3 συμβουλές για να ισιώσετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα τραυματίσετε

Μπορεί να μη σας φαίνεται σημαντικό, αλλά το να χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας σίδερο ισιώματος για τα μαλλιά είναι απαραίτητο καθώς τα τραυματίζει λιγότερο. Είναι επίσης σημαντικό να προστατεύετε τα μαλλιά σας πριν τα ισιώσετε.
3 συμβουλές για να ισιώσετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα τραυματίσετε

Έχει γραφτεί από Katherine Flórez

Τελευταία ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου, 2022

Θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα τραυματίσετε.

Η αισθητική παίζει μεγάλο ρόλο για την εντύπωση που κάνετε. Για την ακρίβεια, στη σημερινή κοινωνία έχει γίνει σημαντικός παράγοντας για τις κοινωνικές συναναστροφές. Και τα μαλλιά σας είναι ένα ουσιαστικό συστατικό.

Η εμφάνιση ενός ατόμου περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές πτυχές, και τα μαλλιά είναι μία από τις πιο παρατηρήσιμες. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να τα φροντίζετε.

Όταν πρόκειται για τα μαλλιά και την ομορφιάυπάρχουν πάρα πολλά αξεσουάρ στην αγορά. Όμως, δεν είναι όλα ικανά να διατηρήσουν την υγεία των μαλλιών σας.

Το μεγάλο παράδοξο

Οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν όργανα και εργαλεία για πολλά χρόνια ώστε να κάνουν τα μαλλιά τους να φαίνονται ωραία, κάποιες φορές αγνοώντας το πώς αυτά επηρέαζαν την υγεία των μαλλιών τους.

Μπορεί να θεωρηθεί παράδοξο, το γεγονός ότι η εμφάνιση είναι πάνω από την υγεία.

Γιατί το κάνουμε αυτό;

Σίδερα ισιώματος μαλλιών

Συμβουλές για να ισιώσετε τα μαλλιά σας - Γυναίκα χρησιμοποιεί σίδερο ισιώματος

Πρόκειται για μια από τις πιο διαδεδομένες συσκευές για τη προσωπική φροντίδα και ομορφιά και πολλές γυναίκες τα λατρεύουν.

Ποια η σχέση του λοιπόν με το παράδοξο που αναφέραμε παραπάνω;

Παρότι μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε υπέροχες, τα σίδερα ισιώματος μαλλιών προκαλούν ζημιά στα στελέχη των μαλλιών σας και στο κρανίο.

Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι θέλουν μονάχα να δείχνουν όμορφοι, αδιαφορώντας για το αν τραυματίζουν τα μαλλιά τους.

Και πέραν από το παράδοξο, υπάρχει και ένας μικρός διαχωρισμός ανάμεσα σε άτομα που τα χρησιμοποιούν και σε εκείνα τα άτομα που δεν τα χρησιμοποιούν. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι και οι δύο ομάδες έχουν καλά επιχειρήματα, περιπλέκοντας το πρόβλημα.

Αν αυτό το εργαλείο ζημιώνει την υγεία των μαλλιών σας, πώς μπορείτε να δικαιολογήσετε τη χρήση του; Θα χρειαστεί να εμβαθύνουμε σε κάποιες συμβουλές για τη χρήση του. Συνεχίστε να διαβάζετε αν θέλετε να μάθετε παραπάνω γι’ αυτό το ζήτημα.

Συμβουλές για να ισιώσετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα τραυματίσετε

Οι υπερβολές εμπεριέχουν πάντα κινδύνους για το σώμα σας και τα αξεσουάρ ομορφιάς και τα εργαλεία δεν αποτελούν εξαίρεση. Έτσι, ερχόμαστε στο σίδερο ισιώματος μαλλιών.

Οι ακόλουθες συμβουλές θα σας βοηθήσουν αν είστε από τα άτομα που τους αρέσει να ισιώνουν τα μαλλιά τους.

