Το σχήμα προσώπου σας και η προσωπικότητά σας

4 Δεκεμβρίου 2018
Αν και είναι αλήθεια ότι διδασκόμαστε να μην κρίνουμε από την εμφάνιση, το σχήμα προσώπου μπορεί στην πραγματικότητα να αποκαλύψει αρκετά γνωρίσματα της προσωπικότητας. Ας δούμε με ποιον τρόπο.

Το σχήμα προσώπου σας και η προσωπικότητά σας! Αν και η προσωπικότητά μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, είναι αλήθεια ότι το σχήμα προσώπου μας περιλαμβάνει κάποια γνωρίσματα που μπορεί να συνδέονται με την προσωπικότητα ατόμων που είναι τελείως διαφορετικά από μας. Παρά το γεγονός ότι διδασκόμαστε να μην κρίνουμε από την εμφάνιση, πολλές φορές μπορούμε να αντιληφθούμε πτυχές της προσωπικότητας των ανθρώπων απλώς παρατηρώντας το πρόσωπό τους.

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι παρατηρώντας το σχήμα προσώπου ενός ατόμου είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε σχετικές πληροφορίες για την προσωπικότητα, την υγεία, την ευφυΐα και τη σεξουαλικότητά του.

Μάλιστα, σύμφωνα με ιστορικές πηγές οι αρχαίοι Έλληνες στοχαστές νοιάζονταν πολύ για την εμφάνισή τους. Πίστευαν ακόμα και ότι η εμφάνισή τους αντικατόπτριζε το πνεύμα τους.

Σήμερα το θέμα συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο έρευνας. Περιλαμβάνεται επίσης στην ανάλυση της γλώσσας του σώματος που πραγματοποιείται από ειδικούς.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τις ιδιότητες που αντικατοπτρίζει ένα πρόσωπο ανάλογα με το σχήμα και τις εκφράσεις του.

Διαβάστε παρακάτω!

Σχήμα προσώπου: οβάλ

σχήμα προσώπου οβαλ

Το οβάλ πρόσωπο έχει μέτωπο στενό και γνάθο που είναι λίγο πιο στενή από ό,τι τα μάγουλα.

Το σχήμα αυτό, που είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα, είναι ισορροπημένο, έχει μεγάλα χαρακτηριστικά και αναλύεται εύκολα.

Σύμφωνα με ένα τεστ προσωπικότητας, τα άτομα με αυτό το είδος προσώπου τείνουν να είναι πολύ σωστά και τυπικά στη συμπεριφορά τους.

Ζυγίζουν τις συνέπειες και τείνουν να λένε αυτό που είναι σωστό όταν λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις.

Θεωρούνται πολύ χαρούμενα άτομα. Ταυτόχρονα μπορεί να είναι κάπως δειλά πριν γνωρίσουν καλά κάποιον.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Η καλύτερη κόμμωση για κάθε σχήμα προσώπου.

 

Στρογγυλό πρόσωπο

σχήμα προσώπου - στρογγυλο

Ένα στρογγυλό πρόσωπο έχει σχεδόν το ίδιο πλάτος και μήκος. Αυτό δίνει στο άτομο μια νεανική και αθώα εμφάνιση.

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν αυτό το σχήμα προσώπου με τα παιδιά. Λόγω αυτού μπερδεύονται και αντιλαμβάνονται το συγκεκριμένο άτομο ως υπερβολικά αθώο.

Ωστόσο ένα άτομο με στρογγυλό πρόσωπο μπορεί να χαρακτηρίζεται από μεγάλη σιγουριά, ωριμότητα και υπευθυνότητα όταν πρόκειται να λάβει σωστές αποφάσεις.

Ανεξάρτητα από αυτό που νομίζουν μερικοί, τα άτομα με στρογγυλό πρόσωπο μπορούν να δημιουργούν εύκολα σχέσεις με τους άλλους, να τους βοηθούν και να είναι φιλικά.

Πρόσωπο με σχήμα καρδιάς

σχήμα προσώπου σχημα καρδιας

Το σχήμα αυτό έχει γνωρίσματα παρόμοια με εκείνα του στρογγυλού προσώπου αλλά με πιο έντονα μάγουλα που αναδεικνύονται περισσότερο όταν το άτομο χαμογελάει.

