3 ασκήσεις ρουτίνας για τη γράμμωση των χεριών σας

Το κάψιμο του σωματικού λίπους και η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής θα σας βοηθήσει να μειώσετε το λίπος και να τονώσετε τα χέρια σας.
3 ασκήσεις ρουτίνας για τη γράμμωση των χεριών σας
Carlos Fabián Avila

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Carlos Fabián Avila.

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Έχετε ακούσει ποτέ γι’ αυτές τις τρεις ασκήσεις ρουτίνας για τη γράμμωση των χεριών ;

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν υποφέρει από παχυσαρκία και έχουν υποβληθεί σε θεραπείες, δίαιτες ή χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αποκτήσουν μια πιο αδύνατη σιλουέτα. Το πρόβλημα είναι ότι περιοχές όπως η κοιλιακή χώρα, τα πόδια ή τα χέρια εξακολουθούν να τείνουν να φαίνονται άγαρμπες.

Είναι αυτές οι περιοχές που μπορούν να βασανίσουν κάποιον.

Το λίπος που περισσεύει, ειδικά στην περιοχή των τρικεφάλων, μπορεί να δείχνει εξαιρετικά αντιαισθητικό.

Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι γυναίκες, προσπαθούν να βρουν μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περιοχή όπου δεν φαίνονται εύκολα τα αποτελέσματα της άσκησης.

Αν θέλετε να εξαφανίσετε αυτή την χαλαρότητα από την περιοχή των χεριών σας και να τα τονίσετε, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Θα αναφερθούμε σε τέσσερις ασκήσεις ρουτίνας, έτσι ώστε να μπορείτε να ασκείστε καθημερινά ώσπου να αποκτήσουν τα χέρια σας το σχήμα που επιθυμείτε.


Τι θα πρέπει να κάνετε για τη γράμμωση των χεριών

Πριν να ξεκινήσετε να ασκείτε την περιοχή των τρικεφάλων και των δικεφάλων, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ασκήσετε γενικότερα όλες τις περιοχές του σώματός σας.

Θα πρέπει να ακολουθείτε μια καλή διατροφή που να σας επιτρέπει να κάψετε το λίπος και όχι μόνο από τις συνηθισμένες περιοχές όπως είναι η κοιλιά ή τα πόδια, αλλά γενικά από το σώμα σας, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε συγκεκριμένες περιοχές.

διατροφή, λίπος γράμμωση των χεριών σας

Κάψτε το λίπος

Δυστυχώς, η εξάλειψη του λίπους από μια συγκεκριμένη περιοχή στην οποία εστιάζετε, είναι αδύνατη. Επομένως, θα πρέπει να εστιάσετε στην απώλεια βάρους γενικά.

Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να ξεκινήσετε μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων που θα σας επιτρέψει να χάσετε λίπος, χωρίς να λιμοκτονήσετε ή να ακολουθήσετε κάποια πολύ αυστηρή διατροφή.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην διακόψετε τη λήψη τροφής ή να μην πιστέψετε σε μια ‘δίαιτα-θαύμα’ , επειδή αυτά θα σας κάνουν απλά να χάσετε υγρά και μυϊκή μάζα, αλλά όχι λίπος. Έτσι, δεν είναι αποτελεσματικά για την γράμμωση και το αδυνάτισμα των χεριών σας.

Ξεκινήστε μειώνοντας την ποσότητα του φαγητού σας και ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή που σας επιτρέπει να φάτε 5 φορές την ημέρα (3 κύρια γεύματα και 2 σνακ).

Προσπαθήστε να αλλάξετε κάποιες συνήθειες: πιείτε αποβουτυρωμένο γάλα αντί για πλήρες γάλα και καταναλώνετε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά  που μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης.

περπάτημα, γράμμωση των χεριών σας

Κάψτε περισσότερη ενέργεια

Η κατανάλωση περισσότερης ενέργειας επιτρέπει στο σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες και, ως εκ τούτου, να απαλλαγείτε από το λίπος γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

 • Το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να πηγαίνετε για περπάτημα 20 ή 30 λεπτά την ημέρα. Αυτό θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας και, σε συνδυασμό με μια καλή διατροφή, θα σας δώσει ταχύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα.

Πριν υποβάλλετε το σώμα σας σε οποιαδήποτε άσκηση, κάνετε μια γενική ιατρική εξέταση για να βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε άριστη κατάσταση.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε την άσκηση ρουτίνας με ασφάλεια.

Γράμμωση των χεριών σας

Η καλύτερη επιλογή για να χάσετε βάρος από τα χέρια σας είναι να χρησιμοποιήσετε βάρη, είτε αλτήρες είτε βάρη, που επιτρέπουν στον μυς σας να ασκηθεί.

Με αυτά τα βάρη, κάνετε τους μυς να συστέλλονται και, ως εκ τούτου, να γραμμώνουν. Ωστόσο, τα βάρη δεν είναι απαραίτητα για όλα τα είδη άσκησης. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να ασκήσετε τα χέρια σας χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Μπορείτε να συνδυάσετε τις παρακάτω 3 ασκήσεις απώλειας βάρους με την καθημερινή ρουτίνα ασκήσεων που ακολουθείτε ή μπορείτε να τις κάνετε ανεξάρτητα, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή.


1. Δικέφαλοι

Η ενίσχυση του δικεφάλου είναι η πιο σημαντική και επίσης μία από τις πιο απλές ασκήσεις.

 • Γεμίστε δύο φιάλες νερού, κατά προτίμηση ½ λίτρο ή 1 λίτρο.
 • Πιάστε από μια σε κάθε χέρι και τοποθετήστε τις με τον αγκώνα σας λυγισμένο προς το μέρος σας.
 • Εκτείνετε τα χέρια σας έως ότου ο αγκώνας σχηματίσει γωνία 90 °.
 • Κάνετε περίπου 4 επαναλήψεις αυτής της κίνησης, επαναλαμβάνοντας τις 15 φορές.
γράμμωση των χεριών σας

 

2. Τρικέφαλοι και γράμμωση των χεριών σας

Η παρακάτω είναι πολύ παρόμοια άσκηση με αυτή για τον δικέφαλο, με τη διαφορά ότι, στην περίπτωση αυτή, θα σηκώνετε τα χέρια σας ψηλά.

 • Κρατήστε δύο φιάλες ½ ή 1 λίτρου, μια σε κάθε χέρι, και σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας.
 • Χαμηλώστε τα προς τα πίσω, κάνοντας κάμψη με τον αγκώνα σας.
 • Εκτείνετε ξανά το χέρι και επαναλάβετε την κίνηση περίπου 15 φορές.

3. Συνδυασμός της κοιλίας και των βραχιόνων

Αυτή η άσκηση θα σας επιτρέψει να ασκήσετε τους ώμους σας μαζί με την πλάτη και την κοιλιά σας.

 • Φέρτε τους αγκώνες σας στο ύψος του πηγουνιού σας και στη συνέχεια ενώστε τα χέρια σας, με τις παλάμες σας στραμμένες προς τα επάνω.
 • Μείνετε σε όρθια θέση.
 • Ανασηκώστε τους αγκώνες σας μέχρι να φτάσετε στο επίπεδο του μετώπου χωρίς να τους διαχωρίσετε.
 • Επαναλάβετε την κίνηση περίπου 20 φορές.

Τώρα γνωρίζετε τα κόλπα για να ξεκινήσετε να χάνετε βάρος από τα χέρια σας, να τα δοκιμάσετε και να χαρείτε τη νέα σας λεπτή και τονισμένη σιλουέτα!

 


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.