κτλ. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο.

4. Φτιάξτε ράφια

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - ράφια

Τα ξύλινα ράφια μπορούν να προσφέρουν μια κομψή εμφάνιση στον τοίχο και να φιλοξενήσουν τα καλλυντικά σας με μεθοδευμένο τρόπο.

Δείτε επίσης: 9 υπέροχες ιδέες για τη διακόσμηση του μπάνιου σας

5. Αποθήκευση πίσω από την πόρτα

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - πίσω από την πόρτα

Οι πόρτες των ντουλαπιών είναι το ιδανικό μέρος για να προσθέσετε ένα ράφι για τη φύλαξη αντικειμένων όπως το σεσουάρ και το σίδερο για μπούκλες.

6. Κρεμάστρα για πετσέτες και ράφι

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - κρεμάστρες

Τι λέτε για ένα χώρο φύλαξης για πετσέτες και καλλυντικά; Μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα τεράστιο χώρο του μπάνιου με μερικά απλά άγκιστρα.

7. Μπανιέρα με κρυφό χώρο αποθήκευσης

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - κρυφός χώρος

Αν σχεδιάζετε να φτιάξετε ένα μπάνιο ή να το ανακαινίσετε, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα κρυφό χώρο αποθήκευσης γύρω από τη μπανιέρα για αυτά τα “επιπλέον” αντικείμενα”.

8. Κλιμακωτή αποθήκευση

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - κλιμακωτή αποθήκευση

Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσατε κάποτε για να τοποθετείτε το κέικ ή για να βάζετε πολλά πιάτα μπορούν να χρησιμεύσουν ως κλιμακωτά ράφια για προϊόντα μακιγιάζ αλλά και άλλα μικρά αντικείμενα.

9. Γυάλινα δοχεία για οργάνωση

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - γυάλινα δοχεία

Σας αρέσει να επαναχρησιμοποιείτε προϊόντα; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα γυάλινα δοχεία σας για να φτιάξετε αυτό το όμορφο και οργανωτικό σύστημα στο μπάνιο σας.

10. Χρησιμοποιήστε μαγνητικές ταινίες

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - μαγνητική ταινία

Για να μην χάσετε ποτέ ξανά τα τσιμπιδάκια σας ή άλλα μικρά μεταλλικά αντικείμενα, εφαρμόστε μια μαγνητική ταινία στο εσωτερικό του ραφιού για να φυλάξετε αυτά τα αντικείμενα.

11. Ράφια πάνω από την τουαλέτα

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - ράφια τουαλέτα

Ένα όμορφο ράφι πάνω από την τουαλέτα αποτελεί εξαιρετικό σημείο για να διατηρείτε τα προϊόντα καθαρισμού, τις πετσέτες και πολλά άλλα αντικείμενα.

11. Εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο: Κλιψάκια

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - κλιπ

Αν δεν έχετε κάποιο ράφι μέσα στη ντουζιέρα ή στη μπανιέρα για τα είδη καθαρισμού (αφρόλουτρο, σαμπουάν, σφουγγάρι), δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κλιψάκια για να τα έχετε κοντά σας.

13. Άγκιστρα για είδη καλλωπισμού

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - άγκιστρα

Μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτοκόλλητα άγκιστρα για να τα κολλήσετε στον καθρέφτη του μπάνιου σας ή της τουαλέτα σας. Μπορείτε να κρεμάσετε βούρτσες, χτένες και άλλα αξεσουάρ.

14. Κρεμαστό ράφι στις πόρτες

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - κρεμαστό ράφι

Μπορείτε να προσθέσετε κρεμαστά ράφια στις πόρτες των ντουλαπιών σας για τη φύλαξη καθαριστικών, σφουγγαριών και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να παραμένει σε όρθια θέση.

15. Μαγνητικός πίνακας

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - πίνακας

Αγοράστε έναν μαγνητικό πίνακα και προσθέστε μικρά μαγνητάκια στα προϊόντα μακιγιάζ σας ώστε να μπορείτε να τα βλέπετε εύκολα και να είναι πάντα έτοιμα προς χρήση.

16. Να τυλίγετε τις πετσέτες σας

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - πετσέτες

Αντί να διπλώνετε τις πετσέτες σας, δοκιμάστε να τις τυλίξετε και να τις φυλάξετε σε ένα καλάθι ή στο ράφι. Θα εξοικονομήσετε χώρο στο μπάνιο σας και θα δημιουργήσετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

17. Ντουλάπια κάτω από το νιπτήρα

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - ντουλάπια

Ο χώρος κάτω από το νιπτήρα του μπάνιου είναι ιδανικός για να προσθέσετε ντουλάπια ή ένα χωρισμένο ράφι.

Σε αυτό το χώρο μπορείτε να φυλάξετε δεκάδες πράγματα που χρησιμοποιείτε συνέχεια.

18. Κρεμάστρες στην πόρτα

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - κρεμάστρες πόρτας

Η προσθήκη μερικών κρεμαστρών πίσω από την πόρτα του μπάνιου είναι ιδανικό σημείο για να βάλετε τις πετσέτες, τις ρόμπες και άλλα ρούχα.

19. Ενσωματωμένα συρτάρια

εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο - συρτάρια

Κάθε επιπλέον χώρος στους τοίχους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εγκαταστήσετε μικρά συρτάρια πολλαπλών χρήσεων.

Μήπως έχετε και άλλες ιδέες για εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο; Μοιραστείτε τες μαζί μας και μην διστάσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε από τις λύσεις που αναφέραμε.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.