Για μερικούς, τα χαρακτηριστικά αυτά δείχνουν έναν ευγενικό και φιλικό ιδεαλιστή.

Λέγεται επίσης ότι τα άτομα με αυτό το σχήμα προσώπου διαθέτουν ισχυρή εσωτερική δύναμη που μπορεί να μεταδοθεί εύκολα στους άλλους.

Τα άτομα με πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς είναι δημιουργικά, αποφασιστικά, επίμονα και πρόθυμα να ξεπεράσουν τους φόβους τους όταν ξεκινούν κάποια καινούργια περιπέτεια.

Μακρόστενο πρόσωπο

σχήμα προσώπου μακροστενο

Το πρόσωπο αυτό έχει μεγαλύτερο μήκος από ό,τι πλάτος και το πηγούνι μπορεί να είναι αρκετά έντονο.

Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μπερδευτούν και να νομίζουν ότι το συγκεκριμένο άτομο είναι πολύ σοβαρό και έχει δύσκολη ιδιοσυγκρασία.

Ωστόσο, όταν κανείς γνωρίσει τα άτομα με μακρόστενο πρόσωπο, συνειδητοποιεί ότι είναι φιλικά και γεμάτα θετική ενέργεια. Επίσης τα άτομα με μακρόστενο πρόσωπο ξέρουν πώς να επιδίδονται σε κοινωνικές επαφές.

Μπορούν να αναλάβουν μεγάλα φορτία και τείνουν να διαθέτουν ηγετικές ικανότητες.

Τετράγωνο πρόσωπο

Το πρόσωπο αυτό τείνει να έχει παρόμοιο πλάτος και μήκος, αν και μερικές φορές το μήκος του είναι μεγαλύτερο.

Το μέτωπο και η γνάθος έχουν έντονες γωνίες και αυτό επιτρέπει στο άτομο να είναι πιο εκφραστικό με τα συναισθήματά του.

Το πρόσωπο αυτό φανερώνει ένα άτομο που χαρακτηρίζεται από σιγουριά, ευφυΐα και λογικές σκέψεις.

Μερικοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα άτομα με τετράγωνο πρόσωπο ως τελειομανή και όχι ιδιαίτερα κοινωνικά, όμως η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ενδιαφέροντα, αν τους δώσετε την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια σχέση μαζί σας.

Πρόσωπο με σχήμα διαμαντιού

Είναι γνωστό ως τριγωνικό πρόσωπο, επειδή η γραμμή της γνάθου είναι πλατιά και το μέτωπο είναι στενό.

Το πηγούνι είναι στενό, κάπως μυτερό και τείνει να είναι γωνιώδες και λεπτό.

Αυτό το σχήμα προσώπου δεν είναι πολύ συνηθισμένο και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι φανερώνει ένα μυστηριώδες και αντιπαθητικό άτομο.

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι πρόκειται για ένα χειριστικό άτομο, όμως στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο άτομο είναι αρκετά φιλικό όταν το γνωρίσετε.

Η έκφραση στα μάτια δείχνει ηγετική ικανότητα και τα άτομα με τριγωνικό πρόσωπο τείνουν να έχουν πάντα επιτυχίες.

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο: Το πρόσωπο αντανακλά την υγεία σας.

 

Το χρώμα μετράει επίσης

Πέρα από τις πτυχές που αφορούν στο σχήμα προσώπου, μερικοί ειδικοί προσθέτουν ότι το χρώμα του επίσης αποκαλύπτει μυστικά για το άτομο.

Αυτό δεν έχει να κάνει με τη φυλή αλλά με τους τόνους που αποκτά το δέρμα και οι οποίοι φανερώνουν τον τρόπο ζωής.

Για παράδειγμα, μια χρυσαφένια λάμψη δείχνει ότι το άτομο έχει δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και πιθανώς ακολουθεί καλή διατροφή.

Ένα ροδαλό χρώμα μπορεί να φανερώνει άγχος, όμως ταυτόχρονα αποτελεί σημάδι καλής κυκλοφορίας του αίματος, γονιμότητας και δραστήριου τρόπου ζωής.

Όπως βλέπετε, το πρόσωπό σας μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα από ό,τι νομίζατε.

Με ποιο σχήμα προσώπου ταυτίζεστε;