7 απλά κόλπα για να καθαρίσετε τα πιο δυσπρόσιτα σημεία

Αναζητάτε συμβουλές για αποτελεσματικό καθάρισμα; Μην ψάχνετε άλλο! Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε μερικά χρήσιμα κόλπα και έξυπνα τεχνάσματα για να καθαρίζετε τα δυσπρόσιτα σημεία και να διατηρείτε ολόκληρο το σπίτι σας καθαρό και απαλλαγμένο από τη σκόνη.
7 απλά κόλπα για να καθαρίσετε τα πιο δυσπρόσιτα σημεία

Έχει γραφτεί από Equipo Editorial

Τελευταία ενημέρωση: 21 Δεκεμβρίου, 2022

Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να καθαρίσετε τα πιο δυσπρόσιτα σημεία . Υπάρχουν μέρη στο σπίτι σας που είναι αρκετά δύσκολα στην πρόσβαση, γεγονός που καθιστά το καθάρισμα σχεδόν αδύνατο.

Στο σημερινό άρθρο θα αποκαλύψουμε μερικά κόλπα για να να καθαρίσετε τα δυσπρόσιτα σημεία εύκολα και απλά.

1. Υγρό καθάρισμα των τοίχων

απλά κόλπα για να καθαρίσετε τα πιο δυσπρόσιτα σημεία

Χρησιμοποιήστε τα σωστά υλικά και μη διστάζετε να καθαρίζετε τους τοίχους σας κάθε δύο μήνες.

Για να γίνει το καθάρισμα σωστά, καλό είναι να αγοράσετε τα σωστά υλικά και έπειτα να βρέξετε τους τοίχους με νερό, επειδή μόνο έτσι θα μπορέσετε να τους καθαρίσετε πραγματικά.

Και, αν υπάρχει ένα πραγματικά αποτελεσματικό προϊόν για το καθάρισμα, αυτό είναι το νερό. Το νερό μπορεί να απομακρύνει μέχρι και το 90% της σκόνης.

Για να κάνετε ένα υγρό καθάρισμα στους τοίχους σας, απλώς χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί στερεωμένο σε ένα κοντάρι που θα σας επιτρέψει να φτάσετε σε όλα τα σημεία του τοίχου.

2. Καθάρισμα από πάνω προς τα κάτω

Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε μια ορισμένη τεχνική όταν καθαρίζετε. Εξάλλου μερικές μέθοδοι είναι καλύτερες από άλλες.

Είναι πάντα καλύτερα να καθαρίζετε τα αντικείμενα από πάνω προς τα κάτω. Έτσι δεν θα επιτρέψετε στη σκόνη να περάσει από τη μία επιφάνεια στην άλλη.

Επιπλέον το καθάρισμα δεν θα γίνει μια ατελείωτη διαδικασία. Ακολουθώντας αυτήν τη μέθοδο θα δείτε αποτελέσματα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

3. Καθάρισμα φίλτρων και φρεατίων εξαερισμού

Πως θα καθαρίσετε τα πιο δυσπρόσιτα σημεία

Είναι σημαντικό τα σημεία αυτά να είναι πάντα καθαρά. Αυτό επειδή, αν δεν είναι, θα υπάρχει πάντα σκόνη μέσα στο σπίτι σας, ανεξάρτητα από το πόσο καλά καθαρίζετε άλλα σημεία. Εξάλλου τα συγκεκριμένα σημεία συγκεντρώνουν πολλή σκόνη.

Θα βρείτε τα εργαλεία και τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για να μπορέσετε να καθαρίσετε τέλεια αυτά τα πιο μικρά και πιο ευαίσθητα σημεία στα σούπερ μάρκετ και σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν από ειδικές σκούπες μέχρι συγκεκριμένα υγρά.

4. Καθάρισμα των χαλιών

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσετε τα χαλιά σας είναι να τα πλένετε με ατμό τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Επιπλέον θα πρέπει να τα καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα κάθε βδομάδα. Αυτό το γρήγορο καθάρισμα δεν θα επιτρέψει τη συσσώρευση ακάρεων στα χαλιά σας.

Αν αγοράσατε καινούργια χαλιά ή αν σκέφτεστε να αλλάξετε τα παλιά σας χαλιά, είναι καλύτερα να επιλέξετε μοντέλα φτιαγμένα από μη συνθετικά υφάσματα, επειδή αυτά προσελκύουν λιγότερη σκόνη.

5. Υγρά μωρομάντιλα: ο καλύτερός σας σύμμαχος

Τα μωρομάντιλα μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο καθάρισμα.

Είναι χρήσιμα και για την απομάκρυνση της σκόνης από σχεδόν κάθε επιφάνεια και για την αφαίρεση της βρωμιάς από τα ρούχα. Το καλύτερο είναι ότι δεν αφήνουν λεκέδες και έχουν περισσότερες πιθανότητες να εγγυηθούν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Επιπλέον μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για το καθάρισμα της οθόνης του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιείτε μωρομάντιλα όποτε καθαρίζετε και φροντίστε να αγοράσετε, αν δεν έχετε ήδη στο σπίτι.

Διαβάστε το άρθρο: Απομακρύνετε τα άλατα από το μπάνιο με φυσικό τρόπο

6. Βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική σας σκούπα φτάνει στα πιο δυσπρόσιτα σημεία

Βεβαιωθείτε ότι η ηλεκτρική σας σκούπα φτάνει στα πιο δυσπρόσιτα σημεία

Η ηλεκτρική σκούπα είναι μία από τις συσκευές που θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείτε όταν κάνετε γενικό καθάρισμα του σπιτιού. Όμως, φυσικά, δεν φτάνει πάντα σε όλα τα σημεία.

Παρά το γεγονός αυτό, η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα αν εφαρμόσετε το παρακάτω κόλπο:

  • Στερεώστε ένα ρολό από χαρτί τουαλέτας στην ηλεκτρική σας σκούπα. Αυτό θα επιτρέψει στην ηλεκτρική σκούπα να φτάσει μέχρι τα πιο δυσπρόσιτα σημεία στο σπίτι, τα οποία γι’αυτόν τον λόγο έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι γεμάτα σκόνη.

7. Καθάρισμα των φυτών σας

δυσπρόσιτα σημεία - φυτά

Τα φυτά πρέπει επίσης να καθαρίζονται, αν δεν θέλετε να γίνουν μια πραγματική φωλιά σκόνης. Εξάλλου αυτή η επιπλέον σκόνη μπορεί να βλάψει την υγεία σας και ειδικά το αναπνευστικό σας σύστημα.

Διαβάστε σχετικά: Πώς να καθαρίζετε τα φύλλα από τα φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά είναι οι πνεύμονες του σπιτιού μας, καθώς είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό του αέρα από τις ακαθαρσίες και τη σκόνη.

Για να τα καθαρίσετε, πρέπει να τα ψεκάζετε τακτικά με νερό. Έτσι ο αέρας στο σπίτι σας θα έχει καλύτερη ποιότητα για σας και για την οικογένειά σας.

Δοκιμάστε αυτές τις εξαιρετικές συμβουλές για το καθάρισμα των πιο δυσπρόσιτων σημείων.


Αυτό το κείμενο προσφέρεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστά τη συμβουλή από επαγγελματία. Σε περίπτωση αμφιβολίας, συμβουλευτείτε τον ειδικό σας.