Ένας άνδρας φύτεψε χιλιάδες λουλούδια για την τυφλή γυναίκα του

Όταν έχασε την όρασή της, η κα. Kuroki κλείστηκε στο σπίτι της και δεν ήθελε να βγει έξω. Ο άνδρας της γέμισε τον κήπο τους με λουλούδια έτσι ώστε να μπορεί να απολαμβάνει το άρωμά τους και να χαμογελάει.
Ένας άνδρας φύτεψε χιλιάδες λουλούδια για την τυφλή γυναίκα του

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Αν ένα λουλούδι είναι αρκετό για να εκφραστεί η αγάπη,φανταστείτε τι συμβολίζουν χιλιάδες λουλούδια…

Τα πράγματα που κάνουμε για την αγάπη είναι καταπληκτικά και μερικές φορές απίστευτα. Αυτό που μας ξαφνιάζει περισσότερο είναι ότι ακόμη υπάρχουν ζευγάρια που ανεξάρτητα από την πάροδο των χρόνων συνεχίζουν να κάνουν πράγματα για να εκφράζουν την αγάπη τους και να γεμίζουν τη σχέση τους με ευτυχία.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αποτελεί ένας γιαπωνέζος αγρότης που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός για μια ευγενή και όμορφη πράξη αγάπης που έκανε για τη σύζυγό του η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης.

Αφιέρωσε τουλάχιστον δυο χρόνια μόχθου για να καλλιεργήσει ένα μεγάλο κήπο με χιλιάδες λουλούδια. Και αυτό ώστε να μπορεί να τον απολαμβάνει η πολυαγαπημένη σύζυγός του.

Η ιστορία ξεκίνησε από ένα βίντεο στο YouTube που μοιράστηκαν άτομα από όλο τον κόσμο. Απέκτησε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκατομμύρια προβολές και σχόλια.

Χιλιάδες λουλούδια για μια δυνατή αγάπη

Ένας άνδρας φύτεψε χιλιάδες λουλούδια για την τυφλή γυναίκα του

Στο Σιντόμι του νομού Μιγιαζάκι της Ιαπωνίας, ο κος. και η κα. Kuroki ζουν περικυκλωμένοι από έναν τεράστιο κήπο με χιλιάδες λουλούδια ο οποίος πρόσφατα μετατράπηκε σε τουριστικό αξιοθέατο.

Παρά το γεγονός ότι ο κήπος είναι ιδιόκτητος, το ζευγάρι Kuroki έχει περίπου 7000 επισκέπτες το χρόνο που έρχονται για να θαυμάσουν το πανέμορφο θέαμα αλλά και την ξεχωριστή ιστορία που κρύβει ο κήπος και αυτοί οι δυο ηλικιωμένοι αγρότες.

Είχαν δυο παιδιά και ζούσαν ευτυχισμένοι για χρόνια. Ωστόσο, καθώς τα χρόνια περνούσαν, η κατάσταση της υγείας της κας. Kuroki είχε αρχίσει να επιδεινώνεται. Λόγω του διαβήτη, ανέπτυξε σοβαρά προβλήματα όρασης που τελικά την άφησαν εντελώς τυφλή.

Αυτή η ασθένεια επηρέασε αφάνταστα ολόκληρη την οικογένεια και κυρίως την ίδια. Όντας μελαγχολική, κλείστηκε στο σπίτι της για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έβγαινε έξω εκτός αν ήταν άκρως απαραίτητο.

Δεδομένης της κατάστασης και της υπέρμετρης επιθυμίας του να κάνει τη σύζυγό του να χαμογελάσει ο κος. Kuroki προσπάθησε να βρει τρόπους για να πετύχει το σκοπό του, να την κάνει να χαρεί και να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη της.

 

Επισκεφτείτε αυτό το άρθρο: Αληθινή αγάπη: ζευγάρι μετά από 75 χρόνια γάμου πεθαίνει στο ίδιο κρεβάτι

 

Ένας άνδρας φύτεψε χιλιάδες λουλούδια για την τυφλή γυναίκα του

Τότε του ήρθε η ιδέα να της προσφέρει ένα δώρο που όλοι οι ερωτευμένοι άνδρες προσφέρουν στη γυναίκα που αγαπούν: λουλούδια. Αλλά ήξερε ότι ένα μπουκέτο δεν θα ήταν αρκετό κι έτσι άρχισε να ετοιμάζει τη μεγάλη του έκπληξη.

Επωφελούμενος από τους λόφους που βρίσκονταν γύρω από το σπίτι του, ο κος. Kuroki άρχισε να φυτεύει σπόρους Shibazakura, ένα είδος λουλουδιού που είναι γνωστό για το έντονο άρωμά του.

Φύτεψε ένα λιβάδι γεμάτο με λουλούδια για να δει αν το άρωμά τους θα δελέαζε τη γυναίκα του να βγει έξω από το σπίτι. Όταν συνειδητοποίησε ότι η ιδέα του θα ήταν αποτελεσματική, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά ώστε να μπορέσει να καλύψει ολόκληρο τον κήπο με αυτά τα λουλούδια.

 

Διαβάστε: Η χρυσή ηλικία: ανακαλύπτοντας την εσωτερική ισορροπία και γαλήνη

 

Παρά το γεγονός ότι η κα. Kukori είχε χάσει το φως της πριν από 30 χρόνια, αυτό δεν την εμποδίζει να απολαμβάνει το όμορφο έργο του συζύγου της.

Δεν μένει κλεισμένη μέσα στο σπίτι. Βγαίνει έξω κάθε μέρα με τον αγαπημένο της σύζυγο για να απολαύσει το άρωμα των λουλουδιών και τον φρέσκο αέρα.

Η ιστορία του κοινοποιήθηκε στο YouTube και ο κος. Kuroki δέχτηκε αρκετές συνεντεύξεις από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τονίζοντας τα επιτεύγματά του και πάνω απ’ όλα αυτή τη μεγάλη πράξη αγάπης που θαύμασε όλος ο κόσμος.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.