4 κόλπα για να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα

Οι κατσαρίδες είναι τα πιο αηδιαστικά και ενοχλητικά έντομα που υπάρχουν εκεί έξω. Αν θέλετε να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας και ακόμη και να απαλλαγείτε από αυτά, εδώ είναι μερικές φυσικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν.
4 κόλπα για να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα
Maricela Jiménez López

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό Maricela Jiménez López.

Τελευταία ενημέρωση: 13 Μαΐου, 2021

4 κόλπα για να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα. Μερικές φορές είναι ανεξήγητο το πώς ένα τέτοιο μικροσκοπικό έντομο όπως οι κατσαρίδες μπορεί να προκαλέσει τόσο φόβο σε μερικούς ανθρώπους. Εάν δεν είναι ο φόβος, τότε είναι το ότι είναι απωθητικό. Ακριβώς, το να κυκλοφορούν τριγύρω σας είναι αηδιαστικό. Ξέρατε ότι μπορείτε να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα; Αν θέλετε να μάθετε πώς διαβάστε παρακάτω.

Οι κατσαρίδες είναι ένα από τα πιο κοινά έντομα. Είναι επίσης παράσιτα και έχουν την ικανότητα να κρύβονται σε δύσκολα σημεία και να αναπαράγονται γρήγορα.

Προτιμούν υγρά και σκοτεινά μέρη, ειδικά αν είναι βρώμικα. Επίσης, χρησιμοποιούν τις κεραίες τους για να βρουν το δρόμο τους στους χώρους που κατοικούν, αφού είναι σχεδόν τυφλά.

Εάν θέλετε να μάθετε αν υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας, το πρώτο σημείο που πρέπει να κοιτάξετε είναι πίσω ή κάτω από το ψυγείο και το πλυντήριο. Τείνουν επίσης να βρίσκονται γύρω από το φούρνο και τα έπιπλα.

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να τις κρατήσουν μακριά από τα σπίτια τους. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε 4 κόλπα για να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα.

Κίνδυνοι του να έχετε κατσαρίδες στο σπίτι

Δεν είναι μόνο θέμα πανικού ή το να είστε μανιακοί με την καθαριότητα. Στην πραγματικότητα, οι κατσαρίδες αντιπροσωπεύουν πραγματικούς κινδύνους για την υγεία. Εδώ είναι οι κύριοι:

  • Μεταδίδουν ασθένειες: στην πραγματικότητα μεταφέρουν επίσης μικροοργανισμούς όπως βακτήρια, ιούς, πρωτόζωα, μύκητες και αβγά. Μπορούν να προκαλέσουν καταστάσεις όπως η γρίπη στομάχου, η σαλμονέλα, η λεπτοσπείρωση, η χολέρα, ο τύφος και η τροφική δηλητηρίαση.
  • Μολύνουν τα τρόφιμα εύκολα, καθώς μεταφέρουν βακτήρια στα πόδια τους. Αυτό είναι σημαντικό επειδή συνήθως κατοικούν στην κουζίνα σε αναζήτηση απορριμμάτων τροφίμων.
  • Η επαφή μαζί τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες όπως κνίδωση, φτέρνισμα και υδαρή οφθαλμία.

4 κόλπα για να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα

Πώς να απομακρύνετε τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα

Εδώ είναι μερικές μέθοδοι για να απωθήσετε τις κατσαρίδες χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων με φυσικά φθηνά προϊόντα. Σε αντίθεση με τα χημικά, τα προϊόντα αυτά δεν είναι τοξικά ούτε επιβλαβή για την υγεία.

1.- Φύλλα ευκαλύπτου

Τα φύλλα αυτού του αρωματικού ευρωπαϊκού δέντρου είναι εξαιρετικά απωθητικά κατσαρίδων. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να τα τρίψετε και να τα αφήσετε σε μέρη όπου αυτά τα έντομα περιφέρονται τη νύχτα.

Πρέπει προφανώς να καθαρίσετε πρώτα αυτά τα μέρη για να βεβαιωθείτε ότι αυτό λειτουργεί.

2.- Μαγειρική σόδα και ζάχαρη

Μαγειρική σόδα για τη διάσωση για άλλη μια φορά! Θα μπορείτε να απαλλαγείτε από κατσαρίδες αν αναμείξετε ένα φλιτζάνι αυτού του προϊόντος με ένα φλιτζάνι ζάχαρη και πασπαλίσετε το μείγμα γύρω από το σπίτι.

Η εξήγηση είναι απλή: η ζάχαρη τα προσελκύει και η μαγειρική σόδα προκαλεί θανατηφόρα αέρια.

3.- Σιτρονέλα για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα

Αυτό είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φυτό όχι μόνο για να απωθεί τις κατσαρίδες αλλά και τα κουνούπια και άλλα έντομα. Απλά πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Ρίξτε λάδι κιτρονέλας σε μερικές μπάλες από βαμβάκι και στη συνέχεια τοποθετήστε τις γύρω από το σπίτι.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε μισό φλιτζάνι νερό και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσιου και 10 σταγόνες δυόσμου. Στη συνέχεια, ψεκάστε όπου οι κατσαρίδες τείνουν να εμφανίζονται.

4.- Bόρακας

Ο βόρακας χρησιμοποιείται για πολλά πράγματα, μεταξύ άλλων και για την απώθηση εντόμων όπως είναι οι κατσαρίδες. Απλά πρέπει να το απλώσετε γύρω από τα μέρη όπου τα έντομα αυτά περιφέρονται. Όταν το αγγίζουν, αφυδατώνονται και πεθαίνουν.

5.- Διατομική γη για να απομακρύνετε τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα

Η τελευταία μέθοδος για την απώθηση των κατσαρίδων μακριά χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων είναι η διατομική γη. Είναι ένα ισχυρό οργανικό στοιχείο που βοηθά επίσης στην εξάλειψη άλλων παρασίτων.

4 κόλπα για να κρατήσετε μακριά τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα

Βασικά προκαλεί το ίδιο αποτέλεσμα με το βόρακα: αφυδατώνει τα έντομα. Το καλύτερο πράγμα είναι ότι είναι αβλαβές, έτσι μπορείτε να το εφαρμόσετε κοντά στα τρόφιμα.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το απλώσετε στο πάτωμα. Ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια κάλτσα γεμισμένη με διατομική γη και να την περάσετε γύρω από την επιθυμητή επιφάνεια για να αφήσετε ελαφρά ίχνη αυτής της λευκής ουσίας.

Ως τελική συμβουλή, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένα προϊόντα που πρέπει να αποθηκεύσετε καλά και να παρακολουθείτε για να κρατήσετε τις κατσαρίδες μακριά. Μερικά από αυτά είναι: αλεύρι, δημητριακά, κρέας, ζάχαρη, τυρί, κόλλα, δέρμα και υπολείμματα φυτών.

Αυτό, μαζί με την καλή οικιακή υγιεινή και τις μεθόδους αποφυγής των κατσαρίδων χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σπίτι σας απαλλαγμένο από επιβλαβείς οργανισμούς. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα κοιμηθείτε ειρηνικά γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιπλανώμενα έντομα γύρω από την κουζίνα σας.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.