Θεραπεύστε τον βήχα, τις αλλεργίες σας ή τη γρίπη με κρεμμύδια

Πολεμάτε με ακόμα ένα κρύωμα αυτόν τον χειμώνα; Μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδια για να θεραπεύσετε τον βήχα, τις αλλεργίες και τη γρίπη.
Θεραπεύστε τον βήχα, τις αλλεργίες σας ή τη γρίπη με κρεμμύδια
Nelton Abdon Ramos Rojas

Έχει εξετασθεί και εγκριθεί από: γιατρό Nelton Abdon Ramos Rojas.

Έχει γραφτεί από Daniela Echeverri Castro

Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκεμβρίου, 2022

Θεραπεύστε τον βήχα εύκολα και φυσικά! Πολεμάτε με ακόμα ένα κρύωμα αυτόν τον χειμώνα; Σας έχει καθηλώσει η γρίπη; Έχετε κουραστεί με τις ενοχλητικές αλλεργίες; Μάθετε πώς να εκμεταλλευτείτε τα απίστευτα οφέλη των κρεμμυδιών και θεραπεύστε τον βήχα, τις αλλεργίες σας και τη γρίπη.

Οι αλλαγές των εποχών μπορεί να προκαλέσουν την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματός σας και ν’ αυξήσουν τον κίνδυνο να αρπάξετε τη γρίπη ή άλλες αναπνευστικές ασθένειες, ειδικά κατά τη διάρκεια κρύου καιρού. Παρότι αυτές είναι κοινές και εύκολα αντιμετωπίσιμες διαταραχές, σχεδόν πάντα ενεργοποιούν μια σειρά συμπτωμάτων τα οποία σας αποτρέπουν να κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Και ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα και θεραπείες που μπορούν να επιταχύνουν την ανάρρωσή σας, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε σε σπιτικές θεραπείες για να ελέγξετε τα συμπτώματά σας.

Ευτυχώς, αυτά είναι εύκολο να φτιαχτούν και τυπικά περιέχουν συστατικά τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλες τις εποχές.

Σήμερα, θα θέλαμε να μοιραστούμε μια ενδιαφέρουσα θεραπεία που μπορεί να φτιαχτεί με κρεμμύδια. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το γευστικό λαχανικό μπορεί στ’ αλήθεια να βοηθήσει στην ανακούφιση του βήχα, των αλλεργιών και όλων των ειδών αναπνευστικής δυσφορίας.

Δοκιμάστε το!

Τα απίστευτα οφέλη των κρεμμυδιών και θεραπεύστε τον βήχα

Θεραπεύστε τον βήχα με τσαι

Τα κρεμμύδια είναι ένα πολύ γνωστό λαχανικό που χρησιμοποιείται για αιώνες. Εκτιμημένη για το θρεπτικό της περιεχόμενο, αυτή η τροφή βρίσκεται σε εκατοντάδες μαγειρικές και φαρμακευτικές συνταγές.

Τα κρεμμύδια έχουν υψηλή συγκέντρωση θείου το οποίο, εκτός από τη μοναδική του γεύση, δανείζει και τις αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, οι οποίες είναι πολύ βοηθητικές όσον αφορά στη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Τα κρεμμύδια περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α και C, που είναι επίσης σημαντικές στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και βοηθάνε στη μάχη ενάντια στα παθογόνα που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας.

Αυτό με τη σειρά του, βελτιώνει την υγεία του δέρματός σας, μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών διαταραχών και προάγει τη βέλτιστη λειτουργία του συστήματος αποβολής του οργανισμού σας.

Θεραπεύστε τον βήχα

Επιπροσθέτως, τα κρεμμύδια έχουν μια ενδιαφέρουσα διουρητική ικανότητα που ανακουφίζει από την κατακράτηση υγρών η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στους ιστούς σας.

Είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα θεραπεία για τις αναπνευστικές μολύνσεις, χάρη στις αποχρεμπτικές και αντιφλεγμονώδεις τους ικανότητες οι οποίες μειώνουν τον ερεθισμό του λαιμού, τον βήχα και τη συμφόρηση.

Εξαιτίας της υψηλής τους περιεκτικότητας σε απαραίτητες θρεπτικές ουσίες, βοηθούν στη μείωση της παρουσίας ιών και βακτηρίων που σχετίζονται με τη γρίπη, την αμυγδαλίτιδα και το άσθμα.

