5 συνήθειες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας

Ξεχάστε τις νέες περίεργες μανίες όσον αφορά στη φροντίδα της υγείας, τις τρελές δίαιτες και τις παράξενες τάσεις στη γυμναστική. Οι παρακάτω συμβουλές σας βοηθούν να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας απλά και εύκολα.
5 συνήθειες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας
José Gerardo Rosciano Paganelli

Γράφτηκε και επαληθεύτηκε από γιατρό José Gerardo Rosciano Paganelli.

Τελευταία ενημέρωση: 18 Μαρτίου, 2019

Κάθε μέρα διαβάζουμε άρθρα που μας παρουσιάζουν συμβουλές, κόλπα, υποδείξεις και οδηγίες για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Όμως ποιες είναι οι συνήθειες που μας βοηθούν πραγματικά να ζούμε καλύτερα;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για πολύ απλές συνήθειες που δεν κοστίζουν επιπλέον χρήματα. Μάλιστα, σας βοηθούν να εξοικονομήσετε χρήματα και να προλάβετε τα προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα!

Σε αυτό το άρθρο ανακαλύψτε πέντε συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την υγεία σας και να εξασφαλίσετε ζωτικότητα, χαρά και ευεξία.

 

Θα σας ενδιαφέρει και αυτό το άρθρο. Μην το χάσετε: 10 τρόφιμα που ηρεμούν το άγχος με φυσικό τρόπο

 

Οι απλές συνήθειες είναι οι καλύτερες: βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας!

Οι συμβουλές αυτές δεν περιλαμβάνουν θαυματουργές τροφές που παύουν να είναι στη μόδα μετά από μερικά χρόνια, παράξενες συστάσεις ή μεγάλες θυσίες για τους ανθρώπους που αναζητούν κινητοποίηση.

Πρόκειται για φυσικές και λογικές συμβουλές που μπορεί να γνωρίζετε ήδη αλλά δεν τους έχετε δώσει αρκετή προσοχή.

Ωστόσο, αν ενσωματώσετε αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να εξασφαλίσετε τις παρακάτω ωφέλειες:

  • Να προστατέψετε και να ενισχύσετε τις σωματικές λειτουργίες σας και να προλάβετε τα προβλήματα υγείας.
  • Να είστε περισσότερο πειθαρχημένοι, γεγονός που θα σας βοηθήσει να τηρείτε τις ρουτίνες σας και να επιτύχετε τους στόχους σας.
  • Να εξοικονομήσετε χρήματα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
  • Να βελτιώσετε τα επίπεδα της ενέργειας και της ζωτικότητάς σας.
  • Να εξισορροπήσετε τη διάθεσή σας.
  • Να μεταδώσετε τη θετική σας ενέργεια στους άλλους, έτσι ώστε να υιοθετήσουν και εκείνοι αυτές τις πέντε καλύτερες συνήθειες για τη βελτίωση του τρόπου ζωής τους.

1. Πίνετε νερό με άδειο στομάχι

Το νερό είναι απαραίτητο. Εξάλλου, σας συνέστησε ποτέ κάποιος γιατρός ή διατροφολόγος να πίνετε λιγότερο νερό. Μάλλον όχι.

Η κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι σε όλη τη διάρκεια της μέρας είναι μία από τις καλύτερες συμβουλές για να καθαρίσετε τον οργανισμό σας, να χάσετε βάρος και να έχετε ωραίο δέρμα. Το νερό συμβάλλει επίσης στη βελτιστοποίηση της γενικής λειτουργίας των οργάνων σας.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν συνειδητοποιούμε πόσο αφυδατωμένοι είμαστε δεδομένου ότι πρέπει να πιούμε πολύ νερό πριν καν διψάσουμε.

Η τήρηση αυτής της συνήθειας είναι δύσκολη, αλλά όταν την υιοθετήσουμε δεν μπορούμε να σταματήσουμε να πίνουμε νερό. Μάλιστα, το σώμα σας θα ζητάει περισσότερο νερό με φυσικό τρόπο.

2. Μείνετε μακριά από τα επεξεργασμένα τρόφιμα

γυναίκα με φρούτα

Όχι πια ανθυγιεινές επιλογές, λιπαρά ή σάκχαρα. Μάλιστα, είναι πιο σημαντικό να επιλέγετε φυσικές και μη επεξεργασμένες τροφές και σπιτικό φαγητό αντί να εξετάζετε τη διατροφική αξία τους.

