Τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη στη δίαιτα

· 21 Σεπτεμβρίου 2017
Μπορεί να πιστεύετε ότι οποιαδήποτε δίαιτα αδυνατίσματος αποτελεί καλή επιλογή για σας, όμως η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσαρμόζετε τις επιλογές σας στην περίπτωσή σας. Δεν είναι όλες οι δίαιτες ίδιες.

Κάνετε δίαιτα και δεν αδυνατίζετε; Ποια είναι τα συνηθισμένα λάθη στη δίαιτα;

Όταν θέλουμε να αδυνατίσουμε, δεν αρκεί να ακολουθήσουμε απλώς μια υγιεινή δίαιτα. Η αλήθεια είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη στη δίαιτα που κάνουν συχνά οι άνθρωποι, προκειμένου να μπορέσετε να τα αποφύγετε.

Σημειώστε αυτές τις συμβουλές και θα διαπιστώσετε ότι η επόμενη δίαιτα που θα κάνετε θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική και έτσι θα μειώσετε τα λάθη στη δίαιτα.

1. Ζυγίζεστε υπερβολικά συχνά

podia sti zigaria

Το μόνο που θα καταφέρετε με το να ελέγχετε το βάρος σας όλην την ώρα είναι να αποθαρρυνθείτε.

Προσπαθήστε να έχετε υπόψη σας ότι το σωματικό σας βάρος μπορεί να διαφέρει σημαντικά κατά τη διάρκεια της μέρας καθώς καταναλώνετε τροφές και καίτε θερμίδες, επομένως μην παθαίνετε εμμονή με τη ζυγαριά.

Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα την ίδια ζυγαριά την ίδια ώρα της μέρας, κατά προτίμηση γυμνοί για να αποφύγετε να ζυγίσετε και τα ρούχα σας.

Έτσι δεν θα ανησυχείτε όταν προσέχετε ότι η ζυγαριά δεν δείχνει το βάρος που θα θέλατε να δείτε.

2. Η δίαιτα των φίλων σας μπορεί να μην έχει αποτέλεσμα για σας

Αν και μερικοί πιστεύουν ότι κάθε δίαιτα επηρεάζει τους πάντες με τον ίδιο τρόπο, αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια.

Ίσως κάποιος φίλος ή συγγενής να είχε μια καλή εμπειρία με μια δίαιτα, ενώ εσείς δεν είδατε κανένα αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάτε ότι το σώμα κάθε ανθρώπου αντιδρά διαφορετικά σε μια δίαιτα.

Επίσης δεν θα πρέπει να αποκτήσετε εμμονή με τον αριθμό των γευμάτων που καταναλώνετε σε μια μέρα.

Από τα πέντε γεύματα που συνιστώνται όταν κάνετε δίαιτα, τα τρία πιο σημαντικά είναι το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό.

Αν δεν τρώτε υγιεινά, δεν θα χάσετε βάρος.

3. Προσθέστε ποικιλία στη διατροφή σας

salata

Τα λαχανικά και τα φρούτα δεν χρειάζεται να είναι βαρετά. Όλα εξαρτώνται από το πώς τα προετοιμάζετε.

Αν τρώτε κάθε μέρα σαλάτα για βραδινό, αναμφίβολα τελικά θα βαρεθείτε.

Να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχει η διατροφή σας τόσο λιγότερο θα αισθάνεστε ότι κάνετε δίαιτα.

Αυτό είναι σημαντικό αν θέλετε να τηρήσετε τη δίαιτα και να απολαμβάνετε το φαγητό σας, επειδή είναι κάτι που επηρεάζει άμεσα τη θέλησή σας να τη συνεχίσετε.

Δίαιτα δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας και την προετοιμασία του, επομένως συνδυάστε καινούργια υλικά και δοκιμάστε καινούργια πράγματα.

4. Μην έχετε εμμονή με την άσκηση

Η άσκηση αποτελεί θεμελιώδες μέρος της διαδικασίας απώλειας βάρους και πρέπει να συνδυάζεται με τη δίαιτα, όμως μην αποκτήσετε εμμονή με αυτή.

Αν και είναι απαραίτητη για την απώλεια βάρους, πρέπει να εξισορροπείτε τις θερμίδες που λαμβάνετε και το πρόγραμμα ασκήσεων που ακολουθείτε στο γυμναστήριο.

5. Μην κάνετε εξαιρέσεις

magira me gliko

Αν θέλετε να φάτε κάτι που ξέρετε ότι δεν πρέπει, μην το φάτε. Αν ξεκινήσετε αυτό το σχήμα συμπεριφοράς, δεν θα μπορέσετε να τηρήσετε τη δίαιτα.

Το να μοιραστείτε ένα επιδόρπιο ή να φάτε ένα γλυκό κατά τη διάρκεια κάποιας επαγγελματικής συνάντησης μπορεί να είναι κάτι ασήμαντο, όμως μην ξεχνάτε ότι πρέπει να παραμείνετε όσο μπορείτε πιο σταθεροί.

Αν δεν πιστεύετε ότι μπορείτε, είναι καλύτερα να μην υποχωρείτε στην απόφασή σας, όταν έχετε προσπαθήσει τόσο πολύ να τηρήσετε τη δίαιτά σας.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τους πειρασμούς να σπάσετε τη ρουτίνα σας και να πάνε χαμένα όλα τα γεύματα τα οποία κάνατε τόσο κόπο να προετοιμάσετε.

Η πρόληψη είναι πολύ καλύτερη.

6. Ενυδάτωση, ένα από τα κλειδιά

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι πάντα σημαντικό, όμως γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν ακολουθείτε μια δίαιτα λίγων θερμίδων.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πίνετε δύο λίτρα υγρών τη μέρα, είτε νερό είτε κάποιον συνδυασμό νερού και ροφημάτων με λίγες θερμίδες, ή χυμό λαχανικών.

Φυσικά μην ξεπερνάτε τα τέσσερα λίτρα τη μέρα, επειδή θα καταλήξετε να αποβάλετε πολλά μεταλλικά στοιχεία μέσω των ούρων σας, κάνοντας τα νεφρά σας να δουλεύουν περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε.

7. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό και εμπιστευτείτε τη δίαιτά σας

gineka me tsada

Οι πιο αποτελεσματικές δίαιτες είναι γενικά εκείνες που σας κάνουν να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε κάθε μέρα, κάτι που πάντα μεταφράζεται σε απώλεια βάρους.

Όμως υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αυτήν την αναλογία, όπως η κατακράτηση υγρών ή η περίοδός σας.

Αν και πρόκειται για προσωρινές καταστάσεις, μπορούν να κρύψουν τα αποτελέσματα της δίαιτάς σας.

Εσείς κάνετε ακόμα λάθη στη δίαιτα;