Τέλος, τα κρεμμύδια περιέχουν αντισταμινικά συμπλέγματα που εμποδίζουν τις ουσίες οι οποίες ενεργοποιούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Θεραπεύστε τον βήχα φυσικά

Κρεμμύδι και μέλι

Αυτό το παρασκεύασμα με κρεμμύδια είναι μια αντιβιοτική θεραπεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ν’ ανακουφίσετε τις κοινές αναπνευστικές ασθένειες.

Θα μειώσει τα συμπτώματα που σας κάνουν να αισθάνεστε άρρωστοι ενώ ταυτόχρονα θα καταπολεμήσει τους οργανισμούς που προκαλούν την ασθένεια.

Επειδή τρέφει τα υγιή βακτήρια των εντέρων σας, η κατανάλωση αυτής της θεραπείας μπορεί να βελτιώσει την αντίδραση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια σε μελλοντικές επιθέσεις.

Συστατικά

  • 3 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (25 γραμ. προαιρετικά)

Παρασκευή

  • Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε αρκετά κομμάτια.
  • Βάλτε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το χυμό από ένα λεμόνι και δύο σκελίδες σκόρδου.
  • Μόλις πάρετε μια παχιά πάστα, πιέστε τη σε ένα πανί για να στραγγίξετε τον χυμό.
  • Αν παρατηρήσετε πως η πυκνότητα είναι πολύ παχιά, προσθέστε μια δυο κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε τη ξανά.
  • Αφότου φτιάξετε τη θεραπεία, φυλάξτε τη σε ένα γυάλινο δοχείο για 24 ώρες.
  • Μπορείτε να τη γλυκάνετε με την προαιρετική κουταλιά μέλι όταν την πάρετε.

Τρόπος κατανάλωσης

  • Με το πρώτο σημάδι αναπνευστικής ασθένειας, καταναλώστε μία κουταλιά της σούπας από αυτή τη θεραπεία κάθε τέσσερις ώρες.
  • Μόλις δείτε βελτίωση στα συμπτώματά σας, πάρτε δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα.
  • Σαν προληπτικό μέτρο, μπορείτε να καταναλώνετε μια κουταλιά της σούπας με άδειο στομάχι.

Άλλα οφέλη και θεραπεύστε τον βήχα

Κράμπες στομάχου

Παρότι, ο κύριος σκοπός αυτής της φυσικής θεραπείας είναι να θεραπεύσει προβλήματα που σχετίζονται με αναπνευστικές ασθένειες, οι ιδιότητές της δίνουν επίσης μεγάλη ώθηση στην καθολική σας υγεία.

Γι’ αυτό, αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει επίσης:

  • Στην προστασία του καρδιαγγειακού και κυκλοφορικού σας συστήματος
  • Στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις και τους μυς
  • Στην αποφυγή μολύνσεων της ουροδόχου κύστης
  • Στην αποτροπή εντερικών και πεπτικών προβλημάτων
  • Στην καταπολέμηση μολύνσεων του δέρματος, μαζί με τους μύκητες και τα κονδυλώματα
  • Στην θεραπεία εγκαυμάτων και επιφανειακών πληγών
  • Στην μείωση των κραμπών της περιόδου
  • Στην εξάλειψη των ατελειών του δέρματος
  • Στην ανακούφιση του πόνου στα αυτιά

Θυμηθείτε!

Είναι σημαντικό να καταλάβετε πως οι επιδράσεις της θεραπείας θα ποικίλουν από άτομο σε άτομο, αναλόγως την ασθένεια και της ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια εναλλακτική θεραπεία ή ως συμπλήρωμα στα φάρμακα που είναι σχεδιασμένα να ελέγχουν αυτά τα συμπτώματα.

Μην πάρετε παραπάνω από την προτεινόμενη ποσότητα επειδή μπορεί να έχει επίσης αρνητικές επιδράσεις. Θεραπεύστε τον βήχα σήμερα!!


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.


  • Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002, November). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
  • Maggini S, Pierre A, Calder PC. Immune Function and Micronutrient Requirements Change over the Life Course. Nutrients. 2018;10(10):1531. Published 2018 Oct 17. doi:10.3390/nu10101531
  • Wilson, Emily & Demmig-Adams, Barbara. (2007). Antioxidant, anti-inflammatory, and antimicrobial properties of garlic and onions. Nutrition & Food Science. 37. 178-183. 10.1108/00346650710749071.
  • Mlcek, J., Jurikova, T., Skrovankova, S., & Sochor, J. (2016, May 1). Quercetin and its anti-allergic immune response. Molecules. MDPI AG. https://doi.org/10.3390/molecules21050623

Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.