Τα επεξεργασμένα προϊόντα γενικά παρασκευάζονται με υλικά χαμηλής ποιότητας, όπως σάκχαρα και ραφιναρισμένο αλάτι, λευκό αλεύρι, υδρογονωμένα έλαια και λίπη, ενισχυτικά γεύσης κ.ο.κ..

Αυτού του είδους τα υλικά όχι μόνο δεν μας θρέφουν αλλά και μετατρέπονται σε τοξίνες τις οποίες το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει.

Γι’αυτό πρέπει να ξέρετε τι τρώτε, να γνωρίζετε τι είναι και πώς ονομάζεται και να επιστρέψετε στις παλιές καλές σπιτικές συνταγές, όπως οι σαλάτες, τα φαγητά της κατσαρόλας, τα ψητά κ.ο.κ..

 

Δείτε ακόμα: Μπορεί μια σαλάτα να αντικαταστήσει το κυρίως πιάτο;

 

3. Ακολουθείτε τις ώρες του φυσικού φωτός

Όταν δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, οι άνθρωποι ακολουθούσαν το πρόγραμμα του ήλιου. Πήγαιναν για ύπνο όταν έδυε ο ήλιος και ξυπνούσαν με τις πρώτες ακτίνες του.

Σήμερα δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό. Θεωρητικά έχουμε το πλεονέκτημα.

Ωστόσο το σώμα μας έχει ανάγκη να ακολουθεί τους ηλιακούς βιορυθμούς, οι οποίοι επηρεάζουν τις ζωτικές λειτουργίες μας. Είναι ένας πανεύκολος τρόπος να βελτιώσετε την γενικότερη ποιότητα της ζωής σας.

Αν προσπαθείτε να ξυπνάτε όταν βγαίνει ο ήλιος, να τρώτε τα γεύματά σας νωρίτερα και να πηγαίνετε για ύπνο όταν σκοτεινιάζει, θα προσέξετε μεγάλη διαφορά καθώς περνούν οι μέρες.

Θα έχετε περισσότερη ενέργεια το πρωί, θα κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα, θα χάσετε βάρος, το έντερό σας θα λειτουργεί καλύτερα και πολλά άλλα.

4. Κινηθείτε για καλύτερη ποιότητα ζωής

γυναίκα στο γραφείο

Πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να παραμένουν καθιστοί κατά ένα μεγάλο μέρος της μέρας, κάτι που είναι πολύ πιο καταστροφικό για την υγεία από ό,τι νομίζετε.

Η άσκηση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι κρίσιμη για τη φυσική σας κατάσταση.

Ωστόσο το να κινείστε κατά τη διάρκεια της μέρας για να μη μένετε καθιστοί πάρα πολλές ώρες είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Συνιστούμε να συνηθίσετε να σηκώνεστε και να κινείστε λίγο κάθε 45 λεπτά. Βρείτε οποιαδήποτε δικαιολογία για να το κάνετε καθώς αποτελεί μια συνήθεια ζωτική για την υγεία σας.

5. Μάθετε να αναπνέετε

Όλοι αναπνέουμε, σωστά; Πρέπει να αναπνέουμε για να ζούμε. Όμως πολλοί από μας αναπνέουμε απλώς για να επιβιώνουμε.

Ο ρυθμός της ζωής, η πόλη, το άγχος, οι εντάσεις κ.ο.κ. είναι παράγοντες που καταπιέζουν αυτήν τη ζωτική λειτουργία.

Είναι ουσιαστικό να μάθετε πώς να αναπνέετε ήρεμα και βαθιά και να αποφεύγετε τη ρηχή και άστατη αναπνοή. Μπορείτε να μάθετε πώς να αναπνέετε με τη βοήθεια πρακτικών όπως η γιόγκα, το σιάτσου, ο διαλογισμός, η οστεοπαθητική κ.ο.κ..

Μόλις αρχίσετε να αναπνέετε καλύτερα, το οξυγόνο θα φτάνει παντού στο σώμα σας και θα αισθάνεστε μεγαλύτερη γαλήνη και περισσότερη ευεξία.


Όλες οι παραθέτονται πηγές ελέγχθηκαν προσεκτικά από την ομάδα μας για να διασφαλιστεί η ποιότητα, η αξιοπιστία, η επικαιρότητα και η εγκυρότητά τους. Η βιβλιογραφία αυτού του άρθρου θεωρήθηκε αξιόπιστη και επιστημονικά ακριβής.Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.