1. Προστατεύστε το τριχωτό της κεφαλής

Συμβουλές για να ισιώσετε τα μαλλιά σας - Γυναίκα με μακριά μαλλιά

Η νούμερο ένα συμβουλή είναι να προστατεύετε το τριχωτό της κεφαλής σας, μια από τις πιο εύθραυστες περιοχές του δέρματος ολόκληρου του σώματός σας.

Αν προσθέσετε αυτό στην υψηλή θερμοκρασία του σίδερου ισιώματος μαλλιών, μπορεί να προκαλέσετε εγκαύματα, ξηρότητα, και μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν πιο εύθραυστα τα μαλλιά σας.

  • Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα για να προστατεύσετε το τριχωτό της κεφαλής. Υπάρχουν πολλές επιλογές.
  • Αν μπορείτε, συμβουλευτείτε κάποιον με γνώση πάνω στο θέμα ώστε να σας συμβουλεύσει.

2. Ξεμπλέξτε τα μαλλιά σας

Υπάρχει κάποια η οποία δεν έχει νιώσει να βγάζει τα μαλλιά της την ώρα που τα ισιώνει; Αν σας συμβαίνει συχνά, γνωρίζετε για ποιο πράγμα μιλάμε.

Συμβαίνει όταν ισιώνετε τα μαλλιά σας γρήγορα ή αν τα μαλλιά σας είναι πολύ μπλεγμένα όταν τα ισιώνετε.

Είναι επώδυνο αλλά προκαλεί επίσης πραγματική ζημιά.

  • Η συμβουλή μας είναι να βουρτσίσετε τα μαλλιά σας καλά πριν τα ισιώσετε ώστε να ξεμπλέξετε τους κόμπους, οι οποίοι προκαλούν το σπάσιμο των μαλλιών σας.

Αυτή η συμβουλή ισχύει για όλους τους τύπους μαλλιών. Είμαστε όλοι επιρρεπείς στα μπλεγμένα μαλλιά.

3. Προσπαθείτε να πάρετε ένα υψηλής ποιότητας σίδερο ισιώματος

Συμβουλές για να ισιώσετε τα μαλλιά σας - Γυναίκα ισιώνει τα μαλλιά της

Σε κάποιους κύκλους, ασκείται κριτική σε ανθρώπους οι οποίοι αγοράζουν ακριβά ή γνωστά προϊόντα.

Όταν όμως πρόκειται για εργαλεία ομορφιάς, αυτή είναι μια ξεπερασμένη αντίληψη, επειδή η ποιότητα έρχεται πρώτη.

  • Ένα ξεκάθαρο παράδειγμα είναι το σίδερο ισιώματος μαλλιών. Υπάρχουν μοντέλα για όλα τα στυλ και όλο το εύρος τιμών. Όμως, μια καλή ιδέα είναι να μην παρασυρθείτε από όμορφα παιχνίδια, αλλά να διαλέξετε βασιζόμενες στα χαρακτηριστικά τους.
  • Δε σας επιτρέπουν όλα τα σίδερα ισιώματος μαλλιών να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία τους, οπότε όταν είστε σε ένα κατάστημα, αυτό είναι το πρώτο πράγμα το οποίο θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Είναι το σημαντικότερο.

Αν δεν ισιώνετε τα μαλλιά σας στο σπίτι σας, αλλά το κάνετε σε κάποιο κομμωτήριο σας προτείνουμε να ρωτήσετε τι χρησιμοποιούν.

Μη ξεχνάτε πως η υγεία των μαλλιών σας έρχεται πρώτη γι’ αυτό αν θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει να το κάνετε με σωστό τρόπο.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Zhou Y, Rigoletto R, Koelmel D, et al. The effect of various cosmetic pretreatments on protecting hair from thermal damage by hot flat ironing. J Cosmet Sci. 2011;62(2):265-282.

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.